Ухвала
від 16.01.2014 по справі 757/958/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/958/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 січня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого слідчої групи ГСУ МВС України ОСОБА_3 розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого слідчої групи ГСУ МВС України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів,-

В С Т А Н О В И В :

В провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло вказане клопотання в якому слідчий просить:

Надати слідчому слідчої групи ГСУ МВС України ОСОБА_3 в кримінальному провадженні №12013000000000621 від 26.11.2013 тимчасовий доступ (з можливістю вилучення) до документів у друкованому та електронному вигляді, які зберігаються у оператора телекомунікацій (мобільного зв`язку) ПрАТ" ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), розташованого в АДРЕСА_1 , про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання, із зазначенням дати та часу з`єднання, номера телефону абонента з яким проводилось з`єднання, тривалості та вартості розмови, місця знаходження абонента на час проведення телефонних розмов абонента за номером НОМЕР_2 , яким користується ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , за період з 01.01.2013 по 09.01.2014.

В обґрунтування клопотання зазначає:

Головним слідчим управлінням МВС провадиться досудове розслідування в кримінальному провадженні №12013000000000621 від 26.11.2013 за фактом заволодіння службовими особами ПП« ОСОБА_5 » (код НОМЕР_3 ) шляхом обману коштами

ОСОБА_6 в особливо великих розмірах, за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 ККУкраїни.

Так, на початку січня 2013 року громадянину ОСОБА_6 зателефонувала невідома особа, яка представилася заступником директора

ПП « ОСОБА_5 » з вимогою придбати квитки на дитячі концерти під загрозою створення перешкод при веденні їм бізнесу. Зазначені квитки в кількості 650 штук на загальну суму 487500 грн. мали бути використані в якості благодійної допомоги дітям-сиротам.

З метою виконання зазначених вимог та контролю того, щоб кошти дійсно були використані за призначенням, він прибув до офісного приміщення ПП « ОСОБА_5 » ( АДРЕСА_2 ), де його зустрів громадянин на ім`я ОСОБА_7 , підлеглим якого він тут же готівкою передав 487500 грн.

Через деякий час він знову прибув до офісного приміщення за вказаною адресою, де працівники ПП « ОСОБА_5 » йому повідомили, що придбані за його кошти квитки були передані дітям-сиротам будинку дитини « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за адресою: АДРЕСА_3 . Після цього він відвідав зазначений будинок дитини, звідки дізнався , що останнє ніколи не отримувало ніяких квитків на заходи, організацією яких займалося б вказане агентство.

З даного приводу та щодо повернення коштів він спілкувався з ОСОБА_7 , який кошти не повернув та сказав, щоб той його більше не турбував, оскільки він вчинить дії, які ускладнять ведення його бізнесу.

Таким чином, службові особи ПП « ОСОБА_5 » шляхом обману заволоділи грошовими коштами ОСОБА_6 в сумі 487500 грн.

Крім того, під час розслідування зазначеного кримінального провадження отримано дані щодо вчинення та готування до вчинення службовими особами ПП« ОСОБА_5 » (код НОМЕР_3 ) та інших підконтрольних ОСОБА_7 юридичних осіб, а саме: ПП « ОСОБА_8 » (код НОМЕР_4 ), ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_6 ) злочинів, передбачених ст. 212 КПК України тощо.

Так, ОСОБА_9 та залученими ним до незаконної діяльності особами з використанням вищевказаних юридичних осіб здійснюється діяльність по організації проведення театральних вистав, концертів та інших розважальних заходів. При цьому частково така діяльність ОСОБА_9 здійснюється офіційно з сплатою відповідних зборів (обов`язкових платежів) та податків, але в переважній більшості вона здійснюється в спосіб, спрямований на ухилення від сплати податків, зборів (обов`язкових платежів) та отримання неконтрольованого прибутку.

При цьому незаконна діяльність ОСОБА_9 по ухиленню від сплати податків, зборів (обов`язкових платежів) та отримання неконтрольованого прибутку організована наступним чином. Так, після досягнення домовленостей щодо проведення того чи іншого розважального заходу, залучені ОСОБА_9 особи - працівники так-званих офісів « ІНФОРМАЦІЯ_6 » телефонують потенційним покупцям й наполегливо пропонують придбати у них квитки на певний захід. При цьому всі розрахунки з учасниками заходів (замовниками, посередниками, глядачами) працівниками офісів « ІНФОРМАЦІЯ_6 » здійснюється за готівку, яка не відображається в бухгалтерській та податковій звітності, а розподіляється між особами, залученими до злочинної діяльності. Зазначена незаконна діяльність призводить до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах.

Під час досудового слідства отримано дані про причетність до вчинення та готування до вчинення ухилення від сплати податків, зборів (обов`язкових платежів) ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка будучи менеджером одного з офісів « ІНФОРМАЦІЯ_6 », організовує його роботу по реалізації квитків за готівку без відображення в бухгалтерській та податковій звітності та передачу зазначених коштів, за відрахуванням власного заробітку, ОСОБА_7

Калганова ОСОБА_10 , спілкуючись з особами, залученими до заволодіння коштами ОСОБА_6 , а також до вчинення інших злочинів, обмінювалася з ними інформацією щодо підготовки, вчинення та укриття слідів кримінальних правопорушень.

Установлено, що ОСОБА_4 під час вчинення та готування до вчинення кримінальних правопорушень користувалася та на даний час користується номером телефону НОМЕР_2 оператора мобільного зв`язку ПрАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ".

Відповідно до листа від 06.12.2013 №7782/01 ПрАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " відмовило у наданні інформації стосовно абонента номера телефону

НОМЕР_2 , телекомунікаційні послуги по якому надаються на умовах контрактного сервісу, посилаючись на вимоги статей 162 та 163 чинного КПК України, які передбачають надання інформації про абонента за ухвалою слідчого судді.

У зв`язку з цим виникла необхідність отримати тимчасовий доступ до документів щодо телефонних з`єднань за номером мобільного телефону, яким користується ОСОБА_4 , які зберігаються у ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

Вказані відомості можуть бути використані як докази та іншими способами, крім надання тимчасового доступу до вищевказаних документів

(з можливістю вилучення), що знаходяться в ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та мають обмежений термін зберігання, довести обставини вчинення та готування до вчинення кримінальних правопорушень неможливо.

Підставою вважати, що зазначені вище документи перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » є те, що саме цим товариством обслуговується номер телефону НОМЕР_2 .

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, яка підтримала клопотання з викладених в ньому підстав, дослідивши додані до клопотання матеріали, приходить до висновку про обґрунтованість клопотання, оскільки наявні достатні підстави вважати, що документи, про доступ до яких заявлено клопотання, мають суттєве значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні та мають доказове значення, а тому необхідно отримати тимчасовий доступ до зазначених вище документів та інформації, з підстав зазначених у клопотанні з можливістю їх вилучення.

На підставі викладеного і керуючись ст. 108, ст.ст.160, 162, 163, 164, 166, ст. 309 КПК України , слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому слідчої групи ГСУ МВС України ОСОБА_3 в кримінальному провадженні №12013000000000621 від 26.11.2013 тимчасовий доступ (з можливістю вилучення) до документів у друкованому та електронному вигляді, які зберігаються у оператора телекомунікацій (мобільного зв`язку) ПрАТ" ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), розташованого в АДРЕСА_1 , про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання, із зазначенням дати та часу з`єднання, номера телефону абонента з яким проводилось з`єднання, тривалості та вартості розмови, місця знаходження абонента на час проведення телефонних розмов абонента за номером НОМЕР_2 , яким користується ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , за період з 01.01.2013 по 09.01.2014.

Строк дії ухвали, не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник №1 знаходиться в матеріалах справи №757/958/14-к.

Примірник №2 наданий слідчому слівдчої групи ІНФОРМАЦІЯ_7 Подобедову ОСОБА_11

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.01.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу54991793
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/958/14-к

Ухвала від 16.01.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Мельник А. В.

Ухвала від 16.01.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Мельник А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні