Ухвала
від 14.01.2016 по справі 910/413/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

14.01.2016Справа № 910/413/16 За позовом Спейс-Комьюнікейшн Лтд." ("Space-Communication Ltd.")

До 1) Приватне акціонерне товариство "ТЕЛЕКАНАЛ "ІНТЕР"

2) Товариство з обмеженою відповідальністю "Видавництво "Чистий прибуток"

3) Товариство з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Музика ТВ"

4) Товариство з обмеженою відповідальністю "ТЕЛЕКАНАЛ "МЕГА"

5) Товариство з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Кіно ТВ"

6) Товариство з обмеженою відповідальністю "Телерадіоорганізація "Мульті Медіа Сервіс"

7) Товариство з обмеженою відповідальністю "Музичне телебачення "

8) Товариство з обмеженою відповідальністю "Телеканал "К2"

9) Товариство з обмеженою відповідальністю "Телестудія "Служба інформації"

Про визнання односторонніх правочинів недійсними

Суддя Прокопенко Л.В.

Представники:

Від позивача без виклику

Від відповідачі

Суть спору:

Спейс-Комьюнікейшн Лтд." ("Space-Communication Ltd.") звернулось до Господарського суду міста Києва з позовною заявою до Приватне акціонерне товариство "ТЕЛЕКАНАЛ "ІНТЕР" та Товариства з обмеженою відповідальністю "Видавництво "Чистий прибуток", Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Музика ТВ", Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕЛЕКАНАЛ "МЕГА", Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Кіно ТВ", Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіоорганізація "Мульті Медіа Сервіс", Товариства з обмеженою відповідальністю "Музичне телебачення", Товариства з обмеженою відповідальністю "Телеканал "К2", Товариства з обмеженою відповідальністю "Телестудія "Служба інформації" про визнання односторонніх правочинів недійсними.

Разом із позовною заявою позивачем надано заяву про забезпечення позову.

Господарський суд міста Києва, розглянувши заяву, вважає за необхідне задовольнити її.

Так, відповідно до статті 66 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) господарський суд за заявою сторони, прокурора чи його заступника, який подав позов, або з своєї ініціативи має право вжити передбачених статтею 67 цього Кодексу заходів до забезпечення позову. Забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

Згідно з ч. 1 ст. 67 ГПК України позов забезпечується, зокрема, забороною відповідачеві вчиняти певні дії та забороною іншим особам вчиняти дії, що стосуються предмета спору.

У пункті 1 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 № 16 Про деякі питання практики застосування заходів до забезпечення позову зазначено, що у вирішенні питання про забезпечення позову господарський суд має здійснити оцінку обґрунтованості доводів заявника щодо необхідності вжиття відповідних заходів з урахуванням:

розумності, обґрунтованості і адекватності вимог заявника щодо забезпечення позову;

забезпечення збалансованості інтересів сторін, а також інших учасників судового процесу;

наявності зв'язку між конкретним заходом до забезпечення позову і предметом позовної вимоги, зокрема, чи спроможний такий захід забезпечити фактичне виконання судового рішення в разі задоволення позову;

імовірності утруднення виконання або невиконання рішення господарського суду в разі невжиття таких заходів;

запобігання порушенню у зв'язку із вжиттям таких заходів прав та охоронюваних законом інтересів осіб, що не є учасниками даного судового процесу.

Відповідно до ст. 115 ГПК України рішення, ухвали, постанови господарського суду, що набрали законної сили, є обов'язковими на всій території України і виконуються у порядку, встановленому Законом України Про виконавче провадження .

Враховуючи наведене та керуючись статтями 66, 67 і 86 ГПК України, Господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

1. Заяву "Спейс-Комьюнікейшн Лтд." про вжиття заходів до забезпечення позову задовольнити.

2. Заборонити Приватному акціонерному товариству "Телеканал "Інтер" доставляти основний і резервний сигнали телеканалу в точку демаркації іншу, ніж передбачена п. 3.1.1. Договору №08-І від 15 грудня 2009 року, а саме за адресою: м. Київ, вул. Дорогожицька, 10, 1-й поверх, апаратна Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення; заборонити Приватному акціонерному товариству "Телеканал "Інтер" передавати сигнал телеканалу іншій юридичній особі, ніж Товариству з обмеженою відповідальністю "Саттелеком" (ідентифікаційний код 36100012), для подальшої доставки сигналу телеканалу на супутник; заборонити Приватному акціонерному товариству "Телеканал "Інтер" використовувати супутникову сервісну ємність (частину ємності супутникового сегменту) на іншому супутнику, ніж "АМОС-3", що надається "Спейс-Комьюнікейшн Лтд." відповідно до умов Договору; заборонити Приватному акціонерному товариству "Телеканал "Інтер" вчиняти будь-які дії, спрямовані на порушення, розірвання або припинення дії Договору № 08-1 від 15 грудня 2009 року.

3. Заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Видавництво "Чистий прибуток" доставляти основний і резервний сигнали телеканалу в точку демаркації іншу, ніж передбачена п. 3.1.1. Договору № 15EN від 15 травня 2015 року, а саме за адресою: м. Київ, вул. Дорогожицька, 10, 1-й поверх, апаратна Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення; заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Видавництво "Чистий прибуток" передавати сигнал телеканалу іншій юридичній особі, ніж Товариству з обмеженою відповідальністю "Саттелеком" (ідентифікаційний код 36100012), для подальшої доставки сигналу телеканалу на супутник; заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Видавництво "Чистий прибуток" використовувати супутникову сервісну ємність (частину ємності супутникового сегменту) на іншому супутнику, ніж "АМОС-3", що надається "Спейс-Комьюнікейшн Лтд." відповідно до умов Договору; заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Видавництво "Чистий прибуток" вчиняти будь-які дії, спрямовані на порушення, розірвання або припинення дії Договору № 15EN від 15 травня 2015 року.

4. Заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Музика ТВ" доставляти основний і резервний сигнали телеканалу в точку демаркації іншу, ніж передбачена п. 3.1.1. Договору № 03-ЕМ від 15 грудня 2009 року, а саме за адресою: м. Київ, вул. Дорогожицька, 10, 1-й поверх, апаратна Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення; заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Музика ТВ" передавати сигнал телеканалу іншій юридичній особі, ніж Товариству з обмеженою відповідальністю "Саттелеком" (ідентифікаційний код 36100012), для подальшої доставки сигналу телеканалу на супутник; заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Музика ТВ" використовувати супутникову сервісну ємність (частину ємності супутникового сегменту) на іншому супутнику, ніж "АМОС-3", що надається "Спейс-Комьюнікейшн Лтд." відповідно до умов Договору; заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Музика ТВ" вчиняти будь-які дії, спрямовані на порушення, розірвання або припинення дії Договору № 03-ЕМ від 15 грудня 2009 року.

5. Заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Телеканал "Мега" доставляти основний і резервний сигнали телеканалу в точку демаркації іншу, ніж передбачена п. 3.1.1. Договору № 05-MS від 15 грудня 2009 року, а саме за адресою: м. Київ, вул. Дорогожицька, 10, 1-й поверх, апаратна Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення; заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Телеканал "Мега" передавати сигнал телеканалу іншій юридичній особі, ніж Товариству з обмеженою відповідальністю "Саттелеком" (ідентифікаційний код 36100012), для подальшої доставки сигналу телеканалу на супутник; заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Телеканал "Мега" використовувати супутникову сервісну ємність (частину ємності супутникового сегменту) на іншому супутнику, ніж "АМОС-3", що надається "Спейс-Комьюнікейшн Лтд." відповідно до умов Договору; заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Телеканал "Мега" вчиняти будь-які дії, спрямовані на порушення, розірвання або припинення дії Договору № 05-MS від 15 грудня 2009 року.

6. Заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Кіно ТВ" доставляти основний і резервний сигнали телеканалу в точку демаркації іншу, ніж передбачена п. 3.1.1. Договору № 04-ЕF від 15 грудня 2009 року, за адресою: м.Київ, вул. Дорогожицька, 10, 1-й поверх, апаратна Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення; заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Кіно ТВ" передавати сигнал телеканалу іншій юридичній особі, ніж Товариству з обмеженою відповідальністю "Саттелеком" (ідентифікаційний код 36100012), для подальшої доставки сигналу телеканалу на супутник; заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Кіно ТВ" використовувати супутникову сервісну ємність (частину ємності супутникового сегменту) на інішому супутнику, ніж "АМОС-3", що надається "Спейс-Комьюнікейшн Лтд." відповідно до умов Договору; заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Кіно ТВ" вчиняти будь-які дії, спрямовані на порушення, розірвання або припинення дії Договору № 04-ЕF від 15 грудня 2009 року.

7. Заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Телерадіоорганізація "Мульті Медіа Сервіс" доставляти основний і резервний сигнали телеканалу в точку демаркації іншу, ніж передбачена п. 3.1.1. Договору № 01-К1 від 15 грудня 2009 року, а саме за адресою: м. Київ, вул. Дорогожицька, 10, 1-й поверх, апаратна Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення; заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Телерадіоорганізація "Мульті Медіа Сервіс" передавати сигнал телеканалу іншій юридичній особі, ніж Товариству з обмеженою відповідальністю "Саттелеком" (ідентифікаційний код 36100012), для подальшої доставки сигналу телеканалу на супутник; заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Телерадіоорганізація "Мульті Медіа Сервіс" використовувати супутникову сервісну ємність (частину ємності супутникового сегменту) на іншому супутнику, ніж "АМОС-3", що надається "Спейс- Комьюнікейшн Лтд." відповідно до умов Договору; заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Телерадіоорганізація "Мульті Медіа Сервіс" вчиняти будь-які дії, спрямовані на порушення, розірвання або припинення дії Договору № 01-К1 від 15 грудня 2009 року.

8. Заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Музичне телебачення" доставляти основний і резервний сигнали телеканалу в точку демаркації іншу, ніж передбачена п. 3.1.1. Договору № 06-МТV від 15 грудня 2009 року, а саме за адресою: м.Київ, вул. Дорогожицька, 10, 1-й поверх, апаратна Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення; заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Музичне телебачення" передавати сигнал телеканалу іншій юридичній особі, ніж Товариству з обмеженою відповідальністю "Саттелеком" (ідентифікаційний код 36100012), для подальшої доставки сигналу телеканалу на супутник; заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Музичне телебачення" використовувати супутникову сервісну ємність (частину ємності супутникового сегменту) на іншому супутнику, ніж "АМОС-3", що надається "Спейс-Комьюнікейшн Лтд." відповідно до умов Договору; заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Музичне телебачення" вчиняти будь-які дії, спрямовані на порушення, розірвання або припинення дії Договору № 06-МТV від 15 грудня 2009 року.

9. Заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Телеканал "К2" доставляти основний і резервний сигнали телеканалу в точку демаркації іншу, ніж передбачена п. 3.1.1. Договору № 02-К2 від 15 грудня 2009 року, яка передбачена п. 3.1.1. Договору № 06-МТV від 15 грудня 2009 року, а саме за адресою: м. Київ, вул. Дорогожицька, 10, 1-й поверх, апаратна Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення; заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Телеканал "К2" передавати сигнал телеканалу іншій юридичній особі, ніж Товариству з обмеженою відповідальністю "Саттелеком" (ідентифікаційний код 36100012), для подальшої доставки сигналу телеканалу на супутник; заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Телеканал "К2" використовувати супутникову сервісну ємність (частину ємності супутникового сегменту) на іншому супутнику, ніж "АМОС-3", що надається "Спейс-Комьюнікейшн Лтд." відповідно до умов Договору; заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Телеканал "К2" вчиняти будь-які дії, спрямовані на порушення, розірвання або припинення дії Договору № 02-К2 від 15 грудня 2009 року.

10. Заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Служба інформації" доставляти основний і резервний сигнали телеканалу в точку демаркації іншу, ніж передбачена п. 3.1.1. Договору № 07-НТН від 15 грудня 2009 року, а саме за адресою: м.Київ, вул. Дорогожицька, 10, 1-й поверх, апаратна Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення; заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Служба інформації" передавати сигнал телеканалу іншій юридичній особі, ніж Товариству з обмеженою відповідальністю "Саттелеком" (ідентифікаційний код 36100012), для подальшої доставки сигналу телеканалу на супутник; заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Служба інформації" використовувати супутникову сервісну ємність (частину ємності супутникового сегменту) на іншому супутнику, ніж "АМОС-3", що надається "Спейс-Комьюнікейшн Лтд." відповідно до умов Договору; заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "Служба інформації" вчиняти будь-які дії, спрямовані на порушення, розірвання або припинення дії Договору № 07-НТН від 15 грудня 2009 року.

11. Заборонити компанії "SES ASTRA AB", Швеція, надавати Відповідачам послуги супутникової сервісної ємності (частини ємності супутникового сегменту на супутнику "ASTRA 4A") на користь Відповідачів та виступати оператором супутникового ретранслятора для Відповідачів.

12. Заборонити Приватному акціонерному товариству "Радіо і телебачення" надавати Відповідачам послуги доставки сигналу телеканалів Відповідачів на супутник "ASTRA 4A" будь-якими технічними засобами або способами.

13. Заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю "СЕС СІРІУС УКРАЇНА" надавати Відповідачам послуги доставки сигналу телеканалів Відповідачів на супутник "ASTRA 4A" будь-якими технічними засобами або способами.

3. Дана ухвала підлягає обов'язковому виконанню на всій території України з моменту її винесення, а саме з 15.01.2016

4. Строк пред'явлення даної ухвали до виконання складає один рік з моменту її винесення, тобто до 15.01.2017.

5. Ухвалу може бути оскаржено у встановленому законодавством України порядку.

Суддя Л. В.Прокопенко

Дата ухвалення рішення14.01.2016
Оприлюднено18.01.2016
Номер документу55012486
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання односторонніх правочинів недійсними

Судовий реєстр по справі —910/413/16

Ухвала від 02.06.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Марченко О.В.

Ухвала від 14.01.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Прокопенко Л.В.

Ухвала від 14.01.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Прокопенко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні