Постанова
від 18.03.2014 по справі 819/479/14-а
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 819/479/14-a

18 березня 2014 року м. Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд в складі

головуючого судді Білоус І.О.

при секретарі Габрилецькій С.Є.,

за участю представника позивача: ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі адміністративну справу за позовом Козівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Тернопільській області до Товариства з обмеженою відповідальністю Залізецький завод продтоварів про стягнення заборгованості-

ВСТАНОВИВ:

Козівська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Тернопільській області (надалі - Козівська ОДПІ, позивач) звернулася до суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Залізецький завод продтоварів (надалі - ТзОВ Залізецький завод продтоварів , відповідач) про стягнення заборгованості по платі за землю за рахунок готівки до відповідного бюджету та з рахунків у банках обслуговуючих відповідача розмірі 4998,84 грн.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що за відповідачем рахується податковий борг по платі за землю на загальну суму 4998,84 грн., який виник у зв'язку з несплатою відповідачем узгоджених податкових зобов'язань.

В судовому засіданні представник позивача позовні вимоги підтримав та надав пояснення згідно позовних вимог. Позивач просить стягнути за рахунок готівки до відповідного бюджету та з рахунків у банках обслуговуючих ТзОВ Залізецький завод продтоварів в сумі 4998,84 грн.

Представник відповідача у судове засідання не прибув, хоча в розумінні статей 33, 35 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) належним чином повідомлявся про дату, час і місце судового розгляду, що підтверджується матеріалами справи. Відповідач причини неприбуття до суду не повідомив, заперечень проти позову не подав.

Згідно із ч.4 ст.128 КАС України у разі неприбуття відповідача, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду, без поважних причин розгляд справи може не відкладатися і справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів.

Заслухавши в судовому засіданні пояснення представника позивача, дослідивши матеріали справи, перевіривши матеріали справи, розглянувши доводи, викладені в позові та надавши їм належну правову оцінку, проаналізувавши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, у їх сукупності, суд вважає, що позовні вимоги є обґрунтованими, доведеними належним чином, а тому підлягають задоволенню, з огляду на наступне.

Судом встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю Залізецький завод продтоварів зареєстроване як юридична особа 10.02.1999 року з присвоєнням коду ЄДРПОУ 00379761, що підтверджується свідоцтвом про державну реєстрацію (а. с. 10).

Відповідач перебуває на обліку в Козівській об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління Міндоходів у Тернопільській області.

Відповідно до ст. 67 Конституції України, пп. 16.1.4. п. 16 .1 ст.16 Податкового кодексу України (далі ПК України), на відповідача покладений обов'язок сплачувати податки і збори в строки та у розмірах, встановлених законодавством.

Судом встановлено, що ТзОВ Залізецький завод продтоварів несвоєчасно та не в повному розмірі сплачувало узгоджені суми податкових (грошових) зобов'язань, наявний податковий борг по земельному податку за період з 01.10.2013 року по 01.02.2014 року становить 4998,84 грн. Заборгованість підтверджується матеріалами справи, а саме: довідкою про наявність боргу від 06.02.2014 року (а. с. 4); розрахунком боргу по земельному податку (а. с. 5-7); податковою декларацією з плати за землю за 2013 рік (а. с. 8-9).

Станом на 04.03.2014 року - на момент звернення до суду, відповідачем податковий боргу не був сплачений, тому становить 4998,84 грн.

Сума заявленої заборгованості відповідачем у добровільному порядку не погашена, а тому підлягає до стягнення в судовому порядку та у повному обсязі.

У статті 16 ПК України визначені зобов'язання платників податків, один з яких зобов'язує, зокрема, сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом та законами з питань митної справи.

Податковий борг - сума грошового зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узгодженого платником податків або узгодженого в порядку оскарження, але не сплаченого у встановлений строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання (пп. 14.1.175 п. 14.1 ст. 14 ПК України).

В судовому засіданні доведено, що відповідач несвоєчасно та не в повному обсязі сплачував узгодженні суми податкових зобов'язань, що призвело до виникнення податкового боргу, який станом на час розгляду справи становить 4998,84 грн., а тому даний податковий борг підлягає до стягнення в судовому порядку.

Пунктом 95.1 статті 95 ПК України передбачено, що орган державної податкової служби здійснює заходи щодо погашення податкового боргу такого платника шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недостатності - шляхом продажу мана такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі.

Пунктом 87.2 ст.87 ПК України встановлено, що джерелами погашення податкового боргу платника податків є будь-яке майно такого платника податків з урахуванням обмежень, визначених цим Кодексом, а також іншими законодавчими актами.

Статтею 11 КАС України встановлено принцип змагальності сторін, відповідно до якого розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Відповідач не спростував доводи адміністративного позову, не надав доказів про сплату податкового боргу, а тому, враховуючи встановлені обставини справи та положення чинного законодавства, суд приходить до висновку про обґрунтованість позовних вимог, позов підлягає до задоволення у повному обсязі.

Керуючись ст. 2, 11, 86, 128, 160-163 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Залізецький завод продтоварів (вул. Бродівська, 1, смт. Залісці, Зборівський район, Тернопільська область, код ЄДРПОУ 00379761) податковий борг по платі за землю за рахунок готівки до відповідного бюджету та з рахунків у банках обслуговуючих боржника.

Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги на постанову суду протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Білоус І.О.

копія вірна

Суддя Білоус І.О.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.03.2014
Оприлюднено20.01.2016
Номер документу55024483
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —819/479/14-а

Постанова від 18.03.2014

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Білоус І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні