Ухвала
від 18.01.2016 по справі 219/100/16-к
АРТЕМІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 219/100/16-к

1-кс/219/31/2016

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

15 січня 2016 року м. Артемівськ Донецької області

Слідчий суддя Артемівського міськрайонного суду Донецької області Решетняк І.В., при секретарі судового засідання Андрусенко С.В., за участю: слідчого Гончарова С.В., представника реєстраційної служюи Артемівського МРУЮ - не з'явився, розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Артемівського міськрайонного суду Донецької області клопотання слідчого СВ Артемівського ВП ГУ Національної поліції в Донецькій області ОСОБА_1, погоджене прокурором Артемівської місцевої прокуратури Донецької області ОСОБА_2, про тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

Органом досудового розслідуванняСВ Артемівського ВП ГУ Національної поліції в Донецькій області 17.03.2015 року внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015050150000948 про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України.

За згаданими відомостями 17.03.2015 року надійшла письмова заява від ОСОБА_3, в якій останній просить притягнути до кримінальної відповідальності посадових осіб Товариства з обмеженою відповідальністю телерадіокомпанія Заказ (юридична адреса 84501, м. Артемівськ Донецької області, вул. Артема, буд.67, код ЄДРПОУ 22034318), за фактом службового підроблення та використання заздалегідь підробленого документа при реєстрації відчуження часток в статутному капіталі Товариства та отриманні ліцензії на телерадіомовлення у Державному комітеті телебачення та радіомовлення України НР № 0739-м, що діє з 21.11.2008 року по 21.11.2015 року.

В клопотанні слідчого зазначається, що в ході досудового розслідування було встановлено, що за адресою: 84500, Україна, Донецька область, м. Артемівськ, вул. Артема, буд.67, код ЄДРПОУ 22034318, зареєстроване Товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія Заказ .

Згідно з Витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців одним з засновників ТОВ Телерадіокомпанія Заказ є ОСОБА_3 з зазначенням розміру статутного фонду у вигляді 49000.00 грн.

З заяви ОСОБА_3 та в ході досудового розслідування було встановлено, що в серпні 2002 року ОСОБА_3 передав свою частку яка становила 49 % вищевказаного Товариства, приватній фірмі, що було засвідчено нотаріально у приватного нотаріуса.

Однак посадові особи ТОВ Телерадіокомпанія Заказ , не провівши усі необхідні дії щодо перереєстрації ТОВ Телерадіокомпанія Заказ в період з 2002 року по 2015 рік, проводили внесення до правовстановлюючих документів, складали протоколи засідань зборів учасників ТОВ Телерадіокомпанія Заказ , отримували дозвільні документи та ліцензії без фактичної участі учасника Товариства ОСОБА_3, який згідно з Витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, на теперішній час, є одним з засновників.

З метою об'єктивного, всебічного та неупередженого проведення досудового розслідування по вказаному кримінальному провадженню, та з метою встановлення причетних осіб до вищевказаного кримінального правопорушення, виникла необхідність оглянути та вилучити документи які відображають проведення державної реєстрації, діяльність підприємства та їх керівників, тобто оригінал реєстраційної справи ТОВ Телерадіокомпанія Заказ , яка зберігається у відділі державної реєстраційної служби юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців реєстраційної служби Артемівського МРУЮ за адресою: м. Артемівськ, вул. Артема буд.44.

Зазначені документи мають безпосереднє значення речових доказів, отримати інформацію, яка міститься у вказаних документах іншим способом, не уявляється можливим. Відсутність вказаних документів не дасть змогу встановити об'єктивну істину по матеріалах кримінального провадження, так як без проведення дослідження та вивчення вказаних документів встановити чи спростувати факт службового підроблення посадовими особами ТОВ Телерадіокомпанія Заказ не представляється можливим .

Вислухавши слідчого, який підтримав клопотання, дослідивши доводи клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання слідчого, подане в межах кримінального провадження № 12015050150000948 від 17.03.2015 року , є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Тимчасовий доступ до речей і документів відповідно до п.5 ч.2 ст.131 КПК України є заходом забезпечення кримінального провадження, який здійснюється з метою досягнення дієвості цього провадження та полягає згідно з ч.1 ст.159 КПК України у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Клопотанням слідчого, погодженого з прокурором, про тимчасовий доступ до речей і документів в межах кримінального провадження № 12015050150000948 від 17.03.2015 року на підставі вимог ч.3 ст.132 КПК України доведено існування обґрунтованої підозри щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження, потребу досудового розслідування у такому втручанні в діяльність Відділу державної реєстраційної служби юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців реєстраційної служби Артемівського МРУЮ, за адресою: вул. Артема, 44, м. Артемівськ Донецької області , та необхідністю виконання завдання кримінального провадження з застосуванням саме такого заходу забезпечення кримінального провадження.

Згідно з ч.1 ст.16 КПК України позбавлення або обмеження права власності під час кримінального провадження здійснюється лише на підставі вмотивованого судового рішення, ухваленого в порядку, передбаченому цим Кодексом. Відповідно до ч.6 ст.22 КПК України суд, зберігаючи об`єктивність та неупередженість, створює необхідні умови для реалізації сторонами їхніх процесуальних прав та виконання процесуальних обов`язків, у тому числі у реалізації права на збирання документів як процесуальних джерел доказів згідно з ч.2 ст.84 КПК України.

Слідчий суддя також вважає, що оскільки документи про тимчасовий доступ до яких клопоче слідчий та прокурор, створюють основну доказову базу вчинення кримінального правопорушення, досудове розслідування якого проводиться в межах кримінального провадження № 12015050150000948 від 17.03.2015 року, враховуючи, що на підставі ч.3 ст.99 КПК України сторона кримінального провадження зобов`язана надати суду оригінал документа, потрібно надати можливість стороні обвинувачення вилучити ці документи у їх володільця - Відділу державної реєстраційної служби юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців реєстраційної служби Артемівського МРУЮ.

Керуючись ст.ст.99,131,132,159-166,309,310 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Артемівського ВП ГУ Національної поліції в Донецькій області, погоджене прокурором Артемівської місцевої прокуратури, про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні № 12015050150000948 від 17.03.2015 року - задовольнити повністю .

Надати тимчасовий доступ до речей і документів слідчому СВ Артемівського ВП ГУ Національної поліції в Донецькій області ОСОБА_1, тобто надати можливість ознайомитися та вилучити наступні оригінали документів : реєстраційну справу ТОВ Телерадіокомпанія Заказ , які зберігаються у відділі державної реєстраційної служби юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців реєстраційної служби Артемівського МРУЮ за адресою : м . Артемівськ, вул . Артема буд.44.

Ухвала діє на протязі одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвалу скласти у 2-х примірниках, один з яких разом з копією ухвали видати слідчому СВ Артемівського ВП ГУ Національної поліції в Донецькій області ОСОБА_1 для пред`явлення оригіналу ухвали представникам Відділу державної реєстраційної служби юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців реєстраційної служби Артемівського МРУЮ та вручення її копії.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена в апеляційному порядку. Апеляційна скарга на ухвалу слідчого судді подається безпосередньо до апеляційного суду Запорізької області протягом п`яти днів з дня її оголошення. Якщо ухвалу слідчого судді було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Слідчий суддя І.В.Решетняк

Дата ухвалення рішення18.01.2016
Оприлюднено21.01.2016
Номер документу55040879
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —219/100/16-к

Ухвала від 18.01.2016

Кримінальне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Решетняк І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні