Ухвала
від 05.09.2014 по справі 757/25381/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/25381/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 вересня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого слідчого відділу Головного слідчого управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

В провадження слідчого судді надійшло клопотання слідчого слідчого відділу Головного слідчого управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , погоджене старшим прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_4 , про проведення обшуку обшук офісних приміщень за адресою: м.Київ, вул. Мельникова, буд. 40 (3-й поверх), в яких фактично розташовано Департамент капітального будівництва Київської обласної державної адміністрації.

Сторона кримінального провадження, обґрунтовуючи клопотання, вказує, що слідчим відділом Головного слідчого управління СБ України у м. Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №22013110000000037 від 10.12.2013 р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України.

Встановлено, що службові особи ДК «Укроборонпром» (ЄДРПОУ 37854297) спільно з службовими особами підприємств, які входять до складу вищевказаного концерну, будучи наділеними організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, всупереч інтересам служби, зловживаючи своїм службовим становищем, умисно, з корисливих спонукань, за попередньою змовою з невстановленими особами, а також з посадовими особами, ТОВ «ВІКАДО» (ЄДРПОУ 22890193), ТОВ «Спецавіапостач-ОС» (ЄДРПОУ 38365541), ТОВ «Агат» (ЄДРПОУ 25386236), ПАТ «Київський річковий порт» (ЄДРПОУ 3150071), заволоділи протягом 2011-2013 рр. чужим майном на власну користь та користь третіх осіб державними грошима шляхом здійснення безпідставного перерахування коштів на рахунки фіктивних підприємств, зокрема, на рахунки ПП «СТРИМ» (ЄДРПОУ 32312337), ПП НП «ХІМІЧ» (ЄДРПОУ 37963125), що дає підстави вважати, що службові особи та фізичні особи за попередньою змовою заволоділи грошовими коштами на загальну суму, що в 600 і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян, в особливо великих розмірах, чим вчинили заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, тобто злочин, передбачений ч.5 ст.191 КК України. Крім того, встановлено, що вище зазначені невстановлені особи, які причетні до організації ПП «СТРИМ» (ЄДРПОУ 32312337), ПП НП «ХІМІЧ» (ЄДРПОУ 37963125), організували створення ТОВ «БФ «Строй-Ка» (ЄДРПОУ 38471164, м. Донецьк, вул. Куйбишева, буд. 240-А), ТОВ «Версаль МК»» (ЄДРПОУ 38278229, м. Харків, вул. Конєва, буд. 21), ТОВ «Арді буд»» (ЄДРПОУ 38257869, м. Південне Харківської області, вул. Українська, буд. 50), ТОВ «Оптоком 2012» (ЄДРПОУ 38279463, м. Харків, вул. Карла Маркса, буд. 26), ТОВ «Лайк трест» (ЄДРПОУ 38389211, м. Київ, вул. Кіквідзе, буд. 14-В), ТОВ «Віанде»» (ЄДРПОУ 38275411, м. Вишневе Київської обл., вул. Київська, буд. 8-Б, кв. 1) з метою прикриття незаконної діяльності. Зазначені товариства використовувались для мінімізації ПДВ та прибутку на податок великих реальних платників податків, нібито здійснюючи операції по виконанню різноманітних послуг, робіт або поставки товарно-матеріальних цінностей. Фактично вказані роботи не виконувались, послуги не надавались, а товарно-матеріально цінності не реалізовувались. Тому формально великим платникам ПДВ збільшувались витрати та незаконного формувався податковий кредит. Також встановлено, що протягом 2013 р. на зазначені вище підприємства перераховувались значні кошти від ТОВ «Українська енергетична компанія» (ЄДРПОУ 33287794, м. Вишневе Київської обл., вул. Балукова, буд. 1), зобов`язаннями якого було виконання підрядних робіт з будівництва об`єктів соціального значення (загальноосвітні заклади, тощо) та доріг у Київській області за бюджетні кошти, замовником яких виступив Департамент капітального будівництва Київської обласної державної адміністрації (м. Київ, вул. Мельникова, буд. 40, ЄДРПОУ 21467647).

На даний час, у рамках здійснення досудового розслідування по кримінальному провадженню №22013110000000037 виникла необхідність у виявленні та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання знарядь кримінального правопорушення, зокрема: всіх документів щодо реалізації договірних відносин між Департаментом капітального будівництва Київської обласної державної адміністрації та ТОВ «Українська енергетична компанія» з будівництва (капітального ремонту, реконструкції, тощо) об`єктів соціального значення та ремонту вулиць (дорожнього покриття) населених пунктів Київської області, у тому числі: статутних та реєстраційних документів, довіреностей, документів бухгалтерського та податкового обліків, договорів купівлі-продажу, підряду, поставки та інших договорів; податкових накладних, відповідно до них видаткових накладних та довіреностей, інших документів, які підтверджують наявність фінансово-господарських операцій, документів, що підтверджують транспортування продукції, виконання робіт, надання послуг, розрахункових документів, реєстрів щоденного обліку операцій з продажу та придбання товарів, робіт та послуг; тендерних пропозицій, проектно-кошторисної документації: локальних кошторисів, зведених кошторисних розрахунків, відомостей ресурсів тощо, дефектних актів, актів на приховані роботи, актів приймання-передачі виконаних робіт форми КБ-2в, довідок про вартість виконаних робіт форми КБ-3, посвідчень про якість асфальтобетону, паспортів на асфальтобетон, протоколів випробувань асфальтобетонних кернів, сертифікатів відповідності та паспортів якості на використані будівельні матеріали та інші; печаток зазначених підприємств, носіїв з доступом до системи дистанційного управління банківськими рахунками вказаних підприємств, а також електронних носіїв інформації, на яких містяться відомості щодо обставин вчинення даного кримінального правопорушення.

У клопотанні зазначено, що відповідно до інформації з Комунального підприємства «Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації прав власності на об`єкти нерухомого майна» №39684 (И-2014) від 29.08.2014 р. та згідно довідки з Реєстру прав власності на нерухоме майно (індексний номер 26160811 від 29.08.2014 р.), відомості щодо права власності на об`єкт нерухомого майна, який знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Мельникова, 40 відсутні.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

Обшук, у відповідності із ст.234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшла висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.108,234,235,309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на обшук офісних приміщень за адресою: м.Київ, вул. Мельникова, 40 (3-й поверх), в яких фактично розташовано Департамент капітального будівництва Київської обласної державної адміністрації, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання знарядь кримінального правопорушення, зокрема: всіх документів щодо реалізації договірних відносин між Департаментом капітального будівництва Київської обласної державної адміністрації та ТОВ «Українська енергетична компанія» з будівництва (капітального ремонту, реконструкції, тощо) об`єктів соціального значення та ремонту вулиць (дорожнього покриття) населених пунктів Київської області, у тому числі: статутних та реєстраційних документів, довіреностей, документів бухгалтерського та податкового обліків, договорів купівлі-продажу, підряду, поставки та інших договорів; податкових накладних, відповідно до них видаткових накладних та довіреностей, інших документів, які підтверджують наявність фінансово-господарських операцій, документів, що підтверджують транспортування продукції, виконання робіт, надання послуг, розрахункових документів, реєстрів щоденного обліку операцій з продажу та придбання товарів, робіт та послуг; тендерних пропозицій, проектно-кошторисної документації: локальних кошторисів, зведених кошторисних розрахунків, відомостей ресурсів тощо, дефектних актів, актів на приховані роботи, актів приймання-передачі виконаних робіт форми КБ-2в, довідок про вартість виконаних робіт форми КБ-3, посвідчень про якість асфальтобетону, паспортів на асфальтобетон, протоколів випробувань асфальтобетонних кернів, сертифікатів відповідності та паспортів якості на використані будівельні матеріали та інші; печаток зазначених підприємств, носіїв з доступом до системи дистанційного управління банківськими рахунками вказаних підприємств, а також електронних носіїв інформації, на яких містяться відомості щодо обставин вчинення даного кримінального правопорушення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

прим.1 справа №757/25381/14-к

прим.2 слідчому ОСОБА_3

копія: Департамент капітального будівництва Київської облдежадміністарції

виконавець ОСОБА_1 .

5.09.2014 р.

Дата ухвалення рішення05.09.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу55075739
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/25381/14-к

Ухвала від 05.09.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Волкова С. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні