Ухвала
від 26.12.2007 по справі 2-а-283-1/07
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №2-а-283-1/07

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 грудня 2007 р. суддя Святошин ського районного суду м. Києв а Морозов М.О., вивчивши позов ну заяву Державної податково ї інспекції у Святошинському районі м. Києва до Товариств а з обмеженою відповідальніс тю „Альстер", ОСОБА_1, трет я особа: Святошинська районн а у м. Києві державна адмініс трація про визнання недійсни ми установчих документів та скасування свідоцтва платни ка податку на додану вартіст ь,

встановив:

Державна податкова інспек ція у Святошинському р-ні м. К иєва звернулася до суду з поз овом до ТОВ „Альстер", ОСОБА _1 про визнання недійсними з 13.06.2005 p., з дати державної реєстр ації установчих документів Т ОВ „Альстер", код ЄДРПОУ 33550314: ст атуту, установчого договору , свідоцтва про реєстрацію пл атника податку на додану вар тість, свідоцтва про реєстра цію платника податку.

Однак, позовну заяву необх ідно повернути його подаваче ві, оскільки справа не підсуд на місцевому районному суду.

Згідно ст. 18 КАС України міс цевим загальним судам як адм іністративним судам підсудн і: 1) адміністративні справи, у яких однією зі сторін є орган чи посадова особа місцевого самоврядування, посадова чи службова особа органу місце вого самоврядування, крім ти х, які підсудні окружним адмі ністративним судам; 2) усі адмі ністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноваже нь у справах про притягнення до адміністративної відпові дальності.

Окружним адміністративним судам підсудні адміністрати вні справи, у яких однією зі с торін є орган державної влад и, інший державний орган, орг ан влади Автономної Республі ки Крим, їх посадова чи служб ова особа, крім справ з приво ду їхніх рішень, дій чи безді яльності у справах про адмін істративні проступки.

Як вбачається з позовної за яви, позов пред'явлений держа вним органом, а не органом мі сцевого самоврядування, і та кий спір підсуден окружному адміністративному суду м. Ки єва.

Таким чином, позов не може бути прийнятий до розгляду м ісцевим районним судом, як ад міністративним судом по дані й справі, однак позивачем не втрачена можливість подачі п озову до окружного адміністр ативного суду м. Києва. На під ставі викладеного, керуючис ь п.6 ч.3 ст. 108 КАС України,

ухвалив.

Повернути Державній подат ковій інспекції у Святошинсь кому районі м. Києва її позов ну заяву до Товариства з обме женою відповідальністю „Аль стер", ОСОБА_1, третя особа : Святошинська районна у м. Ки єві державна адміністрація п ро визнання недійсними устан овчих документів та скасуван ня свідоцтва платника податк у на додану вартість.

Роз'яснити подавачу позову , що він не позбавлений право подати аналогічний позов до окружного адміністративног о суду м. Києва.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного адміністрат ивного суду м. Києва через ра йонний суд. Заяву про апеляці йне оскарження ухвали суду м оже бути подано протягом п'ят и днів з дня проголошення ухв али. Апеляційна скарга на ухв алу суду подається протягом десяти днів після подання за яви про апеляційне оскарженн я..

Дата ухвалення рішення26.12.2007
Оприлюднено08.12.2009
Номер документу5513553
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання недійсни ми установчих документів та скасування свідоцтва платни ка податку на додану вартіст ь

Судовий реєстр по справі —2-а-283-1/07

Ухвала від 26.12.2007

Адміністративне

Святошинський районний суд міста Києва

Морозов М.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні