Ухвала
від 15.01.2016 по справі 552/150/16-к
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ПОЛТАВИ

Справа №552/150/16-к

Провадження № 1-кс/552/34/16

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.01.2016 року слідчий суддя Київського районного суду м. Полтава ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 розглянувши клопотання старшого слідчого СУ Головного управління Національної поліції в Полтавській області ОСОБА_3 про проведення обшуку,

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СУ Головного управління Національної поліції в Полтавській області ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням про проведення обшуку в приміщеннях за фактичним знаходженням ТОВ «ЕКОМ-ПЛЮС» (код за ЄДРПОУ 33378294) за адресою: м. Запоріжжя, вул. Електрозаводська, 3. Своє клопотання мотивує тим, що до правоохоронних органів УМВС України в Полтавській області надійшла письмова заява від директора ПАТ «Полтавський турбомеханічний завод» ОСОБА_4 про те, що інженер з комплектування і постачання бюро матеріально-технічного постачання металів ВМТЗ ОСОБА_5 протягом 2014-2015 років використовував, всупереч інтересам ПАТ «ПТМЗ» свої повноваження з метою систематичного отримання неправомірної вигоди від представників підприємств-постачальників заводу за просування останніх по тендерних торгах. В результаті чого, неправомірними діями ОСОБА_5 , які виразилися у порушенні чинного законодавства України, чинних на підприємстві АТ ПТМЗ внутрішніх нормативних актів, регламентів, процедур, порядків, посадових інструкцій, підприємству було завдано матеріальний збиток на загальну суму 3703347,88 гривень. Також, під час здійснення ОСОБА_5 неправомірних дій в інтересах постачальників використовувалася службова комп`ютерна техніка за допомогою якої останній формував договори поставок та довіренності на отримання товару від імені директора АТ «Полтавський турбомеханічний завод» без відома та згоди останнього, а також за допомогою комп`ютерної програми ставив відтиск печатки підприємства та підпис директора, які візуально були схожими з реальними, тим самим надаючи своїм діям уявного законного правочину.

В ході досудового розслідування було встановлено, що постачальником товару на адресу АТ «Полтавський турбомеханічний завод» в 2014-2015 роках було ТОВ «ЕКОМ-ПЛЮС» ( код ЄДРПОУ 33378294, юридична адреса: м. Запоріжжя, вул. Бетховена, будинок 18, фактична адреса: м. Запоріжжя, вул. Електрозаводська, будинок 3), директором якого був ОСОБА_6 .

Отже у зв`язку з цим слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: м. Запоріжжя, вул. Електрозаводська, будинок 3.

Слідчий суддя заслухавши слідчого та дослідивши матеріали клопотання приходить до таких висновків.

Відповідно до ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя встановив, що провадженні СВ Київського відділення Октябрського відділу ГУНП в Полтавській області перебуває кримінальне провадження за № 12015170010000335 від 02.10.2015 року за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст. 364-1 КК України.

В ході досудового слідства встановлено, що інженер ПАТ «ПТМЗ» ОСОБА_5 протягом 2014-2015 років використовував, всупереч інтересам ПАТ «ПТМЗ» свої повноваження з метою систематичного отримання неправомірної вигоди від представників підприємств постачальників заводу розташованих на території Донецької (ТОВ ДСК-Сервіс», ТОВ «Арксел», ТОВ «Атал-Метал», ДП «Скрап Техноскрап», Запорізької (ПАТ`Дніпроспецсталь», ТОВ «Економ-плюс», ТОВ «Стіл Еллойс» та інших за просування їх по тендерних торгах.

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, юридична особа ТОВ «ЕКОМ-ПЛЮС» (код ЄДРПОУ 33378294, юридична адреса: м. Запоріжжя, вул. Бетховена, 18.

Згідно протоколу допиту свідка ОСОБА_7 від 14.01.2016 року вбачається, що фактично ТОВ «ЕКОМ-ПЛЮС» знаходиться за адресою: м.Запоріжжя, вул. Електрозаводська, 3.

Отже, враховуючи, що за фактичним місцезнаходженням ТОВ «ЕКОМ-ПЛЮС» можуть знаходиться договори поставки з додатками та додатковими угодами, специфікації на товар, замовлення, довіреності на отримання товару, акти приймання передачі, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні на перевезення, поставку товару на адресу АТ «Полтавський турбомеханічний завод», податкові накладні, листи, розрахункові рахунки та здійснені розрахунки, акти звірки взаєморозрахунків, за період часу з 01.01.2014 по теперішній час, а також інші документи, в тому числі на електронних носіях, речі предмети які мають значення для становлення обставин та в подальшому будуть використанні для проведення технічної експертизи документів, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання про проведення обшуку.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 234-235 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в приміщеннях за фактичним місцезнаходженням ТОВ «ЕКОМ-ПЛЮС» (код за ЄДРПОУ 33378294) за адресою: м. Запоріжжя, вул. Електрозаводська, 3 з метою відшукання і вилучення оригіналів документів, що підтверджують взаємовідносини ТОВ «ЕКОМ-ПЛЮС» з АТ «Полтавський турбомеханічний завод», печатки підприємства АТ «Полтавський турбомеханічний завод» та підпису від імені директора, документів, що підтверджують взаємовідносини посадових осіб ТОВ «ЕКОМ-ПЛЮС» з АТ «Полтавський турбомеханічний завод», ОСОБА_5 , ОСОБА_8 , ТОВ «ЕКОМ-ПЛЮС» з ОСОБА_5 , ОСОБА_8 та ОСОБА_6 , документів, що підтверджують перераховування ОСОБА_6 , ТОВ «ЕКОМ-ПЛЮС» грошових коштів ОСОБА_5 , ОСОБА_8 , АТ «Полтавський турбомеханічний завод», зокрема: договори поставки з додатками та додатковими угодами, специфікації на товар, замовлення, довіреності на отримання товару, акти приймання передачі, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні на перевезення, поставку товару на адресу АТ «Полтавський турбомеханічний завод», податкові накладні, листи, розрахункові рахунки та здійснені розрахунки, акти звірки взаєморозрахунків, за період часу з 01.01.2014 по день винесення ухвали, а також інші документи, в тому числі на електронних носіях.

Строк дії ухвали - один місяць з дня винесення.

Виконання ухвали доручити старшому слідчому СУ Головного управління Національної поліції в Полтавській області ОСОБА_3 .

Ухвала слідчого судді про обшук підлягає обов`язковому виконанню.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м. Полтави
Дата ухвалення рішення15.01.2016
Оприлюднено10.03.2023
Номер документу55137938
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —552/150/16-к

Ухвала від 15.01.2016

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні