Ухвала
від 23.04.2014 по справі 757/9913/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/9913/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 квітня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого слідчої групи ГСУ МВС України ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого слідчої групи ГСУ МВС України ОСОБА_3 , про проведення обшуку в рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні за №12014000000000034 від 28.01.2014, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України,

В С Т А Н О В И В :

У провадження слідчого судді надійшло клопотання слідчого слідчої групи ГСУ МВС України ОСОБА_3 , яке погоджено із старшим прокурором Першого відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку в житловому будинку, розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , в якому проживає ОСОБА_5 .

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

У судовому засіданні слідчий підтримав подане клопотання.

З матеріалів поданого клопотання вбачається, що Головним слідчим управлінням МВС України здійснюється досудове розслідування кримінального провадження № 12014000000000034, відомості про яке 28.01.2014 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом вчинення службовими особами Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України (далі Держінвестпроект) та ТОВ «Космополіт менеджмент» заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у період часу з жовтня до кінця грудня 2011 року службові особи Держінвестпроект (код ЄДРПОУ 37508308) за попередньою змовою із службовими особами ТОВ «Космополіт менеджмент» ( код ЄДРПОУ 35254870) та ТОВ «Акрополь-К» (код ЄДРПОУ 33498244) шляхом укладення договорів про надання послуг вчинили заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем на суму 3 817362, 54 грн., чим спричинили державі матеріальної шкоди в особливо великих розмірах.

Згідно з договором про закупівлю послуг за межами України від 13.10.2011 № 13/-11/1, укладеним між Держінвестпроект та ТОВ «Космополіт менеджмент», останнє надавало послуги в галузі реклами. У подальшому за надані послуги Держінвестпроект перерахувало на рахунок ТОВ «Космополіт менеджмент» грошові кошти в сумі 3817362, 54 грн. на підставі актів прийому-передачі виконаних робіт.

Як вбачається з акту ревізії фінансового-господарської діяльності Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України від 27.06.2012 № 06-21/49, проведеної Державною фінансової інспекцією України, після укладення вище зазначеного договору від 13.10.2011 № 13/-11/1 ТОВ «Космополіт менеджмент» уклало три договори субпідряду про надання рекламних послуг із ТОВ «Акрополь-К» від 01.11.2011 №№ 01-11/1; 01-11/2; 01-11/3. У подальшому за надані послуги на рахунок ТОВ «Акрополь-К» перераховано грошові кошти в сумі 3702830, 00 грн., у підтвердження чого складено 3 акти приймання-передачі наданих послуг відповідно від 21.12.2011 № 1, від 26.12.2011 №№ 1/1 та 1/1.

Також в ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ «Космполіт менеджмент» і ТОВ «Акрополь-К» не подавали звітну документацію у відповідні інстанції, не мали працівників для здійснення підприємницької діяльності, мають ознаки фіктивності, тому що фактично не здійснювали господарську діяльність. Отже, послуги з розміщення реклами про інвестиційні можливості України у світових ЗМІ відповідно до договору із Держінвестпроект про закупівлю послуг за межами України від 13.10.2013 № 13/-11/1, укладеного між Держінвестпроект та ТОВ «Космополіт менеджмент», не надавалися та грошові кошти, які виділені з Державного бюджету України Держівестпроекту для підняття іміджу України на міжнародній арені використані не за призначенням та перераховані суб`єктам підприємницької діяльності з ознаками фіктивності.

Працівниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України у ході проведення оперативно-розшукових заходів встановлено, що під час проведення конкурсних торгів у 2011 році, перемогу на яких отримало ТОВ «Космополіт менеджмент», відповідальним за роботи та послуги, які закуплялись Держінвестпроектом за бюджетні кошти пов`язані з виконанням договірних зобов`язань у галузі реклами був Голова Держінвестпроекту ОСОБА_6 . Також встановлено причетність до вчинення вказаних злочинів близького помічника ОСОБА_6 - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який перебуваючи у довірливих та дружніх стосунках із ОСОБА_6 , забезпечував участь у конкурсних торгах підконтрольних структур, однією із яких було ТОВ «Космополіт менеджмент», контролював документальне оформлення фінансово-звітної документації, на підставі якої здійснювалися видатки бюджетних коштів за договорам, укладеними між Держінвестпроектом та ТОВ «Космополіт менеджмент». Встановлено інформацію, що свідчить про факти отримання ОСОБА_5 грошових коштів від комерційних структур, в тому числі ТОВ «Космополіт менеджмент», за участь у реалізації фіктивних фінансово-господарських зобов`язань та виконання робіт і послуг за завищеною вартістю із Держінвестпроектом.

Слідчий зазначає, що у будинку, в якому проживає ОСОБА_5 , може знаходитись майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, які використані як знаряддя вчинення кримінальних правопорушень та зберегли на собі їх сліди, а також інші документальні відомості, які можуть бути використані як докази протиправної діяльності.

За відомостями адресно-довідкового підрозділу ГУ ДМС України в м. Києві (вих. від 07.042014 № 1104) ОСОБА_5 проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно з довідкою форми № 3 від 14.04.2014 № 637, виданою Шпитьківською сільської радою Києво-Святошинського району Київської області, будинок за адресою: АДРЕСА_1 , в якому проживає ОСОБА_5 , належить на праві спільної часткової власності ОСОБА_7 та ОСОБА_8 .

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення службовими особами Держінвестпроект, ТОВ «Космополіт менеджмент», ТОВ «Акрополь-К» кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191, відшукання бухгалтерських документів, податкової звітності та технічної документації щодо діяльності вказаних підприємств, відшукання документації, що підтверджує фінансового-господарські взаємовідносини між підприємствами, а також документації щодо фінансового-господарських взаємовідносин з іншими суб`єктами господарської діяльності для встановлення ознак фіктивності зазначених підприємств, електронних носіїв інформації, інших речей та документів, що мають значення для розслідування, слідчий просить надати дозвіл на проведення обшук у будинку за місцем проживання ОСОБА_5 .

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання, дійшов висновку про те, що клопотання є обґрунтованим, оскільки відшукані речі та документи, як самостійно так і в сукупності з іншими зібраними у кримінальному провадженні доказами матимуть суттєве значення для з`ясування обставин вчинення кримінальних правопорушень, встановлення осіб, причетних до їх вчинення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 234-236, 309 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого слідчої групи ГСУ МВС України ОСОБА_3 , про проведення обшуку в рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні за №12014000000000034 від 28.01.2014, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України задовольнити.

Надати слідчому слідчої групи ГСУ МВС України старшому лейтенанту міліції ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку в житловому будинку, розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , в якому проживає ОСОБА_5 , та який на праві спільної часткової власності ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, а також відшукання та вилучення майна у вигляді, речей, документів, грошей пов`язаних із діяльністю Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України (код ЄДРПОУ 37508308) при здійсненні фінансово-господарських взаємовідносин із ТОВ «Космополіт менеджмент» (код за ЄДРПОУ 35254870), ТОВ «Акрополь-К» (код ЄДРПОУ 33498244) та іншими суб`єктами підприємницької діяльності, а саме: установчих, реєстраційних, фінансово-господарських та бухгалтерських документів, податкової звітності вказаних вище підприємств (юридичних осіб) у печатному вигляді (договорів, угод, контрактів, видаткових та прибуткових накладних, товарно-транспортних накладних, податкових накладних, специфікацій, рахунків-фактур, актів виконаних робіт, актів приймання-здачі, документів, що підтверджують оплату, векселі, технічної документації), у тому числі аркушів та бланків документів з відбитками печаток, документів на підставі яких службовими особами зазначених суб`єктів господарювання знімалися готівкові кошти, що надходили на рахунки підприємств та безпосередньо коштів, які надходили на рахунки та в подальшому знімались готівкою, комп`ютерної техніки, електронних носіїв інформації (жорсткі диски, флеш-накопичувачі, диски тощо), значних сум готівкових коштів отриманих злочинним шляхом, а також зіпсованих документів, чорнових записів, блокнотів, робочих зошитів, документів з вільними зразками почерку та підписів службових осіб і працівників перелічених вище підприємств, печаток, штампів, документів указаних юридичних осіб.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Виготовлено в 2-ох оригінальних примірниках

Прим. № 1 - зберігається у справі №757/9913/14-к

Прим. № 2 та належним чином завірена копія ухвали - слідчому слідчої групи ГСУ МВС України старшому лейтенанту міліції ОСОБА_3 .

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.04.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу55153080
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні за №12014000000000034 від 28.01.2014, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —757/9913/14-к

Ухвала від 23.04.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Гладун Х. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні