Ухвала
від 05.09.2014 по справі 757/25429/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/25429/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 вересня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого в особливо важливих справах другого слідчого відділу управлінні з розслідування особливо важливих справ головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В :

До Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання слідчого в особливо важливих справах другого слідчого відділу управлінні з розслідування особливо важливих справ головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , яке погоджене прокурором першого відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про проведення обшуку у приміщеннях ВАТ «Турбоатом» (ЄДРПОУ 05762269) за адресою: м. Харків, вул. Енергетична, 1, які зареєстровані на праві власності за ВАТ «Турбоатом».

Сторона кримінального провадження, обґрунтовуючи клопотання, вказує, що головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42014000000000056 від 3.03.2013 р., за фактом привласнення та розтрати майна ВАТ «Турбоатом» службовими особами вказаного товариства в особливо великих розмірах, за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України та заволодіння чужим майном, ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами ПП «Інкла Київ», за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.3 ст.212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2009-2014 рр. ВАТ «Турбоатом», маючи фінансово-господарські взаємовідносини з ПП «Інкла-Київ», перерахувало на банківські рахунки, які відкриті у Київській філії ПАТ «Мегабанк» у м. Києві (МФО 380117) та належать ПП «Інкла Київ», грошові кошти у загальній сумі понад 300 млн.грн. за поставку окремих запчастин для турбін та інших матеріалів. Разом з тим, службовими особами ПП «Інкла-Київ» ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , за попередньою змовою зі службовими особами ВАТ «Турбоатом» та іншими залученими до участі у злочині особами, зокрема, ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 була утворена злочинна схема заволодіння грошовими коштами ВАТ «Турбоатом» шляхом укладання безтоварних (нікчемних) угод та перерахування коштів на розрахункові банківські рахунки суб`єктів підприємницької діяльності, які мають ознаки фіктивності. Так, у період 2009-2014 рр. службові особи ПП «Інкла Київ» ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , діючи умисно, з метою подальшого незаконного переводу безготівкових грошових коштів в готівку та мінімізації податкових зобов`язань, ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, незаконно віднесли до податкового кредиту суму 81,1 млн.грн. шляхом укладання безтоварних (нікчемних) угод з ТОВ «Скай-Сервіс» (ЄДРПОУ 33586707), ТОВ «Олтон Сервіс 08» (ЄДРПОУ 36076912), ТОВ «Токката Медія» (ЄДРПОУ 36520062), ТОВ «Турбо Альянс» (ЄДРПОУ 36844005), ТОВ «Завод Метпроммаш» (ЄДРПОУ 36052315), ТОВ «Елаком Інвест» (ЄДРПОУ 36844382), ТОВ «Віктрейд ЛТД» (ЄДРПОУ 36927332), ТОВ «Слепт Фактура» (ЄДРПОУ 36520078), ТОВ «Інтертек» (ЄДРПОУ 32492875), ТОВ «ІФГ» (ЄДРПОУ 38241293), ТОВ «Компанія «ФОКС-ІН ПРО ІНВЕСТ» (ЄДРПОУ 34881349). За результатами укладеного договору від 21.04.2008 р. №2104/8, згідно якого ПП «Інкла Київ» здійснювало у ТОВ «Інтертек» закупівлю товарно-матеріальних цінностей (лопатей, лопаток, корпус ротора) для подальшої реалізації ВАТ «Турбоатом», службові особи ПП «Інкла-Київ» ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 з метою отримання готівки та мінімізації податкових зобов`язань за 2009-2014 рр. включили до податкового кредиту суму понад 50,4 млн.грн. Далі, вказані грошові кошти, згідно первинних бухгалтерських документів по взаємовідносинам з ТОВ «Інтертек», службові особи ПП «Інкла-Київ» ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 з метою їх отримання у готівковій формі перерахували на банківські рахунки ТОВ «Інтертек», яке фактично підконтрольне ОСОБА_8 , ОСОБА_11 та ОСОБА_12 .

Сторона кримінального провадження вказує, що в ході досудового розслідування виникла необхідність у проведенні обшуку у приміщеннях ВАТ «Турбоатом» за адресою: м. Харків, вул. Енергетична № 1 з метою відшукання і вилучення предметів і документів, зокрема, тендерної документації (протоколів засідань тендерного комітету ВАТ «Турбоатом» щодо затвердження процедур закупівель, тендерної документації на закупівлю, оцінки тендерних пропозицій, розкриття тендерних (цінових) пропозицій, звітів про результати процедури закупівлі, документів поданих для підтвердження відповідності пропозицій учасникам кваліфікаційним вимогам; тендерних пропозиції, технічних специфікацій, документів поданих учасниками торгів (технічна та комерційна частина) тощо за період 2007-2010 рр.); договорів, угод, додатків та специфікацій до них, рахунків-фактур, митних декларацій, сертифікатів, видаткових накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, платіжних доручень, виписок банків, копії чеків, векселів по розрахункам, довіреності, планових калькуляцій, нормативів лиття та інших документів, в яких відображені взаємовідносини ВАТ «Турбоатом» з ПП «Інкла Київ» (ЄДРПОУ 30384525), «Litostroj Steel Ltd», «Іnkla Trading Engineering GmbH» та іншими підприємствами, щодо закупки та подальшого використання комплектуючих для турбін за період 2007-2014 рр.; наказів про призначення на посаду генерального директора, його заступників, головного бухгалтера, членів тендерного комітету ВАТ «Турбоатом», їх посадових інструкцій; журналів ордерів та відомостей аналітичного обліку в розрізі по бухгалтерським рахункам з усіма контрагентами підприємства; рахунків, чорнових записів, блокнотів, щоденників, печаток вищевказаних та інших підприємств; комп`ютерної техніки, ноутбуків, накопичувачів флеш пам`яті, жорстких дисків, переносних носіїв інформації, засобів зв`язку (мобільні телефони, планшети тощо), на яких можуть зберігатися дані про підприємства з ознаками фіктивності, про здійсненні фінансово-господарські операції між ВАТ «Турбоатом», ПП «Інкла-Київ», ТОВ «Інтертек», «Litostroj Steel Ltd», «Іnkla Trading Engineering GmbH»та ін.

Обшук, у відповідності із ст.234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.108,234,235,309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати слідчим слідчої групи Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 дозвіл на обшук у приміщеннях ВАТ «Турбоатом» (ЄДРПОУ 05762269) за адресою: м. Харків, вул. Енергетична, 1, які зареєстровані на праві власності за ВАТ «Турбоатом», з метою з метою відшукання і вилучення предметів і документів, зокрема, тендерної документації (протоколів засідань тендерного комітету ВАТ «Турбоатом» щодо затвердження процедур закупівель, тендерної документації на закупівлю, оцінки тендерних пропозицій, розкриття тендерних (цінових) пропозицій, звітів про результати процедури закупівлі, документів поданих для підтвердження відповідності пропозицій учасникам кваліфікаційним вимогам; тендерних пропозиції, технічних специфікацій, документів поданих учасниками торгів (технічна та комерційна частина) тощо за період 2007-2010 рр.); договорів, угод, додатків та специфікацій до них, рахунків-фактур, митних декларацій, сертифікатів, видаткових накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, платіжних доручень, виписок банків, копії чеків, векселів по розрахункам, довіреності, планових калькуляцій, нормативів лиття та інших документів, в яких відображені взаємовідносини ВАТ «Турбоатом» з ПП «Інкла Київ» (ЄДРПОУ 30384525), «Litostroj Steel Ltd», «Іnkla Trading Engineering GmbH» та іншими підприємствами, щодо закупки та подальшого використання комплектуючих для турбін за період 2007-2014 рр.; наказів про призначення на посаду генерального директора, його заступників, головного бухгалтера, членів тендерного комітету ВАТ «Турбоатом», їх посадових інструкцій; журналів ордерів та відомостей аналітичного обліку в розрізі по бухгалтерським рахункам з усіма контрагентами підприємства; рахунків, чорнових записів, блокнотів, щоденників, печаток вищевказаних та інших підприємств; комп`ютерної техніки, ноутбуків, накопичувачів флеш пам`яті, жорстких дисків, переносних носіїв інформації, засобів зв`язку (мобільні телефони, планшети тощо), на яких можуть зберігатися дані про підприємства з ознаками фіктивності, про здійсненні фінансово-господарські операції між ВАТ «Турбоатом», ПП «Інкла-Київ», ТОВ «Інтертек», «Litostroj Steel Ltd», «Іnkla Trading Engineering GmbH»та ін.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Виготовлено в 2 примірниках

прим.1 справа №757/25429/14-к

прим.2 слідчий ОСОБА_3

копія ВАТ «Турбоатом»

виконавець ОСОБА_1 .

5.09.2014 р.

Дата ухвалення рішення05.09.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу55153100
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/25429/14-к

Ухвала від 05.09.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Волкова С. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні