Ухвала
від 04.12.2014 по справі 757/36226/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/36226/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНІ

04 грудня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого слідчої групи Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ України ОСОБА_3 про надання дозволу на обшук,

В С Т А Н О В И В :

В провадження слідчого судді надійшло клопотання слідчого слідчої групи Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ України ОСОБА_3 погоджене старшим прокурором Першого відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і під підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про проведення обшуку.

Сторона кримінального провадження, обґрунтовуючи клопотання, вказує, що Головним слідчим управлінням МВС України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12013110070001250, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом створення суб`єкту підприємницької діяльності ТОВ «Гатіора» з метою прикриття незаконної діяльності, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, 13.04.2012 невстановлені особи зареєстрували в Подільській районній в м. Києві державній адміністрації, на ім`я ОСОБА_5 , а в подальшому ОСОБА_6 суб`єкт підприємницької діяльності ТОВ «Гатіора» код ЄДРПОУ 38091733, яке використовувалось ОСОБА_7 та службовими особами групи компаній «Східно-європейська паливно-енергетична компанія» для прикриття злочинної діяльності, пов`язаної з незаконним ввезенням та реалізацією нафтопродуктів на території України, а також наданням послуг підприємствам реального сектору економіки щодо мінімізації податкових зобов`язань та переведенням коштів у готівку. В ході аналізу руху коштів по рахункам ТОВ «Гатіора» встановлено, що одним з його контрагентів було ТОВ «Харківський м`ясопереробний завод», яким перераховано кошти на вказане підприємство в сумі понад 10 млн. грн. У подальшому вище вказані кошти були перераховані з ТОВ «Гатіора» на рахунки фізичних та юридичних осіб звідки зняті готівкою. Слідством встановлено, що засновник та головний бухгалтер ТОВ «Харківський м`ясопереробний завод» ОСОБА_8 може бути причетна до незаконної діяльності, пов`язаної з ухиленням від сплати податків та з метою уникнення кримінальної відповідальності умисно не видають вище вказані документи, які мають значення речових доказів в кримінальному провадженні. Документи, печатки, чорнові записи, електронні носії інформації, комп`ютерна техніка, на якій зберігаються в електроній формі вказані документи, та інші предмети, які свідчать про незаконну діяльність вище вказаних юридичних осіб зберігаються в квартирі АДРЕСА_1 , в якій проживає засновник та головний бухгалтер ТОВ «Харківський м`ясопереробний завод» ОСОБА_8 . Згідно інформаційної довідки з Харківського міського бюро технічної інвентаризації № 1093/3 від 27.11.2014 квартира АДРЕСА_1 , зареєстрована за ОСОБА_9 .

Сторона кримінального провадження вказує, що на даний час у рамках здійснення досудового розслідування по кримінальному провадженню виникла необхідність у проведенні обшуку за адресою: АДРЕСА_2 з метою відшукання та вилучення документів, які підтверджують незаконні операції з ТОВ «Гатіора», електронних носіїв інформації та комп`ютерної техніки, на якій зберігаються вказані документи.

Обшук, у відповідності із ст.234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.108,234,235,309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СГ ГСУ МВС України ОСОБА_3 на проведення обшуку, в квартирі АДРЕСА_1 , яка належить ОСОБА_9 та в якій проживає ОСОБА_8 , з метою виявлення та вилучення документів ТОВ «Харківський м`ясопереробний завод (код ЄДРПОУ 34630704), які свідчать про взаємовідносини з ТОВ «Гатіора» та іншими суб`єктами підприємницької діяльності, які мають ознаки фіктивності, а саме: оригіналів первинних бухгалтерських та фінансово господарських документів: договорів, додаткових угод, актів прийому-передачі, рахунків, товарно транспортних накладних (автомобільних, залізничних), довіреностей, податкових накладних, реєстрів виданих та отриманих накладних, митних декларцій, документів обліку готової продукції, специфікацій, актів взаєморозрахунків, платіжних документів, сертифікатів (паспортів) якості на продукцію, листування тощо, електронних носіїв інформації та комп`ютерної техніки, на якій збегієються в електроній формі вказані документи.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Виготовлено в 2 примірниках

прим.1 справа №757/36226/14-к

прим.2 слідчий ОСОБА_3

копія: ОСОБА_9 , ОСОБА_8

виконавець ОСОБА_1

04.12.2014 р.

Дата ухвалення рішення04.12.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу55153200
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на обшук

Судовий реєстр по справі —757/36226/14-к

Ухвала від 04.12.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Волкова С. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні