Ухвала
від 17.01.2014 по справі 569/595/14-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 569/595/14-к

17 січня 2014 року

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Рівненській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_2 про проведення обшуку в офісних приміщеннях ТОВ «Арго-Р», за юридичною адресою товариства, які знаходяться в будівлі супермаркету «Наш Край»: м. Рівне, вул. Дворецька, 93,

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Рівненській області ОСОБА_2 за погодженням з начальником відділу нагляду прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку офісних приміщень за юридичною адресою ТОВ «Арго-Р», які знаходяться в будівлі супермаркету «Наш Край»: м. Рівне, вул. Дворецька, 93, з метою встановлення та вилучення документів, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженню.

В обґрунтування клопотання вказав, що СУФР ГУ Міндоходів у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32013190000000033, за фактом умисного ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ «Арго-Р» (код ЄДРПОУ 31299420, м. Рівне, вул. Дворецька, 93), за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.212 КК України.

Cлужбові особи ТОВ «Арго-Р» в листопаді 2011р. уклали договір комісії з ТОВ «Югекотоп» (код 35674119, м. Миколаїв) на експорт 436 тон нерафінованої олії, вартістю 3303,7 тис. грн. в Сирію. Придбання вказаної олії здійснювалось в ТОВ «Саноіл Торг» (код ЄДРПОУ 37269136), а її подальше зберігання на потужностях ТОВ «Евері». Працівниками ДПІ у м. Рівному Рівненської області ДПС проведено позапланову виїзну перевірку ТОВ «Арго-Р» з питань дотримання вимог податкового законодавства при взаєморозрахунках з ТОВ «Саноіл Торг», за результатами якої встановлено заниження податку на прибуток у розмірі 703,5 тис. грн. та заниження податку на додану вартість на загальну суму 670,0 тис. грн.

Також, в січні 2012 року ТОВ «Арго-Р» заключено договір комісії з ТОВ «АВЕ» (код 21273081 м. Херсон) на експорт 2096 тон сої, вартістю 5590 тис. грн. в Єгипет. Придбання вказаної сої здійснювалось в ТОВ «Акрополіс Плаза» (код ЄДРПОУ 33929610), а її подальше зберігання в складських приміщенням ПАТ «Херсонський КХП».

Крім того, працівниками ДПІ у м. Рівному Рівненської області ДПС проведено позапланову виїзну перевірку ТОВ «Арго-Р» з питань дотримання вимог податкового законодавства при взаєморозрахунках з СГД ОСОБА_4 (онкпп НОМЕР_1 ), СГД ОСОБА_5 (онкпп НОМЕР_2 ) та ТОВ «Солодка країна К» (код ЄДРПОУ 37322549). Перевіркою встановлено відсутність реальної можливості придбання ТОВ «Арго-Р» товарно-матеріальних цінностей у вищевказаних суб`єктів господарювання, що свідчить про укладення угод без мети настання реальних наслідків, що призвело до заниження податку на прибуток в розмірі 1 093,6 тис. грн. та податку на додану вартість в розмірі 566,5 тис. грн.

19 серпня 2013 року отримано тимчасовий доступ до документів ТОВ «Арго-Р» по проведених господарських операціях з ТОВ «Акрополіс Плаза», ТОВ «АВЕ», ТОВ «Саноіл Торг», ПАТ «Херсонський КХП», ТОВ «Евері», ТОВ «Югекотоп», СГД ОСОБА_4 , СГД ОСОБА_5 та ТОВ «Солодка країна К».

Однак, в ході аналізу вказаних документів встановлено, що службові особи ТОВ «Арго-Р» не в повному обсязі надали документи по взаєморозрахунках із зазначеними контрагентами, зокрема не в повному обсязі надано товарно-транспортні накладні, документи, що свідчать про зберігання товарно-матеріальних цінностей та їх рух по складу, договори на зберігання товарно-матеріальних цінностей, накази про відрядження службових осіб, сертифікати якості.

Встановлено, що фінансово-господарські документи, а саме: реєстри податкових накладних, накладні, податкові та видаткові накладні, договори, угоди з додатками, товарно-транспортні накладні, акти прийому-передачі, акти виконаних робіт (наданих послуг), договори оренди, акти передачі в оренду, банківські документи, платіжні документи, квитанції, касові ордери, картки складського обліку, документи щодо оприбуткування товарів на складі, переміщення товарів по складу, журнали видачі довіреностей, касові книги, накази про відрядження, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні, за період 2011-2013 років, знаходяться за юридичною адресою ТОВ «Арго-Р»: м. Рівне, вул. Дворецька, 93. Згідно інформаційної довідки з Реєстру прав власності на нерухоме майно №14074255 від 06.12.2013 року, право власності на нерухоме майно за адресою: м.Рівне, вул. Дворецька, 93 зареєстровано за ВАТ «Рівнекульттовари» (код ЄДРПОУ 01553103).

Відповідно до ч.1 ст.234 КК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч.5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному у клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Таким чином, оцінюючи надані слідчим матеріали, суд вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення обшуку та приходить до переконання, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що відшукувані речі та документи, які знаходяться за адресою: м. Рівне, вул. Дворецька, 93, мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст.234, 235 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Рівненській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_2 у кримінальному провадженні № 32013190000000033 на проведення обшуку офісних приміщень за юридичною адресою ТОВ «Арго-Р», які знаходяться в будівлі супермаркету «Наш Край»: м. Рівне, вул. Дворецька, 93, з метою встановлення та вилучення документів, предметів, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні, а саме:

·первинних бухгалтерських документів ТОВ «Арго-Р», зокрема: реєстрів податкових накладних, накладних, податкових та видаткових накладних, договорів, угод з додатками, товарно-транспортних накладних, актів прийому-передачі, актів виконаних робіт (наданих послуг), договорів оренди, актів передачі в оренду, банківських документів, платіжних документів, квитанцій, касових ордерів, карток складського обліку, документів щодо оприбуткування товарів на складі, переміщення товарів по складу, журналів видачі довіреностей, касових книг, наказів про відрядження та інших, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні, за період 2011-2013 років;

·документів (на паперових та електронних носіях), предметів, печаток та штампів, які можуть свідчити про вчинення злочину;

·технічних засобів (у тому числі комп`ютерної техніки), яка використовувалася для здійснення злочину;

·чорнових записів в яких міститься інформація щодо вчинення злочину.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали.

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.01.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу55190321
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в офісних приміщеннях ТОВ «Арго-Р», за юридичною адресою товариства, які знаходяться в будівлі супермаркету «Наш Край»: м. Рівне, вул. Дворецька, 93

Судовий реєстр по справі —569/595/14-к

Ухвала від 17.01.2014

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні