Ухвала
від 04.09.2013 по справі 757/19034/13-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/19034/13-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 вересня 2013 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Карабань В.М., при секретарі Майоренко Я.М., за участю сторони кримінального провадження слідчого в особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Демчана А.В., розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого в особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Демчана А.В. за погодженням зі старшим прокурором Другого відділу Головного управління з розгляду особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Ганіловим О.А. про надання дозволу на обшук житлового приміщення,-

В С Т А Н О В И В :

04.09.2013 року у провадження Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання сторони кримінального провадження слідчого в особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Демчана А.В., про надання дозволу на проведення обшуку житла - будинку АДРЕСА_1, який належить ОСОБА_3, з метою відшукання і вилучення предметів та документів щодо фінансово - господарської діяльності ТОВ НВО Трансавтоматика , ДП Південна залізниця , ДП Укрзалізничпостач , ДП Донецька залізниця , ДП Придніпровська залізниця , ТОВ Тантал , ТОВ Стройкомплекс Н та ТОВ Б'юті Інвест Сістем , їх контрагентів, статутні документи, документи щодо відкриття та закриття банківських рахунків, первинні бухгалтерські та банківські документи, у тому числі і ті, що зберігаються в електронному вигляді на комп`ютерних носіях (системні блоки, жорсткі диски, дискети, оптичні диски, картки-пам'яті, флеш пам'ять USB, ноутбуки), а також документів та предметів, які належать ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, та документів підприємств, в яких вказані особи є засновниками та службовими особами, чорнові записи, блокноти, печатки та штампи, документи підконтрольних суб'єктів підприємницької діяльності, та ті, що мають ознаки фіктивності та зареєстровані на території іноземних держав, комп'ютерна техніка, ноутбуки, накопичувачі флеш пам'яті, жорсткі диски, переносні носії інформації, готівкові гроші, засоби зв'язку (мобільні телефони, планшети тощо), які можуть містити відомості та сліди підготовки і скоєння злочинів, а відповідно мають значення для розслідування кримінального провадження тобто з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

У судовому засіданні слідчий в особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Демчан А.В. внесене клопотання підтримав та послався на достатність підстав вважати, що в житлі - будинку АДРЕСА_1, який належить ОСОБА_3, з метою відшукання і вилучення предметів та документів щодо фінансово - господарської діяльності ТОВ НВО Трансавтоматика , ДП Південна залізниця , ДП Укрзалізничпостач , ДП Донецька залізниця , ДП Придніпровська залізниця , ТОВ Тантал , ТОВ Стройкомплекс Н та ТОВ Б'юті Інвест Сістем , їх контрагентів, статутні документи, документи щодо відкриття та закриття банківських рахунків, первинні бухгалтерські та банківські документи, у тому числі і ті, що зберігаються в електронному вигляді на комп`ютерних носіях (системні блоки, жорсткі диски, дискети, оптичні диски, картки-пам'яті, флеш пам'ять USB, ноутбуки), а також документів та предметів, які належать ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, та документів підприємств, в яких вказані особи є засновниками та службовими особами, чорнові записи, блокноти, печатки та штампи, документи підконтрольних суб'єктів підприємницької діяльності, та ті, що мають ознаки фіктивності та зареєстровані на території іноземних держав, комп'ютерна техніка, ноутбуки, накопичувачі флеш пам'яті, жорсткі диски, переносні носії інформації, готівкові гроші, засоби зв'язку (мобільні телефони, планшети тощо), які можуть містити відомості та сліди підготовки і скоєння злочинів, а відповідно мають значення для розслідування кримінального провадження тобто з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що Генеральною прокуратурою України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42012000000000227 за фактом зловживанням владою та службовим становищем службовими особами Кабінету Міністрів України та Міністерства охорони здоров'я України у ході здійснення державних закупівель медичного обладнання, виробів медичного призначення, лікарських препаратів за ч. 2 ст. 364 КК України, також стосовно громадянина України ОСОБА_7 за ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 КК України, та за фактом фіктивного підприємництва за ч. 2 ст. 205 КК України.

У ході розслідування встановлено, що ОСОБА_8 та іншими особами, причетними до незаконної діяльності, були використанні підприємства з ознаками фіктивності : ТОВ Укрметалпром (код ЄДРПОУ 25017208), ТОВ Тантал (код ЄДРПОУ 32882377), ТОВ Б'юті Інвест Сістем , (код ЄДРПОУ 33115754), ТОВ Стройкомплекс Н , (код ЄДРПОУ 33249277).

Перевіркою зазначеної інформації одержано дані про те, що в період з 2011 року до 2012 року ТОВ НВО Трансавтоматика отримано від ДП Південна залізниця (код ЄДРПОУ 1072609, юридична адреса: м. Харків, вул. Червоноармійська, буд.7), ДП Укрзалізничпостач (код ЄДРПОУ 19014832, м. Київ, пр-т Повітрофлотський, буд.11/15), ДП Донецька залізниця (код ЄДРПОУ 1074957, м. Донецьк, вул. Артема, буд.68) та ДП Придніпровська залізниця (код ЄДРПОУ 1073828, м. Дніпропетровськ, пр-т К. Маркса, буд.108) грошові кошти в сумі понад 440 млн. гривень. Зазначені грошові кошти були у повному обсязі переведені на рахунок ТОВ Укрметалпром , яке в свою чергу здійснило закупівлю товарно-матеріальних цінностей у реальних підприємств на 64,8 млн. гривень, а 327 млн. гривень були переведені на підставі удаваних угод на рахунки підприємств ТОВ Тантал , ТОВ Стройкомплекс Н та ТОВ Б'юті Інвест Сістем , які мають ознаки фіктивності.

Первинні документи, якими оформлені вказані вище угоди між ТОВ НВО Трансавтоматика та ДП Південна залізниця , ДП Укрзалізничпостач , ДП Донецька залізниця , ДП Придніпровська залізниця , ТОВ Тантал , ТОВ Стройкомплекс Н та ТОВ Б'юті Інвест Сістем , а саме: договори купівлі-продажу, акти виконаних робіт, акти прийому-передачі, прибуткові та видаткові накладні, податкові накладні, вантажно-митні декларації тощо, в більшості мають ознаки підроблення та містять недостовірну інформацію.

Для встановлення розмірів розкрадених коштів, податків і зборів, які не надійшли до Державного бюджету України в результаті незаконної діяльності вказаних осіб, під час досудового розслідування необхідно провести ряд слідчих та процесуальних дій, а також судово-економічну експертизу, на дослідження якої орган досудового розслідування зобов'язаний надати оригінали первинних документів господарської діяльності, у тому числі вказаних вище фіктивних підприємств.

Враховуючи, що первинна документація НВО Трансавтоматика , у тому числі щодо здійснення фінансово-господарських взаємовідносин із суб'єктами господарювання з ознаками фіктивності - ТОВ Тантал , ТОВ Стройкомплекс Н та ТОВ Б'юті Інвест Сістем , а також первинна документація фінансово-господарських взаємовідносин ТОВ Тантал , ТОВ Стройкомплекс Н та ТОВ Б'юті Інвест Сістем з іншими підприємствами містить в собі відомості, які можуть бути використані як докази фактів та обставин, що встановлюються під час досудового розслідування у кримінальному провадженні № 42012000000000227, в органу досудового розслідування, виникла необхідність відшукати та вилучити оригінали вказаних документів, щодо яких надалі будуть проведені відповідні експерті дослідження та прийнято рішення про долучення їх до матеріалів провадження як речових доказів.

За наявною інформацією фінансово-господарські документи, печатки комп'ютерна техніка ТОВ НВО Трансавтоматика та підприємств з ознаками фіктивності - ТОВ Укрметалпром , ТОВ Тантал , ТОВ Б'юті Інвест Сістем та ТОВ Стройкомплекс Н можуть знаходитись за місцем реєстрації ОСОБА_3.

Відповідно до інформаційної довідки з Реєстру прав власності на нерухоме майно ІМ № 259056, ІМ № 259057 від 05.07.2013 за ОСОБА_3 зареєстровано право власності на житловий будинок АДРЕСА_1

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження слідчого в особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Демчана А.В. дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

До клопотання мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання.

Так, з досліджених слідчим суддею матеріалів, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, не надані жодних доказів про причетність особи до вчинення даного кримінального правопорушення, а також доказів, що відшукувані речі та документи знаходяться у зазначеному клопотанні житлі.

Відповідно до ч. 5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що, зокрема відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В :

У задоволенні клопотання сторони кримінального провадження слідчого в особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Демчана А.В. про надання дозволу на обшуку житла - будинку АДРЕСА_1, який належить ОСОБА_3, з метою відшукання і вилучення предметів та документів щодо фінансово - господарської діяльності ТОВ НВО Трансавтоматика , ДП Південна залізниця , ДП Укрзалізничпостач , ДП Донецька залізниця , ДП Придніпровська залізниця , ТОВ Тантал , ТОВ Стройкомплекс Н та ТОВ Б'юті Інвест Сістем , їх контрагентів, статутні документи, документи щодо відкриття та закриття банківських рахунків, первинні бухгалтерські та банківські документи, у тому числі і ті, що зберігаються в електронному вигляді на комп`ютерних носіях (системні блоки, жорсткі диски, дискети, оптичні диски, картки-пам'яті, флеш пам'ять USB, ноутбуки), а також документів та предметів, які належать ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, та документів підприємств, в яких вказані особи є засновниками та службовими особами, чорнові записи, блокноти, печатки та штампи, документи підконтрольних суб'єктів підприємницької діяльності, та ті, що мають ознаки фіктивності та зареєстровані на території іноземних держав, комп'ютерна техніка, ноутбуки, накопичувачі флеш пам'яті, жорсткі диски, переносні носії інформації, готівкові гроші, засоби зв'язку (мобільні телефони, планшети тощо), які можуть містити відомості та сліди підготовки і скоєння злочинів, а відповідно мають значення для розслідування кримінального провадження тобто з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Печерського В.М. Карабань

районного суду м. Києва

Дата ухвалення рішення04.09.2013
Оприлюднено27.01.2016
Номер документу55210124
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на обшук житлового приміщення

Судовий реєстр по справі —757/19034/13-к

Ухвала від 04.09.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні