Ухвала
від 09.09.2014 по справі 757/25664/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/25664/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 вересня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого слідчої групи Головного слідчого управління МВС України ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого слідчої групи Головного слідчого управління МВС України ОСОБА_3 , погодженого прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

09.09.2014 у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження слідчого слідчої групи Головного слідчого управління МВС України ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку в автомобілі марки «ScodaSuperb», д.н.з. НОМЕР_1 , власником якого є ОСОБА_5 , з метою виявлення та фіксації відомостей про кримінальне правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення та майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також встановлення осіб, причетних до кримінального правопорушення, щодо діяльності ТОВ "БІЗНЕС-ОСК" (код ЄДРПОУ 38768775), ТОВ "ГРУППА НЖК" (код ЄДРПОУ 38586591), ТОВ "ІНВЕСТПРОМГРУП" (код ЄДРПОУ 38220341), ТОВ "ІСТ ПРОМ СЕРВІС" (код ЄДРПОУ 38846444), ТОВ "КАМТУР" (код ЄДРПОУ 35950774), ПП "ОРГСПЕЦСЕРВІС" (код ЄДРПОУ 33728083), ТОВ "ОСК" (код ЄДРПОУ 36810039), ТОВ "ПРОМРЕМТОРГ-12" (код ЄДРПОУ 38768911), ТОВ "РЕСЦЕНТР" (код ЄДРПОУ 38706792), ТОВ "СФЕРА-ГРАД" (код ЄДРПОУ 38846093), ТОВ "ФІРМА ПРАКТІК" (код ЄДРПОУ 38532808), ТОВ "НВП "ХИМЭКОЛОГИЯ" (код ЄДРПОУ 30075269), ТОВ "АРГАДОН" (код ЄДРПОУ 38586997), ТОВ "ПРОГРЕСС-СК" (код ЄДРПОУ 38587003), ТОВ «БФ СТРОЙ-КА» (код ЄДРПОУ 38471164), ТОВ "ТК-ЛАЙТ" (код ЄДРПОУ 39058875), ТОВ "АТЕ ПЛЮС" (код ЄДРПОУ 38531364), ТОВ "ОМЕГА-СОЮЗ" (код ЄДРПОУ 39047528), ТОВ "АКЦЕНТ ГРУП" (код ЄДРПОУ 39305182), ТОВ "ГРЕКС" (код ЄДРПОУ 38866476) а саме: договори із додатками та додатковими угодами до них, документацію, акти приймання-передачі, накладні, податкові накладні, рахунки, платіжні документи, документи щодо руху коштів підприємств, листи підприємств щодо укладання договорів та виконання їх умов, документи податкової звітності та печатки цих підприємств, електронно-обчислювальна техніка та електронні носії інформації, які містять відомості про фінансово-господарські операції, платежі, переведені службовими особами вказаних підприємств, чорнові записи та зіпсовані документи, блокноти, робочі зошити, документи із вільними зразками почерку, підписів, почерку та відбитків печаток цих підприємств, заявки для зняття готівки, готівкові кошти, здобуті злочинним шляхом, незаконно переведені з безготівкової форми в готівку, знаряддя злочинів (предмети, речі), цінностей, предметів і документів, які мають значення для забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, встановлення істини у вказаному кримінальному провадження і можуть містити сліди злочину або докази у кримінальному провадженні та будуть використані як докази у кримінальному провадженні № 12014000000000217.

У судовому засідання слідчий внесене клопотання підтримав повністю та просив його задовольнити.

Згідно із ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

В обґрунтування зазначеного клопотання, сторона кримінального провадження посилається на те, що ГСУ МВС України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні кримінальному провадженні № 12014000000000060 від 07.02.14 за фактом фіктивного підприємництва шляхом створення (придбання) невстановленими слідством особами ряду суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб), з метою прикриття незаконної діяльності за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України; за фактом вчинення за попередньою змовою групою осіб фінансової операції з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння злочинним шляхом легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, за ч. 2 ст. 209 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що суб`єкти підприємницької діяльності (юридичні особи) - ТОВ "БІЗНЕС-ОСК", ТОВ "ГРУППА НЖК", ТОВ "ІНВЕСТПРОМГРУП", ТОВ "ІСТ ПРОМ СЕРВІС", ТОВ "КАМТУР", ПП "ОРГСПЕЦСЕРВІС", ТОВ "ОСК", ТОВ "ПРОМРЕМТОРГ-12", ТОВ "РЕСЦЕНТР", ТОВ "СФЕРА-ГРАД", ТОВ "ФІРМА ПРАКТІК", ТОВ "НВП "ХИМЭКОЛОГИЯ", ТОВ "АРГАДОН", ТОВ "ПРОГРЕСС-СК", ТОВ «БФ СТРОЙ-КА», ТОВ "ТК-ЛАЙТ", ТОВ "АТЕ ПЛЮС", ТОВ "ОМЕГА-СОЮЗ" та інші були придбані (створені) невстановленими на даний час особами, з метою прикриття незаконної діяльності, встановивши контроль над вище вказаними підприємствами (отримали у володіння установчі, реєстраційні документи, документи про відкриття банківських рахунків, ключі доступу до системи електронних платежів «Клієнт-Банк» та кліше круглих печаток) отримали можливість складати та видавати від імені зазначених підприємств підроблені первинні фінансово-господарські документи про безтоварні операції з продажу (придбання) товарів, виконання робіт, надання послуг в адресу суб`єктів підприємницької діяльності реального сектору економіки; отримувати від даних суб`єктів безготівкові кошти в рахунок сплати за начебто реалізовані товари, виконані роботи, наданні послуги та переводити їх в готівку, минаючи при цьому систему оподаткування.

Так, допитані в ході досудового слідства засновники та директори ТОВ "БІЗНЕС-ОСК", ТОВ "ГРУППА НЖК", ТОВ "ІНВЕСТПРОМГРУП", ТОВ "ІСТ ПРОМ СЕРВІС", ТОВ "КАМТУР", ТОВ "ОСК", ТОВ "НВП "ХИМЭКОЛОГИЯ", ТОВ "АРГАДОН", ТОВ "ПРОГРЕСС-СК", ТОВ «ТК-ЛАЙТ», ТОВ «АТЕ ПЛЮС» показали що вказані підприємства вони не реєстрували, статутний фонд не формували, печатку підприємства не виготовляли, банківські рахунки не відкривали, фінансово господарську діяльність направлену на отримання прибутку не здійснювали.

Проведеними слідчими діями в кримінальному провадженню встановлено, що ТОВ"БІЗНЕС-ОСК", ТОВ "ГРУППА НЖК", ТОВ "ІНВЕСТПРОМГРУП", ТОВ "ІСТ ПРОМ СЕРВІС", ТОВ "КАМТУР", ПП "ОРГСПЕЦСЕРВІС", ТОВ "ОСК", ТОВ "ПРОМРЕМТОРГ-12", ТОВ "РЕСЦЕНТР", ТОВ "СФЕРА-ГРАД", ТОВ "ФІРМА ПРАКТІК",ТОВ "НВП "ХИМЭКОЛОГИЯ", ТОВ "АРГАДОН", ТОВ "ПРОГРЕСС-СК", ТОВ «БФ СТРОЙ-КА», ТОВ "ТК-ЛАЙТ", ТОВ "АТЕ ПЛЮС", ТОВ "ОМЕГА-СОЮЗ" в даній злочинній схемі по незаконному виведенню без готівкових коштів у тіньовий неконтрольований державою обіг посідає місце «вигодотранспортуючого» підприємства, а саме являється проміжною ланкою між підприємствами «вигодонабувачами» підприємствами реального сектору економіки та підприємствами, на яких безпосередньо здійснюється обготівкування коштів.

Вищезазначена злочинна схема забезпечує незаконне виведення безготівкових коштів підприємств реального сектору економіки у тіньовий неконтрольований державою обіг, минаючи при цьому систему оподаткування, що призводить до ненадходження податків до бюджету держави та подальшу легалізацію коштів отриманих злочинним шляхом.

Ураховуючи встановлені обставини, в ході досудового слідства по кримінальному провадженню з метою не допущення втрат державного бюджету України листами № 13/4-3515, 13/4-3567 від 28.02.2014 та № 13/4-3609 від 03.03.2014 в Державній службі фінансового моніторингу України призначено перевірку фінансово господарської діяльності зазначеної групи фіктивних підприємства.

За результатами перевірки складений додатковий узагальнений матеріал № 0100/2014/ДСК від 07.03.2014, а також № 0515/2014/ДСК від 29.08.2014 в якому працівниками Державної служби фінансового моніторингу України встановлено, що з поточних банківських рахунків ТОВ "СФЕРА-ГРАД", ТОВ "АРГАДОН", ТОВ "ПРОГРЕСС-СК", ТОВ "БФ СТРОЙ-КА", ТОВ "ТК-ЛАЙТ", ТОВ "АТЕ ПЛЮС", ТОВ "ОМЕГА-СОЮЗ", ТОВ "ГРЕКС", ТОВ «АКЦЕНТГруп» та інших підприємств, які відкриті В ПАТ «КБ «ПІВДЕНКОМБАНК», ПАТ «АКТАБАНК», ПАТ «ПІРЕУС БАНК МБК» в короткий проміжок часу у вигляді фінансової допомоги фізичною особою ОСОБА_6 зняті готівкові кошти на суму понад 100 млн. грн., які перераховувались від підприємств реального сектору економіки за сплату, нібито придбаних товарів, робіт (послуг), що підтверджує обставини проведення обготівковування коштів.

Проведеними заходами оперативного характеру по кримінальному провадженню, встановлено, що ОСОБА_6 доволі пильний до зацікавленості сторонніх осіб до організації та здійснення їх діяльності, на виклики до контролюючих органів особисто не з`являється, а у випадку підозри, може знищити предмети та документи, які містять відомості, що відображають його злочинну діяльність. В ході здійснення діяльності, використовують методи та засоби конспірації для фактичного позбавлення контролюючих органів можливості зафіксувати та задокументувати їх злочини. Також, ОСОБА_6 приїжджає до м. Києва на декілька днів у тижні з м. Донецька у супроводі двох невстановлених осіб, після отримання коштів у банківських установах, відвозить готівку до м. Донецьк. Для прикриття та маскування своєї злочинної діяльності використовує транспортний засіб марки «Scoda», модель «Superb» коричневого кольору, з державними номерами НОМЕР_1 .

Таким чином, у органу досудового розслідування є достатні підстави вважати, що ОСОБА_6 має пряме відношення до фінансування тероризму та сепаратизму на території Донецької області.

Водночас з`ясовано, що для ведення незаконної діяльності ОСОБА_6 використовує автомобіль марки «Scoda Superb», д.н.з. НОМЕР_1 , власником якого є ОСОБА_5 . У вказаному автомобілі може знаходитись документація по фіктивних підприємствах, проведених безтоварних операцій спрямованих на протиправне обготівкувння коштів та штучне формування податкового кредиту з ПДВ, комп`ютерна техніка з системою «клієнт-банк», «чорна бухгалтерія» фіктивних підприємств, готівкові кошти отримані злочинним шляхом.

Згідно інформаційного ресурсу АІС «Автомобіль» ДАЇ МВС України автотранспортний засіб марки «Scoda», модель «Superb» коричневого кольору, д.н.з. НОМЕР_1 . на праві власності рахується за фізичною особою ОСОБА_5 25.08.1961 ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На підставі викладеного, враховуючи достатність підстав вважати, що відшукуванні речі і документи можуть знаходитися у автомобілі марки «ScodaSuperb», д.н.з. НОМЕР_1 , та приймаючи до уваги, що відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду, слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку зазначеногоавтомобіля з можливістю вилучення зазначених у клопотанні речей і документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку, що є достатні підстави вважати, що у автомобілі марки «ScodaSuperb», д.н.з. НОМЕР_1 , власником якого є ОСОБА_5 , можуть знаходитись відшукувані речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання сторони кримінального провадження слідчого слідчої групи Головного слідчого управління МВС України ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчому слідчої групи Головного слідчого управління МВС України ОСОБА_3 на проведення обшуку в автомобілі марки автомобілі марки «ScodaSuperb», д.н.з. НОМЕР_1 , власником якого є ОСОБА_5 25.08.1961 ІНФОРМАЦІЯ_1 , та який фактично використовується ОСОБА_6 ,з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення та майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також встановлення осіб, причетних до кримінального правопорушення, щодо діяльності ТОВ "БІЗНЕС-ОСК" (код ЄДРПОУ 38768775), ТОВ "ГРУППА НЖК" (код ЄДРПОУ 38586591), ТОВ "ІНВЕСТПРОМГРУП" (код ЄДРПОУ 38220341), ТОВ "ІСТ ПРОМ СЕРВІС" (код ЄДРПОУ 38846444), ТОВ "КАМТУР" (код ЄДРПОУ 35950774), ПП "ОРГСПЕЦСЕРВІС" (код ЄДРПОУ 33728083), ТОВ "ОСК" (код ЄДРПОУ 36810039), ТОВ "ПРОМРЕМТОРГ-12" (код ЄДРПОУ 38768911), ТОВ "РЕСЦЕНТР" (код ЄДРПОУ 38706792), ТОВ "СФЕРА-ГРАД" (код ЄДРПОУ 38846093), ТОВ "ФІРМА ПРАКТІК" (код ЄДРПОУ 38532808), ТОВ "НВП "ХИМЭКОЛОГИЯ" (код ЄДРПОУ 30075269), ТОВ "АРГАДОН" (код ЄДРПОУ 38586997), ТОВ "ПРОГРЕСС-СК" (код ЄДРПОУ 38587003), ТОВ «БФ СТРОЙ-КА» (код ЄДРПОУ 38471164), ТОВ "ТК-ЛАЙТ" (код ЄДРПОУ 39058875), ТОВ "АТЕ ПЛЮС" (код ЄДРПОУ 38531364), ТОВ "ОМЕГА-СОЮЗ" (код ЄДРПОУ 39047528), ТОВ "АКЦЕНТГРУП" (код ЄДРПОУ 39305182), ТОВ "ГРЕКС" (код ЄДРПОУ 38866476) а саме: договори із додатками та додатковими угодами до них, документацію, акти приймання-передачі, накладні, податкові накладні, рахунки, платіжні документи, документи щодо руху коштів підприємств, листи підприємств щодо укладання договорів та виконання їх умов, документи податкової звітності та печатки цих підприємств, електронно-обчислювальна техніка та електронні носії інформації, які містять відомості про фінансово-господарські операції, платежі, переведені службовими особами вказаних підприємств, чорнові записи та зіпсовані документи, блокноти, робочі зошити, документи із вільними зразками почерку, підписів, почерку та відбитків печаток цих підприємств, заявки для зняття готівки, готівкові кошти, здобуті злочинним шляхом, незаконно переведені з безготівкової форми в готівку, знаряддя злочинів (предмети, речі), цінностей, предметів і документів.

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1 .

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання

Примірник № 2 наданий слідчому слідчої групи Головного слідчого управління МВС України ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.09.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу55210628
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/25664/14-к

Ухвала від 09.09.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні