Ухвала
від 14.10.2014 по справі 757/29420/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/29420/14-к

Примірник №___

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 жовтня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого СГ ГСУ МВС України ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

14 жовтня 2014 року у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження слідчого СГ ГСУ МВС України ОСОБА_3 , за погодженням із старшим прокурором відділу ГПУ ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку офісних та підсобних приміщень нежитлових будівель, розташованих за адресою: Київська обл., Києво-Святошинський район, м. Вишневе, вул. Промислова 5.

У судовому засідання слідчий внесене клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 року фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Як вбачається з матеріалів клопотання, Головним слідчим управлінням МВС України проводиться досудове слідство у кримінальному провадженні № 12014000000000429 за фактом зловживання владою службовими особами Київської міжрегіональної митниці Міндоходів за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

В обґрунтування клопотання слідчий вказує, що службові особи ТОВ «ПІКАДІЛЛІ» (код ЄДРПОУ 37606014), ТОВ «ФОЗЗІФУД» (код ЄДРПОУ 32294926), ТОВ «ІБЕРІЯ ФРУТ» (код ЄДРПОУ 38964643), ТОВ «ЗАФЕР» (код ЄДРПОУ 38824078), ТОВ «ДЕЛИВЕР ПЛЮС» (код ЄДРПОУ 39157234) здійснюють фінансовогосподарську діяльність під торгівельною маркою «ФОЗЗІ», організували злочинну схему ухилення від сплати податків, шляхом штучного заниження митної вартості імпортованих товарів, при проведенні їх оформлення в режимі «імпорт», а також шляхом приховування об`єктів від оподаткування при здійсненні реалізації товарноматеріальних цінностей, та не відображення в податкові звітності з податку на додану вартість, документального оформлення безтоварних операцій, яка діє по теперішній час.

Для здійснення описаної злочинної діяльності, ведення «тіньового» бухгалтерського обліку службових осіб ТОВ «ПІКАДІЛЛІ», ТОВ «ФОЗЗІФУД», ТОВ «ІБЕРІЯ ФРУТ», ТОВ «ЗАФЕР», ТОВ «ДЕЛИВЕР ПЛЮС», зберігання первинних бухгалтерських документів суб`єктів підприємницької діяльності використовують нежитлове приміщення, яке розташоване за адресою: Київська обл., Києво-Святошинський район, м. Вишневе, вул. Промислова 5.

Слідчий вказує, що для зберігання предметів та документів, які містять достовірні відомості про злочинну діяльність службових осіб ТОВ «ПІКАДІЛЛІ», ТОВ «ФОЗЗІФУД», ТОВ «ІБЕРІЯ ФРУТ», ТОВ «ЗАФЕР», ТОВ «ДЕЛИВЕР ПЛЮС», а саме: документів бухгалтерського та податкового обліку; міжнародних контрактів; інвойсів; митних декларацій; документів, щодо походження імпортованих товарів; паспортів та сертифікатів якості; висновків фітосанітарійної служби; інших експортних та імпортних документів; реєстраційних, установчих та звітних документів та печаток підприємствнерезидентів; документів про функціонування банківських рахунків; підроблених документів фінансово-господарської діяльності, в тому числі які відображають здійснення псевдорозрахункових операцій по наданню послуг в адрес підприємств-контрагентів, а також інші документів та інших знарядь створення мнимих фінансових операцій; бухгалтерських та фінансово-господарських документів підприємств-контрагентів; документів «тіньового» бухгалтерського обліку та інші документи, які відображають фактичні обставини здійснення господарської діяльності; печаток, цифрових кодів доступу до рахунків підприємств, комп`ютерів на яких здійснюється складання підроблених документів, електронних носів інформації, мобільних телефонів, які використовуються для здійснення злочинної діяльності; готівкових коштів неприбуткових по бухгалтерському обліку підприємств, інших знарядь створених мнимих фінансових та господарських операцій; коштів та іншого майна здобутого злочинним шляхом, а також інших предметів та документів, які забезпечать швидке виконання завдань кримінального судочинства та можуть бути доказами під час судового розгляду, використовується приміщення розташоване за адресою: Київська обл., Києво-Святошинський район, м. Вишневе, вул. Промислова 5.

Згідно з даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та даними БТІ відомості щодо нежитлового приміщення розташованого за адресою: Київська обл., Києво-Святошинський район, м. Вишневе, вул. Промислова 5, останнє на праві власності рахується за яка на праві власності рахується за: юридичною особою ПАТ "Експансія рітейл" (код ЄДРПОУ 33870687); юридичною особою ТОВ "Монастирський квас" (код ЄДРПОУ 32611792); юридичною особою ТОВ "Інвестиційна група "ЦК -Глобал", юридичною особою ТОВ "Логістичні системи" (код ЄДРПОУ 36377010), юридичною особою ТОВ "Регіональний логістичний центр", юридичною особою ТОВ "Візгот" (код ЄДРПОУ 36263179), а згідно матеріалів провадження фактично використовується ТОВ «ПІКАДІЛЛІ» (код ЄДРПОУ 37606014), ТОВ «ФОЗЗІФУД» (код ЄДРПОУ 32294926), ТОВ «ІБЕРІЯ ФРУТ» (код ЄДРПОУ 38964643), ТОВ «ЗАФЕР» (код ЄДРПОУ 38824078), ТОВ «ДЕЛИВЕР ПЛЮС» (код ЄДРПОУ 39157234).

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь - якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з вимогами статті 17 Закону України від 23 лютого 2006 р. №3477-ІV «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини», судом враховано, що відповідно до практики Європейського суду з прав людини поняття «житло» у пункті 1 статті 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (Рим,4.XI.1950) охоплює не лише житло фізичних осіб. Воно може поширюватися на офісні приміщення, які належать фізичним особам.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку, що є достатні підстави вважати, що в нежитлових приміщеннях (офісних та підсобних), за адресою: Київська обл., Києво-Святошинський район, м. Вишневе, вул. Промислова 5, можуть знаходитись відшукувані речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Разом з тим, слідчий суддя вважає, що клопотання про проведення обшуку в частині вилучення грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, та знарядь злочинів (предметів, речей), цінностей, предметів і документів, які мають значення для забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування не підлягає задоволенню, оскільки слідчим не обґрунтовано клопотання в цій частині. Слідчий не позбавлений можливості при проведенні обшуку самостійно вилучити майно та в подальшому звернутися до слідчого судді з клопотанням про накладення арешту на тимчасово вилучене майно, якщо слідчий суддя встановить, що є достатні підстави вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у ч. 2 ст. 167 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 167, 233 - 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання сторони кримінального провадження слідчого СГ ГСУ МВС України ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчому СГ ГСУ МВС України ОСОБА_3 на обшук іншого володіння особи - офісних, складських та виробничих приміщень нежитлових будівель, розташованих за адресою: Київська обл., Києво-Святошинський район, м. Вишневе, вул. Промислова 5, яка на праві власності рахується за: юридичною особою ПАТ "Експансія рітейл" (код ЄДРПОУ 33870687); юридичною особою ТОВ "Монастирський квас" (код ЄДРПОУ 32611792); юридичною особою ТОВ "Інвестиційна група "ЦК -Глобал", юридичною особою ТОВ "Логістичні системи" (код ЄДРПОУ 36377010), юридичною особою ТОВ "Регіональний логістичний центр", юридичною особою ТОВ "Візгот" (код ЄДРПОУ 36263179), та фактично використовується ТОВ «ПІКАДІЛЛІ» (код ЄДРПОУ 37606014), ТОВ «ФОЗЗІФУД» (код ЄДРПОУ 32294926), ТОВ «ІБЕРІЯ ФРУТ» (код ЄДРПОУ 38964643), ТОВ «ЗАФЕР» (код ЄДРПОУ 38824078), ТОВ «ДЕЛИВЕР ПЛЮС» (код ЄДРПОУ 39157234) для виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення та майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також первинних документів бухгалтерського обліку по фінансовогосподарським операціям з ПП «ФІРУЗА» (код ЄДРПОУ 35447390), ТОВ «ДЕНІЗ 13» (код ЄДРПОУ 38566947), ПП «Т.В.Л.» (код ЄДРПОУ 38810580), ТОВ «АДЕЛЬТА» (код ЄДРПОУ 39075653), ТОВ «ЛІМАР» (код ЄДРПОУ 34823926), ТОВ «ПРО СЕРВІС» (код ЄДРПОУ 33153611), ТОВ «КОМПАНІЯ «ОМЕГА ЛЮКС» (код ЄДРПОУ 38569822), ТОВ «БРАЙС» (код ЄДРПОУ 39201529), ПП «УНІВЕРСАЛ БУДТРЕСТ» (код ЄДРПОУ 38922404), ПП «ТОРГСОЛЮШИНС» (код ЄДРПОУ 39156068) та іншими підприємствами, а саме:

- документи бухгалтерського та податкового обліку; міжнародні контракти; інвойси; митні декларації; документи, щодо походження імпортованих товарів; паспорти та сертифікати якості; висновки фітосанітарійної служби; інші експортні та імпортні документи; реєстраційні, установчі та звітні документи та печатки підприємствнерезидентів; документи про функціонування банківських рахунків; підроблені документи фінансово-господарської діяльності, в тому числі які відображають здійснення псевдорозрахункових операцій по наданню послуг в адрес підприємств-контрагентів, а також інші документи та інші знаряддя створення мнимих фінансових операцій; бухгалтерські та фінансово-господарські документи підприємств-контрагентів; документи «тіньового» бухгалтерського обліку та інші документи, які відображають фактичні обставини здійснення господарської діяльності; печатки, цифрові коди доступу до рахунків підприємств, комп`ютери на яких здійснюється складання підроблених документів, електронні носії інформації, мобільні телефони, які використовуються для здійснення злочинної діяльності; готівкові кошти не обліковані по бухгалтерському обліку підприємств, інші знаряддя створених мнимих фінансових та господарських операцій; кошти та інше майно здобуте злочинним шляхом, а також інші предмети та документи, які забезпечать швидке виконання завдань кримінального судочинства та можуть бути доказами під час судового розгляду.

В іншій частині клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання 757/29420/14-к.

Примірник № 2 наданий слідчому СГ ГСУ МВС України ОСОБА_3 .

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.10.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу55210725
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/29420/14-к

Ухвала від 14.10.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні