Ухвала
від 24.12.2014 по справі 757/38620/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/38620/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 грудня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у місті Києві лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у місті Києві лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 , погодженого старшим прокурором прокуратури Печерського району м. Києва ОСОБА_4 , про проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

24.12.2014 у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання слідчого СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у місті Києві лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 , погодженого старшим прокурором прокуратури Печерського району м. Києва ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку нежитлового приміщення, в якому здійснюють свою діяльність службові особи ТОВ «А Т А», яке знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Північно-Сирецька, буд. 3, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212 КК України, а також відшукання та вилучення майна у вигляді речей і документів, які мають відношення до даного кримінального провадження.

У судовому засідання слідчий внесене клопотання підтримала повністю та просила його задовольнити.

Згідно із ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

В обґрунтування зазначеного клопотання, сторона кримінального провадження посилається на те, що Слідчим управлінням фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у м. Києвіпроводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 32014100060000207 від 10жовтня 2014 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Так, до СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у м. Києві від ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у м. Києві надійшов акт податкової перевірки № 779/26-55-09/25589927 від 18.08.2014 року «Про результати документальної позапланової невиїзної перевірки ТОВ «АТА» (код за ЄДРПОУ 25589927) з питань дотримання вимог податкового законодавства при здійсненні фінансово-господарських взаємовідносин з ТОВ «Вертикаль-ЛТД» (код за ЄДРПОУ 37649660) та ТОВ «Конкорд К» (код за ЄДРПОУ 37868357) за період діяльності з 01.10.2011 року по 31.05.2012 рік», з якого встановлено, що службові особи ТОВ «АТА» в період з 01.10.2011 року по 31.05.2012 рік порушили вимоги Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року, що призвело до заниження податку на прибуток у сумі 1852779 грн., податку на додану вартість у сумі 1717716 грн., на загальну суму ухилення від оподаткування на суму 3570550 грн., що є особливо великим розміром.

В ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ «А Т А» (код за ЄДРПОУ 25589927) в період з 01.10.2011 року по 31.05.2012 рік мало взаємовідносини з ТОВ «Вертикаль-ЛТД» (код за ЄДРПОУ 37649660) та ТОВ «Конкорд К» (код за ЄДРПОУ 37868357).

Відповідно до висновку акту податкової перевірки, встановлено відсутність реальної можливості поставок товарів (робіт, послуг) ТОВ "Вертикаль - ЛТД" та ТОВ «Конкорд К». Господарські операції між ТОВ «Вертикаль-ЛТД» та ТОВ «Конкорд К» з їхніми контрагентами - постачальниками та покупцями не підтверджуються виходячи з врахування реального часу здійснення операцій, місцезнаходження майна, наявності трудових ресурсів, виробничо-складських приміщень, та іншого майна, які економічно необхідні для здійснення господарських операцій у зазначених обсягах, що свідчить про відсутність необхідних умов для реального настання результатів відповідної господарської діяльності.

Враховуючи те, що у ТОВ "Вертикаль - ЛТД" та ТОВ «Конкорд К», відсутні необхідні умови для ведення господарської діяльності, угоди укладені вищевказаними підприємствами з ТОВ «А Т А» мають ознаки фіктивності.

В ході слідства, керуючись ст.93 КПК України, направлено запит про надання документів, які підтверджують взаємовідносини ТОВ «АТА» з ТОВ «Вертикаль ЛТД» та ТОВ «Конкорд К» за період з 01.10.2011 року по 31.05.2012 рік. На даний час вищезазначених документів або відповіді від службових осіб ТОВ «АТА» слідство не отримало.

Також було здійснено виїзд за місцем реєстрації ТОВ «АТА» за адресою: м. Київ, вул. Північно-Сирецька, будинок 3, про що складено протокол огляду місця події, в якому підтверджується, що в дійсності за даною адресою здійснюється фінансово-господарська діяльність ТОВ «АТА».

Крім того, в матеріалах кримінального провадження містяться данні про те, що директор ТОВ «АТА» ОСОБА_5 , під час вчинення кримінального правопорушення використовує приміщення,яке розташовано за адресою: м. Київ, вул. Північно-Сирецька, будинок 3 (офіс в якому здійснює свою діяльність вищевказана особа), де зберігаються предмети та документи, які мають значення у кримінальному провадженні, зокрема: комп`ютерна техніка, магнітні та цифрові носії інформації, засоби зв`язку, первинні фінансово-господарські документи, печатки, чорнові записи, бланки з відбитками печаток, а також інші предмети і документи ТОВ «Вертикаль - ЛТД» (код за ЄДРПОУ 37649660) та ТОВ «Конкорд К» (код за ЄДРПОУ 37868357), які свідчать про купівлю-продаж товарно-матеріальних цінностей в адресуТОВ «А Т А» (код за ЄДРПОУ 25589927).

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення та майна, яке здобуте у результаті його вчинення, у даному кримінальному провадженні необхідно провести обшук приміщення за адресою: м. Київ, вул. Північно-Сирецька, будинок 3, яке використовуєтьсядиректоромТОВ «АТА» ОСОБА_5 , для здійснення протиправної діяльності направленої на ухилення від оподаткування.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, щодо об`єкта № 31154097 від 17.12.2014 року, у державному реєстрі речових прав на нерухоме майно за адресою: м. Київ, вул. Північно-Сирецька, будинок 3, право власності належить ТОВ «А Т А» (код за ЄДРПОУ 25589927).

На підставі викладеного, враховуючи достатність підстав вважати, що відшукуванні речі і документи можуть знаходитися у нежитловому приміщенні, яким користуються службові особи ТОВ «АТА», та знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Північно-Сирецька, будинок 3, приймаючи до уваги, що відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду, слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку нежитлового приміщення з можливістю вилучення вказаних у клопотанні речей і документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку, що є достатні підстави вважати, що у нежитловому приміщенні розташованому за адресою: м. Київ, вул. Північно-Сирецька, будинок 3, яке на праві приватної власності належить та використовується ТОВ «А Т А» (ЄДРПОУ 25589927), можуть знаходитись відшукувані речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання сторони кримінального провадження слідчого СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у місті Києві лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 , погодженого старшим прокурором прокуратури Печерського району м. Києва ОСОБА_4 , про проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у місті Києві лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 на проведення обшуку нежитлового приміщення, розташованого за адресою: м. Київ, вул. Північно-Сирецька, будинок 3, яке використовується та належать на праві приватної власності належать ТОВ «А Т А» (ЄДРПОУ 25589927), з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також відшукання та вилучення знаряддя кримінального правопорушення та майна, яке здобуте в результаті його вчинення, у вигляді речей і документів, а саме: комп`ютерної техніки, магнітних та цифрових носіїв інформації, засобів зв`язку, первинних фінансово-господарських документів(податкових накладних, видаткових накладних, актів виконаних робіт, договорів, угод, контрактів з додатками, рахунків, довіреностей, наказів, специфікацій, товарно-транспортних накладних, актів прийому-передачі товарів, робіт, послуг, векселів, вантажно-митних декларацій, інвойсів, звітів комісіонера, банківських виписок, чекові книжки та ін.), печаток, чорнових записів, записних книг, бланків з відбитками печаток, грошових коштів здобутих у результаті вчинення кримінального правопорушення та інші предмети і документи, що свідчать про купівлю-продаж товарно-матеріальних цінностей (робіт, послуг) за участю ТОВ «Вертикаль - ЛТД» (код за ЄДРПОУ 37649660) та ТОВ «Конкорд К» (код за ЄДРПОУ 37868357).

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання № 757/38620/14-к.

Примірник № 2 наданий слідчому СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у місті Києві ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.12.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу55210981
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/38620/14-к

Ухвала від 24.12.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні