Ухвала
від 24.12.2014 по справі 757/38671/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/38671/14-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 грудня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого слідчої групи ГСУ ГПУ радника юстиції ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого групи слідчих Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України радника юстиції ОСОБА_3 , погодженого прокурором Другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України радником юстиції ОСОБА_4 , про проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

24.12.2014 у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження слідчого групи слідчих Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України радника юстиції ОСОБА_3 , погодженого прокурором Другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України радником юстиції ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку в адміністративних приміщеннях, які займає ТОВ «Енерговугіллявидобування» (ЄДРПОУ 34509560), розташованого за адресою: м. Київ, вул. Богданівська, 10 з метою відшукання та вилучення відомостей про вчинення кримінального правопорушення, а саме: оригіналів та копій документів щодо взаємовідносин із ДП НЕК «Укренерго» ( договорів, додатків до договорів, актів прийому передачі товарно-матеріальних цінностей, виконаних робіт, наданих послуг, платіжних доручень, видаткових та податкових накладних, сертифікатів якості на товари поставлені ДП НЕК «Укренерго», митних декларацій на вказані товари, переписки між ДП НЕК «Укренерго» та ТОВ «Енерговугіллявидобування»), книг наказів, договорів, книг та карток складського обліку, документів щодо оприбуткування товарно-матеріальних цінностей, які були поставлені на адресу ДП НЕК «Укренерго», документів щодо походження товарно-матеріальних цінностей поставлених на адресу ДП НЕК «Укренерго» (договорів, додатків до договорів, актів прийому передачі товарно-матеріальних цінностей, платіжних доручень, видаткових та податкових накладних, сертифікатів якості, митних декларацій, тощо), документів щодо взаємовідносин ТОВ «Енерговугіллявидобування» з підприємствами з ознаками фіктивності ТОВ «Фобос-О» (ЄДРПОУ 38150128), ТОВ «Київкапіталбуд» (ЄДРПОУ 37142671), ТОВ «Спецпідряд Сервіс» (ЄДРПОУ 37634001), (договорів, додатків до договорів, актів прийому передачі товарно-матеріальних цінностей, платіжних доручень, видаткових та податкових накладних, сертифікатів якості, митних декларацій, тощо.), матеріальних носіїв, на яких може знаходитися така інформація (комп`ютерна техніка, магнітні та електронні, цифрові носії інформації, засоби зв`язку, чорнові записи, записні книги), а також грошових коштів здобутих злочинним шляхом та інших предметів і документів, що мають значення для досудового розслідування й містять відомості, які будуть доказами під час судового розгляду кримінального правопорушення.

У судовому засідання слідчий внесене клопотання підтримав повністю та просив його задовольнити.

Згідно із ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

В обґрунтування зазначеного клопотання, сторона кримінального провадження посилається на те, що Генеральною прокуратурою України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42014000000000258 внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10.04.2014, за фактом розкрадання службовими особами ДП НЕК «Укренерго» (ЄДРПОУ 00100227) державних коштів шляхом організації закупівель товарів, робіт та послуг у підконтрольних підприємств за значно завищеними цінами, чим спричинили збитки державі на суму понад 250 млн. гривень, за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що внаслідок впливу вищих посадових осіб Держави та їх оточення, протягом 2010-2014 років керівниками ДП НЕК «Укренерго» вчинено розкрадання державних коштів, шляхом організації закупівель товарів, робіт та послуг у підконтрольних підприємств за значно завищеними цінами.

Так, всупереч вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель» в частині належного проведення маркетингового дослідження ціни об`єкту закупівлі та аналізу очікуваної вартості тендеру з закупівлі товарно-матеріальних цінностей під час підготовки та проведення тендерних процедур заходи щодо максимальної економії державних коштів та ефективності їх використання не вживались, інформація щодо вартості необхідного обладнання у офіційних дилерів (представників) заводів виробників, імпортерів цього обладнання чи оптових постачальників не опрацьовувалась та до уваги не приймалась.

Також, усупереч вимог зазначеного закону та нормативно-правових актів ДП НЕК «Укренерго», в тому числі вимог документації з конкурсних торгів, службовими особами Державного підприємства, зокрема тими на кого покладена організація проведення процедур закупівлі та оцінки пропозицій всіх учасників на відповідність кваліфікаційним вимогам замовника не проводилась. Одночасно з цим не перевірено наявність обладнання та матеріально-технічної бази необхідної для виконання умов постачання, наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів, наявність фінансової спроможності учасників тощо. Зазначене підтверджується в тому числі участю в конкурсах на закупівлю різнорідних груп товарів, робіт та послуг групою підприємств, які штучно створюють конкуренцію один одному.

Внаслідок зазначених порушень з боку службових осіб ДП НЕК «Укренерго», стало можливим укладання договорів поставок з рядом підприємств за цінами, які значно вище ринкових, зокрема з ТОВ «Енерговугіллявидобування» (ЄДРПОУ 34509560).

Отримані державні кошти за результатами укладених договорів з рахунків ТОВ «Енерговугіллявидобування» були перераховані на рахунки підприємств з ознаками фіктивності ТОВ «Фобос-О» (ЄДРПОУ 38150128), ТОВ «Київкапіталбуд» (ЄДРПОУ 37142671), ТОВ «Спецпідряд Сервіс» (ЄДРПОУ 37634001), що підтверджується рухом коштів по розрахункових рахунках підприємства.

У зв`язку із цим у кримінальному провадженні існує необхідність провести обшук приміщень ТОВ «Енерговугіллявидобування» (ЄДРПОУ 34509560), що розміщено за фактичною адресою: м. Київ, вул. Богданівська, 10, з метою відшукання оригіналів та копій документів щодо взаємовідносин із ДП НЕК «Укренерго».

На підставі викладеного, враховуючи достатність підстав вважати, що відшукуванні речі і документи можуть знаходитися у адміністративних приміщеннях, які займає ТОВ «Енерговугіллявидобування», приймаючи до уваги, що відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду, слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку зазначених приміщень з можливістю вилучення вказаних у клопотанні речей і документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку, що є достатні підстави вважати, що у адміністративних приміщеннях, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Богданівська, 10, за місцем знаходження ТОВ «Енерговугіллявидобування», можуть знаходитись відшукувані речі, предмети та документи, які мають значення для досудового розслідування, а також те, що відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання сторони кримінального провадження слідчого групи слідчих Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України радника юстиції ОСОБА_3 , погодженого прокурором Другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України радником юстиції ОСОБА_4 , про проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл слідчому групи слідчих Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України раднику юстиції ОСОБА_3 на проведення обшуку в адміністративних приміщеннях, які займає ТОВ «Енерговугіллявидобування» (ЄДРПОУ 34509560), розташованого за адресою: м. Київ, вул. Богданівська, 10 з метою відшукання та вилучення відомостей про вчинення кримінального правопорушення, а саме: оригіналів та копій документів щодо взаємовідносин із ДП НЕК «Укренерго» ( договорів, додатків до договорів, актів прийому передачі товарно-матеріальних цінностей, виконаних робіт, наданих послуг, платіжних доручень, видаткових та податкових накладних, сертифікатів якості на товари поставлені ДП НЕК «Укренерго», митних декларацій на вказані товари, переписки між ДП НЕК «Укренерго» та ТОВ «Енерговугіллявидобування»), книг наказів, договорів, книг та карток складського обліку, документів щодо оприбуткування товарно-матеріальних цінностей, які були поставлені на адресу ДП НЕК «Укренерго», документів щодо походження товарно-матеріальних цінностей поставлених на адресу ДП НЕК «Укренерго» (договорів, додатків до договорів, актів прийому передачі товарно-матеріальних цінностей, платіжних доручень, видаткових та податкових накладних, сертифікатів якості, митних декларацій, тощо), документів щодо взаємовідносин ТОВ «Енерговугіллявидобування» з підприємствами з ознаками фіктивності ТОВ «Фобос-О» (ЄДРПОУ 38150128), ТОВ «Київкапіталбуд» (ЄДРПОУ 37142671), ТОВ «Спецпідряд Сервіс» (ЄДРПОУ 37634001), (договорів, додатків до договорів, актів прийому передачі товарно-матеріальних цінностей, платіжних доручень, видаткових та податкових накладних, сертифікатів якості, митних декларацій, тощо.), матеріальних носіїв, на яких може знаходитися така інформація (комп`ютерна техніка, магнітні та електронні, цифрові носії інформації, засоби зв`язку, чорнові записи, записні книги), а також грошових коштів здобутих злочинним шляхом та інших предметів і документів, що мають значення для досудового розслідування й містять відомості, які будуть доказами під час судового розгляду кримінального правопорушення.

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання № 757/38671/14-к.

Примірник № 2 наданий слідчому групи слідчих ГСУ ГПУ раднику юстиції ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.12.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу55211011
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/38671/14-к

Ухвала від 24.12.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні