Ухвала
від 21.05.2014 по справі 757/12837/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/12837/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 травня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого слідчого відділу ГУ СБ України у м.Києві та Київській області ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого слідчого відділу ГУ СБ України у м.Києві та Київській області ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

21 травня 2014 року старший слідчий слідчого відділу ГУ СБ України у м.Києві та Київській області ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором відділу прокуратури м.Києва ОСОБА_4 , звернувся до слідчого судді з клопотанням про проведення обшуку житла ОСОБА_5 24.01.1982 ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме квартири, розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання знарядь кримінального правопорушення, речей, предметів та документів (копії дипломів вказаних громадян Афганістану, бланків дипломів, печаток, бланків та копії медичних довідок та висновків, сертифікатів про проходження профілактичних наркологічних оглядів, паспортів, комп`ютерної техніки, електронних носіїв інформації на яких може міститися інформація щодо виготовлення медичних довідок про проходження профілактичного медичного огляду та медичних висновків спеціаліста (форма № 28/о) на підставі яких вказаним громадянам Афганістану в Київському міському центрі зайнятості оформлялися дозволи на працевлаштування у ТОВ «Восток-2013», що в подальшому використані для отримання в посольстві України Республіці Афганістан віз типу D на в`їзд до України та які підтверджують причетність ОСОБА_5 24.01.1982 ІНФОРМАЦІЯ_1 до скоєння даного кримінального правопорушення.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що у провадженні СВ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області перебувають матеріали кримінального провадження № 22014101110000052 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, у період з жовтня 2013 року по квітень 2014 року невстановлені особи організували незаконне переправлення громадян Республіки Афганістан ОСОБА_6 та ОСОБА_7 через державний кордон України на підставі дозволів на працевлаштування на території України в підприємствах, які мають ознаки фіктивності. 11.04.2014 вказані громадяни прибули рейсом FDB 723 сполученням «Дубаї Одеса» та перетнули державний кордон України на підставі бізнес віз типу «D», які оформлено на підставі дозволів на працевлаштування на території України, до яких внесено завідомо неправдиві відомості щодо мети перебування.

З цією метою невстановлені особи зареєстрували у м. Києві ТОВ «Восток-2013» (ЄДРПОУ 38898686, м. Київ, вул. Маяковського, 6), яка фактично комерційну діяльність не проводила та не проводить, податки та внески не сплачує. При цьому, до Київського міського центру зайнятості ними були подані завідомо неправдиві відомості, а саме копії неіснуючих дипломів про закінчення вищих навчальних закладів в Російській Федерації та Азербайджані та документи про проходження медичних обстежень (іноземці раніше в Україні не перебували, у зв`язку з чим фактично пройти процедуру медичного обстеження в нашій державі не мали змоги). На підставі вищезазначених підроблених документів вказаним громадянам Афганістану було оформлено відповідні дозволи на працевлаштування в Україні, що в подальшому використані ними для отримання в посольстві України Республіці Афганістан віз типу D на в`їзд до нашої держави.

Відповідно до інформації отриманої з Головного центру обробки спеціальної інформації ДПС України громадяни Афганістану Набізаду ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , державного кордону України не перетинали.

Крім того, в ході виїзду за адресою реєстрації ТОВ «Восток-2013» встановлено, що воно відсутнє.

Згідно листа ДПІ у Деснянському районі ГУ Міндоходів в м. Києві ТОВ «Восток-2013» (ЄДРПОУ 38898686) з моменту реєстрації жодного звіту не подавало.

Допитаний як свідок ОСОБА_9 показав, що реєстрацією ТОВ «Восток-2013», а також отриманням медичних довідок КМНКЛ «Соцотерапія» та ДЗ «СМСЧ № 11» МОЗ України фактично займався ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до довідки форми № 3 отриманої від ЖЕК № 506 Оболонського району м. Києва № 11086 від 05.05.2014 р., ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

В ході досудового розслідування виникла необхідність в проведенні обшуку за місцем ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 ., з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання знарядь кримінального правопорушення, речей, предметів та документів.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Вислухавши думку слідчого, який підтримав клопотання, дослідивши надані в його обґрунтування матеріали, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки наявні в матеріалах дані дають достатні підстави вважати, що вчинено кримінальне правопорушення, відшукувані слідчим речі і документи мають значення для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого слідчого відділу ГУ СБ України у м.Києві та Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури міста Києва ОСОБА_4 , про проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому слідчого відділу ГУ СБ України у м.Києві та Київській області ОСОБА_3 на проведення обшуку житла ОСОБА_5 24.01.1982 ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме квартири, розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання знарядь кримінального правопорушення, речей, предметів та документів, а саме: копії дипломів громадян Афганістану Набізаду ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , бланків дипломів, печаток, бланків та копії медичних довідок та висновків, сертифікатів про проходження профілактичних наркологічних оглядів, паспортів, комп`ютерної техніки, електронних носіїв інформації на яких може міститися інформація щодо виготовлення медичних довідок про проходження профілактичного медичного огляду та медичних висновків спеціаліста (форма № 28/о) на підставі яких громадянам Афганістану Набізаду ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в Київському міському центрі зайнятості оформлялися дозволи на працевлаштування у ТОВ «Восток-2013», що в подальшому використані для отримання в посольстві України Республіці Афганістан віз типу D на в`їзд до України та які підтверджують причетність ОСОБА_11 21.01.1985 ІНФОРМАЦІЯ_1 до скоєння даного кримінального правопорушення.

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалахсудового провадження № 757/12837/14-к

Примірник 2 та завірену копію ухвали надано старшому слідчому слідчого відділу ГУ СБ України у м.Києві та Київській області ОСОБА_3

Виконавець: ОСОБА_1

21.05.2014

Дата ухвалення рішення21.05.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу55211130
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/12837/14-к

Ухвала від 21.05.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Москаленко К. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні