Ухвала
від 23.10.2014 по справі 757/30544/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/30544/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 жовтня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого СГ ГСУ МВС України ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого СГ ГСУ МВС України ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

23.10.2014 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання слідчого СГ ГСУ МВС України ОСОБА_3 , погоджене старшим прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку в нежитлових приміщеннях за адресою: Київська обл., Києво-Святошинський р-н, м. Вишневе, вул. Київська,13, які належать ПАТ «ВТБ Банк».

У судовому засіданні слідчий внесене клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 року фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням МВС України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12013110070001250, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом створення суб`єкту підприємницької діяльності ТОВ «Гатіора» з метою прикриття незаконної діяльності, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України.

Сторона кримінального провадження вказує, що 13.04.2012 невстановлені особи зареєстрували в Подільській районній в м. Києві державній адміністрації, на ім`я ОСОБА_5 , а в подальшому ОСОБА_6 суб`єкт підприємницької діяльності ТОВ «Гатіора» код ЄДРПОУ 38091733, яке використовувалось ОСОБА_7 та службовими особами групи компаній «Східно-європейська паливно-енергетична компанія» для прикриття злочинної діяльності, пов`язаної з незаконним ввезенням та реалізацією нафтопродуктів на території України, а також наданням послуг підприємствам реального сектору економіки щодо мінімізації податкових зобов`язань та переведенням коштів у готівку.

В ході аналізу руху коштів по рахункам ТОВ «Гатіора» встановлено, що одними з основних його контрагентів були підприємства групи компаній «ВІДІ», які здійснювали перерахування коштів на підставі безтоварних фінансово господарських операцій, а саме: ТОВ «ВІДІ АВТОСТРАДА» на суму понад 36 млн. грн., ТОВ «ВІДІ ТЕРМІНАЛ» - понад 26 млн. грн., ТОВ «ВІДІ ЕЛІТ» - понад 23 млн. грн., ТОВ «ВІДІ ПАУЕР МОТОРЗ» - понад 18 млн. грн., ТОВ «ВІДІ-НЕРУХОМІСТЬ» понад 11 млн. грн., ТОВ «КОМПАНІЯ УКРАВТОПРОМ» - понад 7 млн. грн., ТОВ «ВІДІ БЕЗПЕКА» - понад 3 млн. грн., ТОВ «ВІДІ ДРІМ МОТОРЗ» - понад 2 млн. грн., ТОВ «ВІДІ ЕЛЕГАНС», ТОВ «ВІДІ СТАР МОТОРЗ» та ТОВ «ВІДІ ЕЛЕГАНС» - понад 1 млн. грн. У подальшому вище вказані кошти були перераховані з ТОВ «Гатіора» на рахунки фізичних та юридичних осіб звідки зняті готівкою.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру прав на нерухоме майно № 27700611 від 06.10.2014 комплекс будівель і споруд, що розміщені за адресою: Київська обл., Києво-Святошинський р-н., м. Вишневе, вул. Київська, 13, належать ПАТ «ВТБ Банк».

Згідно з вимогами статті 17 Закону України від 23 лютого 2006 р. №3477-ІV Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини, судом враховано, що відповідно до практики Європейського суду з прав людини поняття житло у пункті 1 статті 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (Рим,4.XI.1950) охоплює не лише житло фізичних осіб. Воно може поширюватися на офісні приміщення, які належать фізичним особам, а також офіси юридичних осіб, їх філії та інші приміщення.

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь - якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Враховуючи викладене, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення зазначеного клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СГ ГСУ МВС України ОСОБА_3 , погоджене старшим прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СГ ГСУ МВС України ОСОБА_3 на проведення обшуку в нежитлових приміщеннях за адресою: Київська обл., Києво-Святошинський р-н, м. Вишневе, вул. Київська,13, які належать ПАТ «ВТБ Банк» (код ЄДРПОУ 14359319) та в яких знаходиться ТОВ «ВІДІ ТЕРМІНАЛ» (код ЄДРПОУ 32491379), з метою виявлення та вилучення документів, які свідчать про взаємовідносини ТОВ «ВІДІ ЕЛІТ», ТОВ «ВІДІ ПАУЕР МОТОРЗ», ТОВ «ВІДІ АВТОСТРАДА», ТОВ «ВІДІ ТЕРМІНАЛ», ТОВ «ВІДІ-НЕРУХОМІСТЬ», ТОВ «КОМПАНІЯ УКРАВТОПРОМ», ТОВ «ВІДІ БЕЗПЕКА», ТОВ «ВІДІ ДРІМ МОТОРЗ», ТОВ «ВІДІ СТАР МОТОРЗ» та ТОВ «ВІДІ ЕЛЕГАНС» з ТОВ «Гатіора» та іншими суб`єктами підприємницької діяльності, які мають ознаки фіктивності, а саме: оригіналів первинних бухгалтерських та фінансово господарських документів: договорів, додаткових угод, актів прийому-передачі, рахунків, товарно транспортних накладних (автомобільних, залізничних), довіреностей, податкових накладних, реєстрів виданих та отриманих накладних, митних декларцій, документів обліку готової продукції, специфікацій, актів взаєморозрахунків, платіжних документів, сертифікатів (паспортів) якості на продукцію, листування тощо, коштів, здобутих незаконним шляхом, електронних носіїв інформації та комп`ютерної техніки, на якій збегієються в електроній формі вказані документи.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1 .

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник №1 знаходиться в матеріалах провадження.

Примірник №2 наданий стороні кримінального провадження.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.10.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу55211220
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/30544/14-к

Ухвала від 23.10.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні