Ухвала
від 10.11.2014 по справі 757/32712/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/32712/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 листопада 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду м. Києва клопотання слідчого слідчої групи ГСУ МВС України старшого лейтенанта міліції ОСОБА_3 про проведення обшуку,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий слідчої групи ГСУ МВС України старший лейтенант міліції ОСОБА_3 , розглянувши матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42014000000000104 від 13.05.2014, за фактом зловживання службовим становищем, внесенням недостовірних відомостей, та розтрати державних коштів в особливо великих розмірах в особливо великих розмірах та легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом, вчиненого службовими особами ДП «Укрзалізничпостач» (код за ЄДРПОУ 19014832), за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч.2 ст. 366, ч.2 ст. 364, ч. 3 ст. 209 КК України, звернувся до слідчого судді із клопотанням погодженим прокурором ОСОБА_4 про проведення обшуку у приміщенні за адресою: Київська область, Вишгородський район, с. Нові Петрівці, вул. Європейська, буд. 6-А, приміщення 56.

Клопотання обґрунтовано наступними обставинами.

Головним слідчим управлінням МВС України здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні № 42014000000000104 від 13.03.2014 за фактом зловживання службовим становищем, внесенням недостовірних відомостей, та розтрати державних коштів в особливо великих розмірах в особливо великих розмірах та легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом, вчиненого службовими особами ДП «Укрзалізничпостач» (код за ЄДРПОУ 19014832), за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч.2 ст. 366, ч.2 ст. 364, ч. 3 ст. 209 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ДП «Укрзалізничпостач» (код за ЄДРПОУ 19014832), зловживаючи своїм службовим становищем, не відхиливши пропозиції учасників торгів ТОВ «Екоойл» (код за ЄДРПОУ 36616545), ТОВ «Торгівельна компанія «Славнафтопостач» (код за ЄДРПОУ 35001034), ТОВ «Трансенергопром» (код за ЄДРПОУ 37143649) які не відповідали вимогам документації конкурсних торгів (тендерної документації), шляхом внесення до протоколу оцінки пропозицій недостовірних відомостей про відповідність вимогам документації конкурсних торгів пропозиції ТОВ «Екоойл» (код за ЄДРПОУ 36616545), ТОВ «Торгівельна компанія «Славнафтопостач» (код за ЄДРПОУ 35001034), ТОВ «Трансенергопром» (код за ЄДРПОУ 37143649), вчинили розтрату державних коштів в особливо великих розмірах, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.

Крім того, встановлено, що службові особи ТОВ «Квазар Комплекс», діючи умисно з метою заволодіння державними коштами, надали недостовірні документи в своїх пропозиціях конкурсних торгів, проведених ДП «Укрзалізничпостач» упродовж 2011 року, за результатами яких були визнані переможцями торгів та незаконно заволоділи державними коштами в розмірі 13 млн. грн., які в подальшому шляхом проведення безтоварних фінансово-господарських операцій, з метою виведення коштів з легального до тіньового обігу суб`єктів підприємництва, перерахували на підприємство з ознаками фіктивності ТОВ «Арагон», спричинивши державі матеріальної шкоди на вищевказану суму.

Також встановлено, що службові особи ДП «Укрзалізничпостач», зловживаючи своїм службовим становищем упродовж 2010-2012 років, шляхом придбання продуктів нафтопереробки (дизельне паливо та мазут), здійснили розтрату державних коштів в особливо великих розмірах на суму 794,8 млн. гривень.

Під час розслідування встановлено, що організаторами та виконавцями злочинної схеми розкрадання державних коштів є ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та ОСОБА_9 .

Під час досудового розслідування встановлено, що документи, які відображають фінансово-господарські взаємовідносини підконтрольних ОСОБА_5 підприємств (ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Квазар Комплекс»; ТОВ «Енергосоюз»; ТОВ «НВП «Електромашина»; ТОВ «ДКБМ «Завод Транселектромаш»; ТОВ «Електотехнічна компанія «Зеніт») із ДП «Укрзалізничпостач» (ЄДРПОУ 19014832), а також печатки, установчі, фінансово-господарські документи фіктивних та інших підприємств, задіяних у злочинній схемі діяльності з розкрадання державних коштів, матеріальні носії інформації (флеш-накопичувачі, диски, флешки, айпади, ноутбуки, жорсткі диски із системних блоків, серверна), комп`ютерна техніка, підроблені та інші документи, які мають значення речових доказів, а також грошові кошти та цінності, отримані злочинним шляхом, які не мають підтверджуючих їх походження чи належність документів, а також документів, що відображають фінансово-господарські взаємовідносини підконтрольних ОСОБА_5 підприємства (ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Квазар Комплекс»; ТОВ «Енергосоюз»; ТОВ «НВП «Електромашина»; ТОВ «ДКБМ «Завод Транселектромаш»; ТОВ «Електотехнічна компанія «Зеніт») з підприємствами, які мають ознаки фіктивності та зареєстровані з метою прикриття незаконної діяльності, зокрема: ТОВ «Арагон ЛТД», ТОВ "Б А Р С", ТОВ "Промислова група "Київпром", ТОВ "Пандора БВК", ТОВ "Інвестенергія НЬЮ", ТОВ "Інвестпромсейл НЬЮ", ТОВ "Експотрейд НЬЮ", ТОВ "Олтоторг", ТОВ "Вуглестіл НЬЮ", ТОВ "Леотрейдінг Плюс", ТОВ "Спецкран", ТОВ «Інвестенергія Плюс», ТОВ "Інвестпромсейл", ТОВ "Бакаляр", ТОВ «Компанія «Мегаполіс-Груп», ТОВ "Союз Маркет Лайн", ТОВ "Альтапром", ПП "Сард", ТОВ "ТПК "Рейл інвест", ТОВ "ТД "Мікс-Буд", ТОВ "Торгпродсервіс-1", ТОВ "Локомотив комплект", ТОВ "Аргабуд", ТОВ "НВП "РІЧ", можуть знаходитись в приміщенні за адресою: Київська область, Вишгородський район, с. Нові Петрівці, вул. Європейська, буд. 6-А, приміщення 56.

Відповідно до інформаційної довідки з Реєстру прав власності на нерухоме майно від 29.05.2014 № 22334194, на підставі договору дарування нежитлового приміщення серія та номер: 1433 від 14.05.2014, на праві приватної власності належить ОСОБА_6 .

Також, є достатні підстави вважати, що зазначені документи, речі та майно можуть бути переховані, знищені або до них внесені зміни, оскільки вони знаходяться у володінні особи, яка причетна до вчинення вказаного злочину та з метою уникнення кримінальної відповідальності і приховування доказів може здійснити відповідні дії, направлені на їх знищення або зміну.

Вислухавши обґрунтування сторони кримінального провадження, дослідивши додані до клопотання документи, слід дійти наступного висновку.

Згідно ст. 2 КПК України завдання кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден не винуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обґрунтовуючи подане клопотання слідчим доведено те, що наведені ним документи в частині здійснення досудового розслідування знаходиться у зазначеному в клопотанні житлі. Крім того наведені слідчим обставини підтверджуються наданими документами.

Отже, слід дійти до переконання про доведеність слідчим необхідності проведення обшуку у визначеному ним місці відносно відшукання документів які мають значення для досудового розслідування.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 234, 309 КПК України слідчий суддя,

Ухвалив:

Клопотання слідчого СГ ГСУ МВС України ОСОБА_3 про проведення обшуку - задовольнити.

Надати слідчому слідчої групи ГСУ МВС України старшому лейтенанту міліції ОСОБА_3 дозвіл на обшук у нежитловому приміщенні розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , яка відповідно до інформаційної довідки з Реєстру прав власності на нерухоме майно від 29.05.2014 № 22334194, на підставі договору дарування нежитлового приміщення серія та номер: 1433 від 14.05.2014, на праві приватної власності належить ОСОБА_6 , з метою відшукання та вилучення документів, які відображають фінансово-господарські взаємовідносини підконтрольних ОСОБА_5 підприємств (ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Квазар Комплекс»; ТОВ «Енергосоюз»; ТОВ «НВП «Електромашина»; ТОВ «ДКБМ «Завод Транселектромаш»; ТОВ «Електотехнічна компанія «Зеніт») із ДП «Укрзалізничпостач» (ЄДРПОУ 19014832), а також печаток, установчих, фінансово-господарських документів фіктивних та інших підприємств, задіяних у злочинній схемі діяльності з розкрадання державних коштів, матеріальних носіїв інформації (флеш-накопичувачі, диски, флешки, айпади, ноутбуки, жорсткі диски із системних блоків, серверна), комп`ютерної техніки, підроблених та інших документів, які мають значення речових доказів, а також грошових коштів та цінностей, отриманих злочинним шляхом та які не мають підтверджуючих їх походження чи належність документів, а також документів, що відображають фінансово-господарські взаємовідносини підконтрольних ОСОБА_5 підприємства (ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Квазар Комплекс»; ТОВ «Енергосоюз»; ТОВ «НВП «Електромашина»; ТОВ «ДКБМ «Завод Транселектромаш»; ТОВ «Електотехнічна компанія «Зеніт») з підприємствами, які мають ознаки фіктивності та зареєстровані з метою прикриття незаконної діяльності, зокрема: ТОВ «Арагон ЛТД», ТОВ "Б А Р С", ТОВ "Промислова група "Київпром", ТОВ "Пандора БВК", ТОВ "Інвестенергія НЬЮ", ТОВ "Інвестпромсейл НЬЮ", ТОВ "Експотрейд НЬЮ", ТОВ "Олтоторг", ТОВ "Вуглестіл НЬЮ", ТОВ "Леотрейдінг Плюс", ТОВ "Спецкран", ТОВ «Інвестенергія Плюс», ТОВ "Інвестпромсейл", ТОВ "Бакаляр", ТОВ «Компанія «Мегаполіс-Груп», ТОВ "Союз Маркет Лайн", ТОВ "Альтапром", ПП "Сард", ТОВ "ТПК "Рейл інвест", ТОВ "ТД "Мікс-Буд", ТОВ "Торгпродсервіс-1", ТОВ "Локомотив комплект", ТОВ "Аргабуд", ТОВ "НВП "РІЧ".

Визначити строк дії ухвали строком тридцять днів, який обраховувати з дня поставлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Підготовлено в 2 примірниках

Прим. 1 справа № 757/ 32712/14-к

Прим. 2 слідчий ОСОБА_3

Копія ОСОБА_6

Виконавець: ОСОБА_1 10.11.2014

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.11.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу55211234
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/32712/14-к

Ухвала від 10.11.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні