Ухвала
від 29.07.2014 по справі 757/21003/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/21003/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 липня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі сторони кримінального провадження старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

29.07.2014 у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , надійшло клопотання сторони кримінального старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про проведення обшуку.

У судовому засіданні слідчий просив задовольнити клопотання.

Згідно з нормою ч. 1 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням МВС України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12014000000000284 від 17.07.2014, за фактом легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, вчиненого в особливо великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 209 КК України.

У клопотанні слідчий зазначає наступне.

На момент внесення відомостей в ЄДРД, за інформацією Державної служби фінансового моніторингу України, було встановлено, що в період 2013-2014 років із розрахункового рахунку ТОВ «ПФ «Лісна» (код ЄДРПОУ 35476385), з використанням ТОВ «Торенія» (код ЄДРПОУ 38091691),ТОВ «Крістенс» (код ЄДРПОУ 38022110), ТОВ «БК «Гефест Альянс» (код ЄДРПОУ 37312719), ТОВ «Арманда Груп» (код ЄДРПОУ 38382216), проводяться операції, пов`язані зі зняттям готівкових коштів, що спрямовані на легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом (приховування незаконного походження коштів), вчиненого в особливо великих розмірах.

Перелічені вище підприємства для зняття готівкових коштів використовували розрахункові рахунки, відкриті в банківських установах АТ «Банк Золоті Ворота» (МФО 351931), ПАТ «АБ «РадаБанк» (МФО 306500), ПАТ «Реал Банк» (МФО 351588), ПАТ «ІнтерКредитБанк» (МФО 307424) та інших.

У подальшому, в ході досудового розслідування, отримано інформацію про те, що ОСОБА_5 за попередньою змовою з службовими особами ПАТ «АБ «РАДАБАНК» (МФО 306500) ОСОБА_6 та ПАТ «АКБ «НОВИЙ» (МФО 305062) ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , посадовими особами ТОВ «ФК «Абсолют Фінанс» (код ЄДРПОУ 36060724), що розташовані на території м. Києва, Дніпропетровської та Одеської областей, здійснюють незаконну діяльність, пов`язану з конвертацією безготівкових коштів у готівку і навпаки, з подальшим їх переведенням у іноземну валюту, а також легалізацією коштів, здобутих злочинним шляхом.

З метою залучення до «тіньових оборудок» значних сум готівкових валютних коштів, переліченими вище особами надаються фіктивні кредитні угоди на користь підставних фізичних осіб. Фактично кредитні кошти передаються службовими особами банківських установ представникам реально діючих підприємств, імпортерів, для проведення готівкових розрахунків з постачальниками нерезидентами за товар, який ввозиться на територію України поза митним контролем, як безпосередньо банківськими працівниками, так і через громадянина ОСОБА_5 .

Офіс, в якому здійснюється видача легалізованих та документально не підтверджених готівкових коштів ТОВ «ФК «Абсолют Фінанс» (код ЄДРПОУ 36060724), розташований за адресою: м. Київ, вул. Горького, 47.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відомості щодо об`єкта нерухомості, розташованого за адресою: м. Київ, вул. Горького, 47, є неповним. Згідно з інформацією КП «Київське міжміське БТІ та реєстрації прав власності на нерухоме майно» право власності на нежиле приміщення АДРЕСА_1 , зареєстроване за ОСОБА_10 .

У сторони обвинувачення є достатні підстави вважати, що у вказаному вище приміщенні можуть знаходитись речі та документи, які використані як знаряддя вчинення кримінального правопорушення, що розслідується, а також інші документальні відомості, які можуть бути використані як докази протиправної діяльності ОСОБА_5 , посадових осіб ТОВ «ФК «Абсолют Фінанс» (код ЄДРПОУ 36060724).

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 107, 234236, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС ГСУ МВС України ОСОБА_3 дозвіл на обшук нежилого приміщення АДРЕСА_2 , загальною площею 32,2 м. кв., яке зареєстроване за ОСОБА_10 та використовується ТОВ «ФК «Абсолют Фінанс» (код ЄДРПОУ 36060724), з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення розслідуваного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 209 КК України, а також відшукання у вказаному вище приміщенні та вилучення речей і документів, пов`язаних із діяльністю ОСОБА_5 , посадових осіб ТОВ «ФК «Абсолют Фінанс» (код ЄДРПОУ 36060724), а також інших документальних відомостей, які можуть бути використані як докази протиправної діяльності вказаних вище осіб, а саме: заяв про купівлю та продаж іноземної валюти з первинними документами, що підтверджують вказані операції; документів, складених за формою «604» (формування страхового резерву); касових документів, що підтверджують оприбуткування та видачу готівкових коштів (журнали обліку, прибуткові та видаткові касові ордери, грошові чеки, платіжні доручення, довіреності на отримання готівки, квитанції); банківські документи юридичних та фізичних осіб (заяви, довіреності, доручення, картки із зразками підписів та відбитками печаток, угоди, платіжні доручення, виписки по рахункам, чекові книжки та грошові чеки), на замовлення яких банком купувалась валюта; зіпсовані документи, чорнові записи, блокноти, робочі зошити, документи з вільними зразками почерку та підписів службових осіб банківської установи; комп`ютерна техніка, електронні носії інформації (жорсткі диски, флеш-накопичувачі, оптичні диски тощо); накази та посадові інструкції працівників зазначеної банківської установи; документально не підтверджених значних сум готівкових коштів.

Строк дії ухвали, не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 матеріали судового провадження № 757/21003/14-к

Примірник 2 та завірену копію надано старшому слідчому в ОВС ГСУ МВС України ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.07.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу55215017
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/21003/14-к

Ухвала від 29.07.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні