Ухвала
від 10.09.2014 по справі 757/25829/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/25829/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 вересня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження прокурора відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

В провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло вказане клопотання в якому слідчий просить:

Постановити ухвалу про надання дозволу на обшук нежитлового приміщення, яке займає ТОВ «Мега-Поліграф», що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Марка Вовчка, 12/14, з метою відшукання та вилучення юридичної та бухгалтерської документації, в якій містяться відомості про господарську діяльність ТОВ «Мега-Поліграф», пов`язану з наданням послуг ТОВ «Вісті Мас-Медіа»; технічної документації (макети журналу «Репортер.Вести», проекти публікацій, зразки і т.п.); електронних носіїв інформації (комп`ютерна техніка, мобільні телефони, ноутбуки, флешки, диски і т.п.), на яких містяться відомості про обставини і механізм вчинення вказаного кримінального правопорушення; приладів та устаткування, за допомогою яких відбувалося друкування тиражів журналу «Репортер.Вести»; записних книжок, нотатків, в яких міститься інформація щодо вчиненого кримінального правопорушення.

Проведення обшуку доручити співробітникам слідчого відділу ГУ СБ України у м. Києві та Київській області, які входять до слідчої групи.

В обґрунтування клопотання зазначає:

Слідчим відділом Головного управління СБ України у м. Києві проводиться досудове розслідування кримінального провадження № 32014200000000066 від 28.04.2014 р., внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 205, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 209 КК України

З матеріалів провадження вбачається, що у 2014 році головний редактор ТОВ «Вісті Мас-Медіа» ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та інші особи, діючи умисно, з метою посягання на територіальну цілісність та недоторканість України, повторно розмістили на сайті http:reporter.vesti.ua публікації «Махновское состояние. Что являют собой ДНР и ЛНР изнутри» (текст ОСОБА_6 , фотографії Євгена Малолєтки); «Словянско-пролетарская республіка. Кто и за что воюет на юго-востоке Украины» (текст ОСОБА_7 , фотографії ОСОБА_8 ), « ІНФОРМАЦІЯ_2 » побывал в захваченых административных зданих Донецка, Луганска и Славянска» (текст ОСОБА_9 ).

Вказані публікації, відповідно до висновку експерта за результатами проведення судово-лінгвістичної експертизи № 8755/14-32 від 24.07.2014 р., містять публічні заклики до порушення державної цілісності України, шляхом відокремлення від неї південно-східних територій та приєднання їх до Російської Федерації, а також надання підтримки « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та тим, хто кинув виклик новій владі Києва.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ТОВ «Мега-Поліграф», яке зареєстроване за адресою: м. Київ, вул. Марка Вовчка, 12/14, надрукувало тиражі журналу «Репортер.Вести», в яких 18.04.2014 р. була розміщена стаття « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (текст ОСОБА_6 , фотографії Євгена Малолєтки), 24.04.2014 р. - «Словянско-пролетарская республіка. Кто и за что воюет на юго-востоке Украины» (текст ОСОБА_7 , фотографії ОСОБА_8 ), а в липні 2014 року - «Хунта! Предали! Долой! «Репортер» побывал в захваченых административных зданих Донецка, Луганска и Славянска» (текст ОСОБА_9 ).

На даний час, у рамках здійснення досудового розслідування у даному провадженні, виникла необхідність у виявленні та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання знарядь кримінального правопорушення, зокрема:

юридичної та бухгалтерської документації, в якій містяться відомості про господарську діяльність ТОВ «Мега-Поліграф», пов`язану з наданням послуг ТОВ «Вісті Мас-Медіа»;

технічної документації (макети журналу «Репортер.Вести», проекти публікацій, зразки і т.п.)

електронних носіїв інформації (комп`ютерна техніка, мобільні телефони, ноутбуки, флешки, диски і т.п.), на яких містяться відомості про обставини і механізм вчинення вказаного кримінального правопорушення;

приладів та устаткування, за допомогою яких відбувалося друкування тиражів журналу «Репортер.Вести»;

записних книжок, нотатків, в яких міститься інформація щодо вчиненого кримінального правопорушення;

Враховуючи викладене, а також те, що іншим способом отримати вказані речі та документи не представляється можливим, приймаючи до уваги наявність достатніх підстав вважати, що в нежитловому приміщенні, яке займає ТОВ «Мега-Поліграф», що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Марка Вовчка, 12/14 можуть знаходитись речі та документи, які мають значення для встановлення істини в кримінальному провадженні, з метою виявлення слідів вчинення злочину, просить клопотання задовольнити.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, яка підтримала клопотання з викладених в ньому підстав, та уточнила що ТОВ «Мега-Поліграф» займає нежитлові приміщення, які знаходяться за адресою: м. Київ, вул. Марка Вовчка, 12/14, яке належить ЗАТ «ПІОНТЕКС» код ЄДРПОУ 01878348, в яких слід провести обшук, дослідивши додані до клопотання матеріали, приходить до висновку про обґрунтованість клопотання, з зазначених у ньому підстав, оскільки наявні достатні підстави вважати, що речі, предмети та документи які планується відшукати мають значення для досудового розслідування та можуть знаходитись у зазначеному у клопотанні приміщенні, а відомості , які містяться у відшукуваних предметах, речах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 107, 234-236, 309 КПК України , слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на обшук нежитлового приміщення, яке займає ТОВ «Мега-Поліграф», що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Марка Вовчка, 12/14, яке належить ЗАТ «ПІОНТЕКС» код ЄДРПОУ 01878348 з метою відшукання та вилучення юридичної та бухгалтерської документації, в якій містяться відомості про господарську діяльність ТОВ «Мега-Поліграф», пов`язану з наданням послуг ТОВ «Вісті Мас-Медіа»; технічної документації (макети журналу «Репортер.Вести», проекти публікацій, зразки і т.п.); електронних носіїв інформації (комп`ютерна техніка, мобільні телефони, ноутбуки, флешки, диски і т.п.), на яких містяться відомості про обставини і механізм вчинення вказаного кримінального правопорушення; приладів та устаткування, за допомогою яких відбувалося друкування тиражів журналу «Репортер.Вести»; записних книжок, нотатків, в яких міститься інформація щодо вчиненого кримінального правопорушення.

Строк дії ухвали становить один місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник №1 знаходиться в матеріалах справи №757/25829/14-к.

Примірник №2 наданий прокурору відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення10.09.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу55215046
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/25829/14-к

Ухвала від 10.09.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Мельник А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні