Ухвала
від 17.11.2014 по справі 757/33700/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/33700/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 листопада 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого в особливо важливих справах другого слідчого відділу управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого в особливо важливих справах другого слідчого відділу управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

17.11.2014 старший слідчий в особливо важливих справах другого слідчого відділу управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , за погодженням прокурором першого відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , звернувся до слідчого судді з клопотанням про проведення обшуку в житловому приміщенні за місцем проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , відомості у державному реєстрі речових прав щодо суб`єкта відсутні, з метою відшукання і вилучення предметів і документів, зокрема: договорів (угод), додаткових угод, додатків та специфікацій до них, рахунків-фактур, митних декларацій, сертифікатів, видаткових накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних платіжних доручень, виписок банків, довіреностей та інших документів в яких відображені взаємовідносини з ПП «Інкла Київ» (код ЄДРПОУ 30384525), ТОВ «Інтертек» (код ЄДРПОУ 32492875), ВАТ «Турбоатом» (код ЄДРПОУ 05762269), Litostroj Steel Ltd, «Іnkla Trading Engineering GmbH» та іншими підприємствами, зокрема взаємовідносини, які стосуються поставки до України окремих комплектуючих для турбін; чорнових записів, блокнотів, щоденників, комп`ютерної техніки, у тому числі ноутбуків, накопичувачів флеш пам`яті, жорстких дисків, переносних носіїв інформації на яких можуть зберігатися дані про вказані взаємовідносини щодо потавки обладнання для турбін; інших речей та предметів, які мають значення для розслідування даного кримінального провадження та будуть використані як докази у кримінальному провадженні №42014000000000056.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42014000000000056 від 03.03.2014 за фактом привласнення та розтрати майна ВАТ «Турбоатом» службовими особами вказаного товариства в особливо великих розмірах, за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст.191 КК України та заволодіння чужим майном, ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами ПП «Інкла Київ», за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст. 191, ч. 3 ст. 212 КК України.

У даному провадженні досліджується вчинене службовими особами ВАТ «Турбоатом», за попередньою змовою зі службовими особами приватного підприємства «Інкла-Київ» (код ЄДРПОУ 30384525) заволодіння коштами товариства в особливо великих розмірах шляхом укладання із суб`єктами господарювання, які мають ознаки фіктивності ряду безтоварних (нікчемних) угод щодо поставки окремих комплектуючих деталей для турбін та завищення вартості обладнання, яке поставлялося ВАТ «Турбоатом».

В ході досудового слідства встановлено, що протягом 2009-2014 років ВАТ «Турбоатом», маючи фінансово-господарські взаємовідносини з ПП «Інкла-Київ», перерахувало на банківські рахунки, які відкриті у Київській філії ПАТ «Мегабанк» у м. Києві (МФО 380117) та належать ПП «Інкла Київ», грошові кошти у загальній сумі понад 300 млн. гривень за поставку окремих запчастин для турбін та інших матеріалів.

За результатами укладеного договору від 21.04.2008 № 2104/8, згідно якого ПП «Інкла Київ» здійснювало у ТОВ «Інтертек» закупівлю товарно-матеріальних цінностей (лопатей, лопаток, корпус ротора) для подальшої реалізації ВАТ «Турбоатом», службові особи ПП «Інкла-Київ», діючи умисно, з метою отримання готівки та мінімізації податкових зобов`язань за 2009-2014 років включили до податкового кредиту суму понад 54,4 млн. грн.

Далі, вказані грошові кошти, згідно первинних бухгалтерських документів по взаємовідносинам з ТОВ «Інтертек», службові особи ПП «Інкла-Київ», з метою їх отримання у готівковій формі, перерахували на банківські рахунки ТОВ «Інтертек».

Допитаний як свідок директор ТОВ «Інтертек» ОСОБА_6 показав, що ніякого відношення до фінансово-господарських відносин з ПП «Інкла Київ» не мав, ніколи не складав, не підписав ніяких документів з ПП «Інкла Київ» та не поставляв на вказане підприємство, ВАТ «Турбоатом» окрему продукцію для турбін. Додатково згідно відомостей Державної фіскальної служби України встановлено, що у вказаний період часу ОСОБА_6 працював на ТОВ «Компанія» Модо», яке могло бути задіяне в злочинній схемі виведення грошових коштів ВАТ «Турбоатом».

На даний час у кримінальному провадженні встановлено, що за місцем проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , може знаходитись первинна фінансово-господарська документація ТОВ «Компанія «Модо».

Враховуючи, що вказані документи містять в собі відомості, які можуть бути використані як доказ фактів та обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в слідства виникла необхідність у відшукуванні та вилученні оригіналів вказаних речей та документів, щодо яких надалі будуть проведенні відповідні слідчі дії та експертні дослідження.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи та на долучені до матеріалів клопотання документи.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Вислухавши думку слідчого, який підтримав клопотання, дослідивши надані в його обґрунтування матеріали, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає частковому задоволенню, оскільки наявні в матеріалах дані дають достатні підстави вважати, що вчинено кримінальне правопорушення, відшукувані слідчим речі і документи мають значення для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду і можуть знаходитися за місцем проживання ОСОБА_5 , разом з тим в задоволені клопотання в частині надання дозволу на відшукування інших речей та предметів, які мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні №42014000000000056 відмовити у зв`язку з необґрунтованістю та безпідставністю.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах другого слідчого відділу управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , погоджене із прокурором першого відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому в особливо важливих справах другого слідчого відділу управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 на проведення обшуку у житловому приміщенні за місцем проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , відомості у державному реєстрі речових прав щодо суб`єкта відсутні, з метою відшукання і вилучення предметів і документів, зокрема: договорів (угод), додаткових угод, додатків та специфікацій до них, рахунків-фактур, митних декларацій, сертифікатів, видаткових накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних платіжних доручень, виписок банків, довіреностей та інших документів в яких відображені взаємовідносини з ПП «Інкла Київ» (код ЄДРПОУ 30384525), ТОВ «Інтертек» (код ЄДРПОУ 32492875), ВАТ «Турбоатом» (код ЄДРПОУ 05762269), Litostroj Steel Ltd,«Іnkla Trading Engineering GmbH», зокрема взаємовідносини, які стосуються поставки до України окремих комплектуючих для турбін; чорнових записів, блокнотів, щоденників, комп`ютерної техніки, у тому числі ноутбуків, накопичувачів флеш пам`яті, жорстких дисків, переносних носіїв інформації на яких можуть зберігатися дані про вказані взаємовідносини щодо поставки обладнання для турбін.

В іншій частині в задоволенні клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/33700/14-к

Примірник 2 та завірену копію ухвали надано старшому в особливо важливих справах другого слідчого відділу управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3

Виконавець: ОСОБА_1

17.11.2014

Дата ухвалення рішення17.11.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу55215094
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/33700/14-к

Ухвала від 17.11.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Москаленко К. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні