Ухвала
від 11.02.2013 по справі 642/1125/13-к
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

11.02.2013

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 лютого 2013 р.м. Харків

Слідчий суддя Ленінського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , з участю слідчого СВ ХМУ ГУМВСУ в Харківській області ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого СВ ХМУ ГУМВСУ в Харківській області ОСОБА_3 по матеріалу досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12013220010000021 від 21.01.2013 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 358 КК України, про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий ОСОБА_3 звернулась з клопотанням, погодженим з прокурором, про проведення обшуку у приміщенні ТОВ «Жилбудкомплект», в якому зазначила, що останньою були внесені недостовірні данні в документацію про нарахування заробітної плати окремим особам, які проводили будівельні роботи на насосній станції № 25, яка розташована за адресою: м. Харків, вул. Мироносицька, 94. Після чого зазначені документи з фіктивними даними були надані в органи пенсійного фонду та державної податкової у Московському районі м. Харкова Харківської області державної податкової служби. Під час проведеного досудового слідства встановлено, що протягом 2011 року ТОВ «Жилбудкомплект», згідно укладених договорів підряду з КП «Харківводоканал», було проведено ремонтні роботи на насосній станції № 25, яка розташована за адресою: м. Харків, вул. Мироносицька, 94 та Ледновських резервуарах чистої води, які розташовані на території земельної ділянки обмеженої кільцевим шляхом, вул. Маяковського та вул. Звенигородська м. Харкова. Вищевказані роботи виконувались власними силами ТОВ «Жилбудкомплект» з використанням власних трудових ресурсів та орендованих виробничих потужностей. Згідно отриманої інформації з Управління пенсійного фонду України в Московському районі м. Харкова (№ 1191/30-08 від 28.01.2013) посадові особи ТОВ «Жилбудкомплект» подавали звітність про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, однак робітників які проводили будівельні роботи на вищевказаних об`єктах до звітності внесено не було.

Окрім того, під час проведеного досудового слідства встановлено, що документація про проведення будівельних робіт на об`єктах КП «Харківводоканал», а також документація з фіктивними даними, які були надані в органи пенсійного фонду та державної податкової у Московському районі м. Харкова Харківської області державної податкової служби можуть зберігатися за місцем фактичного находження ТОВ «Жилбудкомплект» за адресою: м. Харків, просп. Гагаріна, 15, поверх 3. Вважає, що з метою отримання доказів протиправних дій посадових осіб ТОВ «Жилбудкомплект» до матеріалів кримінального провадження необхідно долучити речі і документи, які свідчитимуть про ці протиправні дії, а саме електронні носії інформації, фінансово-господарські документи ТОВ «Жилбудкомплект» по взаємовідносинам з КП «Харківводоканал» щодо проведення протягом 2011 року по теперішній час будівельних робіт на об`єктах КП «Харківводоканал», а також документів, які свідчитимуть про працевлаштування робітників на ТОВ «Жилбудкомплект», документів, які свідчитимуть про використання грошей, отриманих від КП «Харківводоканал», а також інші документи та нотатки, які можуть свідчити про противоправні дії.

Також, під час проведення розслідування встановлено, що офісні приміщення, які розташовані на 3 поверсі будинку № 15 по пр. Гагаріна м. Харкова, належить ТОВ «Укрмашінструмент» (код ЄДРПОУ 31236989) та згідно договору оренди № 352 від 01.01.2011 використовуються у своїй діяльності ТОВ «Жилбудкомплект».

Слідчим суду доведено, що розгляд клопотання доцільно проводити за відсутності представників ТОВ «Жилбудкомплект».

Вислухавши слідчого, вивчивши надані матеріали суд доходить висновку про те, що клопотання обґрунтоване і підлягає задоволенню, оскільки в цих офісних приміщеннях можуть знаходитись речі і документи, які мають значення для досудового розслідування та які можуть бути доказами під час судового розгляду, а також майно, яке було здобуте в результаті вчинення кримінального правопорушення.

Згідно зі ст.223 КПК України підставами для проведення слідчої дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Згідно зі ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Дослідивши надані матеріали, суд приходить до висновку, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення; документи та докази для виявлення яких заявлено клопотання, мають значення для досудового розслідування, можуть бути доказами під час судового розгляду та знаходяться у зазначеному у клопотанні приміщенні.

Враховуючи викладене, керуючись вимогами ст.ст. 234, 235 КПК України,

У Х В А Л И В :

Надати дозвіл на проведення обшуку у приміщенні в нежитлових приміщеннях 3-го поверху в нежитловій будівлі за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 15, що знаходяться в користуванні ТОВ «Жилбудкомплект» з метою відшукання і вилучення електронних носіїв інформації, фінансово-господарські документи ТОВ «Жилбудкомплект» по взаємовідносинам з КП «Харківводоканал» щодо проведення протягом 2011 року по теперішній час будівельних робіт на об`єктах КП «Харківводоканал» (договори та угоди, платіжні доручення, акти виконаних робіт по формі КБ-2В, довідки про вартість виконаних робіт по формі КБ-3, відомості ресурсів по формі М-19, М-29, податкові накладні, накладні та інш.), а також документів, які свідчитимуть про працевлаштування робітників на ТОВ «Жилбудкомплект», документів, які свідчитимуть про використання грошей, отриманих від КП «Харківводоканал», відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Строк дії ухвали - 1 місяць з дня її постановлення.

Виконання ухвали суду доручити старшому слідчому СВ ХМУ ГУМВСУ в Харківській області ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя - ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.02.2013
Оприлюднено18.08.2023
Номер документу55250701
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —642/1125/13-к

Ухвала від 11.02.2013

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Ольховський Є. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні