Ухвала
від 11.11.2014 по справі 757/33041/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/33041/14-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 листопада 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого слідчого відділу Головного управління СБ України у м.Києва та Київській області ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого слідчого відділу Головного управління СБ України у м.Києві та Київській області ОСОБА_3 , про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

11.11.2014 слідчий слідчого відділу Головного управління СБ України у м.Києві та Київській області ОСОБА_3 , за погодженням із старшим прокурором відділу прокуратури міста Києва ОСОБА_4 , звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку нежитлових приміщень за адресою: АДРЕСА_1 , які на праві власності належать ТОВ «ІНДАСТРІАЛ ПРОПЕРТІЗ ІНВЕСТМЕНТ» (код ЄДРПОУ 36149126), в яких фактично розташовано ТОВ «Інвестиції третього тисячоліття» (код ЄДРПОУ 36522211), з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання знарядь кримінального правопорушення, зокрема: договорів, контрактів із доповненнями та специфікаціями; актів виконаних робіт, приймання-передачі, рахунків-фактур та довіреностей; документів щодо розрахунків (векселів, виписок банківських установ, платіжних доручень, прибуткових та видаткових касових ордерів), що підтверджують взаємовідносини ТОВ «Інвестиції третього тисячоліття» (код ЄДРПОУ 36522211) з наступними суб`єктами підприємницької діяльності: ТОВ «Інвестиційні ініціативи та модернізація» (код ЄДРПОУ 37955397), ТОВ «Броварський завод алюмінієвого лиття» (код ЄДРПОУ 38564321); документів щодо реалізації договірних відносин між ТОВ «Інвестиції третього тисячоліття» (код ЄДРПОУ 36522211), ТОВ «Броварський завод алюмінієвого лиття» (код ЄДРПОУ 38564321) та ТОВ «Інвестиційні ініціативи та модернізація» (код ЄДРПОУ 37955397), а саме: статутних та реєстраційних документів, довіреностей, документів бухгалтерського та податкового обліків, договорів купівлі-продажу, підряду, поставки; податкових накладних, відповідно до них видаткових накладних та довіреностей, документів, що підтверджують транспортування продукції, виконання робіт, надання послуг, розрахункових документів, реєстрів щоденного обліку операцій з продажу та придбання товарів, робіт та послуг; печаток зазначених підприємств, носіїв з доступом до системи дистанційного управління банківськими рахунками вказаних підприємств, а також електронних носіїв інформації, на яких містяться відомості щодо обставин вчинення даного кримінального правопорушення, а також грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, платіжних банківських карток, документів щодо відкриття і обслуговування вказаних банківських карток та розрахункових рахунків, на які перераховуються грошові кошти, одержані злочинним шляхом.

З наданих в обгрунтовання клопотання матеріалів вбачається, що слідчим відділом Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області здійснюється досудове слідство по кримінальному провадженню, внесеному 11.12.2012 до Єдиного реєстру досудових розслідувань під № 22012000000000061, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 200 та ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 205 КК України.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що невстановлена особа на ім`я ОСОБА_5 у складі організованої ним групи, до складу якої входили громадянин України ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , протягом 2006-2007 років у м. Києві повторно придбала з метою прикриття незаконної діяльності суб`єкти підприємницької діяльності ТОВ «Євромед», ТОВ «Учтехприлад», ТОВ «Артана» та ТОВ «Скайлайн Груп», а також в період з 14 вересня 2006 року по 9 лютого 2007 року, у м. Києві, з метою протиправного переведення грошових коштів у готівку, неодноразово й повторно підробила документи на переказ грошових коштів заяви на видачу готівки від імені фізичних осіб.

Під час досудового розслідування по кримінальному провадженню отримана інформація, що невстановлена особа на ім`я ОСОБА_5 , можливо причетна до створення іншого суб`єкта господарювання з ознаками фіктивності, а саме ТОВ «Інвестиційні ініціативи та модернізація» (код ЄДРПОУ 37955397).

Так, згідно з відповіддю на доручення, ТОВ «Інвестиційні ініціативи та модернізація» має стійкі ознаки фіктивності, фактично не проводить фінансово-господарської діяльності, не володіє потужностями, в штаті не має інших працівників окрім директора, а створено та використовується для проведення незаконних операцій по фіктивному формуванню податкового кредиту, мінімізації платежів до бюджету, переведення безготівкових коштів у готівку та привласнення грошових коштів.

Окрім цього встановлено, що вказаними послугами ТОВ «Інвестиційні ініціативи та модернізація» користується низка підприємств столичного регіону, а саме: ТОВ «Броварський завод алюмінієвого лиття» (код ЄДРПОУ 38564321, фактичне місцезнаходження: м. Бровари, бульв. Незалежності, 30), ТОВ «Інвестиції третього тисячоліття» (код ЄДРПОУ 36522211, фактичне місцезнаходження: м. Бровари, бульв. Незалежності, 30) та інші.

Відповідно до довідки з Реєстру речових прав власності на нерухоме майно (індексний номер 28374499 від 21.10.2014 р.), право власності на об`єкт нерухомого майна, нежитлових приміщень, які знаходиться за адресою: м.Бровари, Київської області, бульвар Незалежності, буд. 30/1, належать ТОВ«ІНДАСТРІАЛ ПРОПЕРТІЗ ІНВЕСТМЕНТ» (код ЄДРПОУ 36149126).

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи та на долучені до матеріалів клопотання документи.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Вислухавши думку слідчого, який підтримав клопотання, дослідивши надані в його обґрунтування матеріали, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає частковому задоволенню, оскільки наявні в матеріалах дані дають достатні підстави вважати, що вчинено кримінальне правопорушення, відшукувані слідчим речі і документи мають значення для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду і можуть знаходитися за фактичним місцезнаходженням ТОВ «Броварський завод алюмінієвого лиття», разом з тим в задоволені клопотання в частині надання дозволу на відшукування грошових коштів, здобутих злочинним шляхом відмовити у зв`язку з необґрунтованістю та безпідставністю.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого слідчого відділу Головного управління СБ України у м.Києві та Київській області ОСОБА_3 , погоджене старшим прокурором відділу прокуратури міста Києва ОСОБА_8 , про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчому слідчого відділу Головного управління СБ України у м.Києві та Київській області ОСОБА_3 на проведення обшуку нежитлових приміщень за адресою: м. Бровари, Київської області, бульвар Незалежності, буд. 30/1, які на праві власності належать ТОВ «ІНДАСТРІАЛ ПРОПЕРТІЗ ІНВЕСТМЕНТ» (код ЄДРПОУ 36149126), в яких фактично розташовано ТОВ «Інвестиції третього тисячоліття» (код ЄДРПОУ 36522211), з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання знарядь кримінального правопорушення, зокрема: договорів, контрактів із доповненнями та специфікаціями; актів виконаних робіт, приймання-передачі, рахунків-фактур та довіреностей; документів щодо розрахунків (векселів, виписок банківських установ, платіжних доручень, прибуткових та видаткових касових ордерів), що підтверджують взаємовідносини ТОВ «Інвестиції третього тисячоліття» (код ЄДРПОУ 36522211) з наступними суб`єктами підприємницької діяльності: ТОВ «Інвестиційні ініціативи та модернізація» (код ЄДРПОУ 37955397), ТОВ «Броварський завод алюмінієвого лиття» (код ЄДРПОУ 38564321); документів щодо реалізації договірних відносин між ТОВ «Інвестиції третього тисячоліття» (код ЄДРПОУ 36522211), ТОВ«Броварський завод алюмінієвого лиття» (код ЄДРПОУ 38564321) та ТОВ «Інвестиційні ініціативи та модернізація» (код ЄДРПОУ 37955397), а саме: статутних та реєстраційних документів, довіреностей, документів бухгалтерського та податкового обліків, договорів купівлі-продажу, підряду, поставки; податкових накладних, відповідно до них видаткових накладних та довіреностей, документів, що підтверджують транспортування продукції, виконання робіт, надання послуг, розрахункових документів, реєстрів щоденного обліку операцій з продажу та придбання товарів, робіт та послуг; печаток зазначених підприємств, носіїв з доступом до системи дистанційного управління банківськими рахунками вказаних підприємств, а також електронних носіїв інформації, на яких містяться відомості щодо обставин вчинення даного кримінального правопорушення, платіжних банківських карток, документів щодо відкриття і обслуговування вказаних банківських карток та розрахункових рахунків, на які перераховуються грошові кошти, одержані злочинним шляхом.

В іншій частині в задоволенні клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/33041/14-к

Примірник 2 та завірену копію ухвали надано слідчому слідчого відділу Головного управління СБ України у м.Києві та Київській області ОСОБА_3

Виконавець: ОСОБА_1

11.11.201

Дата ухвалення рішення11.11.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу55251233
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/33041/14-к

Ухвала від 11.11.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Москаленко К. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні