Ухвала
від 28.01.2016 по справі 1-760/11
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 1-760/11

1-в/212/128/16

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 січня 2016 року м. Кривий Ріг

Жовтневий районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області в складі: головуючого судді ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , ознайомившись з клопотанням засудженого ОСОБА_3 про зарахування строку попереднього ув`язнення у строк покарання, -

В С Т А Н О В И В:

До Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу надійшло клопотання засудженого ОСОБА_3 про зарахування строку попереднього ув`язнення у строк покарання відповідно до вимог Закону України «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув`язнення у строк покарання».

Вирішуючи питання про відкриття провадження суд зазначає наступне.

Відповідно до Прикінцевих положень Закону України «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув`язнення у строк покарання» останній застосовується до всіх осіб, щодо яких на момент набрання чинності цим Законом набрав законної сили обвинувальний вирок, покарання за яким не відбуто повністю.

Зі змісту ст. 72 КК України убачається, що суд має звільнити засудженого від відбування покарання, якщо строк попереднього ув`язнення, відбутий засудженим у межах кримінального провадження, дорівнює або перевищує фактично призначене йому основне покарання, передбачене ч. 1 ст. 72 КК України.

Виходячи з аналізу даного закону засудженому пом`якшується покарання у випадку його застосування.

Відповідно до ч. 3 ст. 74 КК України призначена засудженому міра покарання, яка перевищує санкцію нового закону, знижується до максимального межі покарання, встановленого санкцією нового закону. У разі якщо така межа передбачає більш м`який вид покарання, відбуте засудженим покарання зараховується з перерахуванням за правилами, встановленими частиною першою статті 72 цього кодексу.

Відповідно до ст. 537 КПК України питання про звільнення від покарання і пом`якшення покарання у випадках, передбачених частинами 2 і 3 статті 74 КК України подається до місцевого суду, відповідно до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого виконується вирок, відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 539 КПК України.

Враховуючи зміст положень ч.6 ст.9 КПК, у випадку, коли положення КПК не регулюють або неоднозначно регулюють питання кримінального проваджена, застосовуються загальні засади кримінального провадження, визначені частиною першою статті 7 КПК України. Тому клопотання засудженого ОСОБА_3 має вирішуватися у порядку передбаченому Прикінцевими положеннями Закону України «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув`язнення у строк покарання» місцевим судом, в межах територіальної юрисдикції якого виконується вирок (п. 2 ч. 2 ст. 539 КПК).

Таким чином, оскільки засуджений ОСОБА_3 на момент подачі клопотання відбуває покарання у Петрівській ВК 49, його заява не підсудна Жовтневому районному суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області і підлягає поверненню засудженому. При цьому, суд роз`яснює засудженому право звернутися із таким клопотанням у встановленому порядку за місцем відбування покарання до Петрівського районного суду Кіровоградської області.

Керуючись ст. 7,9 Кримінально процесуального кодексу України, ст. ст. 537, 539 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання засудженого ОСОБА_3 про зарахування строку попереднього ув`язнення у строк покарання повернути засудженому.

Роз`яснити засудженому ОСОБА_3 право звернутися із клопотанням про зарахування строку попереднього ув`язнення у строк покарання до суду за місцем відбування покарання: Петрівського районного суду Кіровоградської області, який розташований за адресою: 28300, Кіровоградська область смт. Петрове вул. Ілліча, 34.

Ухвала суду може бути оскаржена протягом семи днів з моменту її проголошення через Жовтневий районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області до апеляційного суду Дніпропетровської області.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя: ОСОБА_1

СудЖовтневий районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення28.01.2016
Оприлюднено10.03.2023
Номер документу55265589
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-760/11

Вирок від 21.02.2012

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Агєєва Л. І.

Вирок від 21.01.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Гаєва Л. В.

Вирок від 26.09.2011

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Галій С. П.

Постанова від 25.08.2011

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Галій С. П.

Ухвала від 28.01.2016

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Ваврушак Н. М.

Ухвала від 25.01.2016

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Артиш Я. Д.

Постанова від 17.10.2011

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Каліновська В. С.

Постанова від 17.10.2011

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Каліновська В. С.

Постанова від 19.01.2012

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Литовченко О. В.

Постанова від 12.09.2011

Кримінальне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Прасолов В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні