Ухвала
від 26.01.2016 по справі 592/858/16-к
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/858/16-к

Провадження № 1-кс/592/296/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 січня 2016 року м.Суми Слідчий суддя Ковпаківського районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю слідчого ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_2 , без фіксації судового засідання технічними засобами звукозапису, розглянув клопотання сторони кримінального провадження слідчого ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_3 , погоджене зпрокурором відділу з нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Сумської області ОСОБА_4 , про дозвіл на проведення обшуку, за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 32015200000000022від 11.03.2015 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 204 КК України, -

Перевірив наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку учасника судового провадження слідчого ОСОБА_2 , -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся з клопотанням про проведення обшуку, погодженим з прокурором, мотивуючи його тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській областіпроводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні зареєстрованому в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 11.03.2015 за № 32015200000000022 за фактами незаконного виготовлення та збуту алкогольних напоїв виготовлених з сировини, що становить загрозу для життя і здоров`я людей, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 204 ч.3 КК України, досудовим розслідуванням якого встановлено, що протягом 2015 року ОСОБА_5 у спільній змові з ОСОБА_6 , не будучи зареєстрованими як суб`єкти підприємницької діяльності, не маючи ліцензії на право виробництва та торгівлі алкогольними напоями, посягаючи на встановлений законодавством порядок виготовлення, зберігання, реалізації алкогольних напоїв, переслідуючи корисливі мотиви незаконного збагачення, здійснювали виготовлення та реалізацію незаконно виготовлених алкогольних напоїв, які становлять загрозу для життя і здоров`я людей.

Під час проведення досудового розслідування у вказаному кримінальному проваджені були проведені заходи спрямовані на встановлення осіб, які виготовляли алкогольні напої та постачали їх, а також сировину для їх виготовлення, ОСОБА_5 та ОСОБА_6 з метою їх послідуючої реалізації, а також місць зберіганнясировини для незаконного виготовлення алкогольних напоїв, готової незаконно виготовленої алкогольної продукції, обладнання для її виготовлення, в ході яких встановлено, що з метою доставки незаконно виготовлених алкогольних напоїв, сировини для їх виготовлення ОСОБА_5 використовує службу експрес доставки ТОВ «Нова пошта», зокрема відділення № 1, яке розташоване за адресою: м. Суми, вул. Лінійна, 15.

В своєму клопотанні слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку складських приміщень відділення № 1 ТОВ «Нова пошта» розташованих за адресою: м. Суми, вул. Лінійна, 15,зметою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання і вилучення незаконно виготовлених алкогольних напоїв, сировини та знарядь для їх виготовлення, речей та предметів зі слідами кримінального правопорушення, що можуть мати значення для досудового розслідування, а саме довести чи спростувати причетність певних осіб до скоєння вказаного кримінального правопорушення.

Згідно Державного реєстру речових прав на нерухоме майно право власності на складські приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстроване за ТОВ «Темп-СВ» (код ЄДРПОУ 23997042), яке надає в оренду відділенню № 1 ТОВ «Нова пошта» частину складських приміщень.

Вислухавши думку слідчого, дослідивши матеріали клопотання, вважаю, що клопотання підлягає частковому задоволенню, оскільки в клопотанні про проведення обшуку є матеріали, які свідчать, що у складських приміщеннях відділу № 1 ТОВ «Нова пошта», розташованих за адресою: АДРЕСА_1 можуть знаходитись відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, а саме незаконно виготовлені алкогольні напої, сировина та знаряддя для їх виготовлення, інших незаконно виготовлених підакцизних товарів іті.

Стосовно відшукування і вилучення речей та предметів зі слідами кримінального правопорушення, що можуть мати значення для досудового розслідування, в цій частині клопотання не підлягає задоволенню, оскільки слідчим не зазначено конкретно які саме речі та предмети маються на увазі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, -

ухвалив:

1.Надати дозвіл на обшук складських приміщень відділення №1 ТОВ «Нова пошта», які розташовані за адресою: м. Суми, вул. Лінійна, 15.

2. Мотиви надання дозволу на обшук у зв`язку з неможливістю в будь-який інший спосіб підтвердити вищевикладені обставини або їх остаточно спростувати.

3. Речі, для виявлення яких проводиться обшук незаконно виготовлені алкогольні напої, сировина та знаряддя для їх виготовлення, інші незаконно виготовлені підакцизні товари.

4. Строк дії ухвали двадцять днів з дня постановлення ухвали.

5. Проведення обшуку доручити старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_3 .

6. В іншій частині клопотання відмовити за необґрунтованістю.

Ухвала слідчого судді не може бути оскаржена.

Суддя ОСОБА_1

СудКовпаківський районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення26.01.2016
Оприлюднено10.03.2023
Номер документу55274152
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —592/858/16-к

Ухвала від 26.01.2016

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Зорік М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні