Ухвала
від 27.01.2016 по справі 757/3048/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/3048/16-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 січня 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу слідчого управління Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України майора юстиції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

27.01.2016 у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в ОВС СВ СУ Головної військової прокуратури ГПУ ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Головної військової прокуратури ГПУ ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку приміщень нежилого будинку за місцем реєстрації та знаходження ТОВ «Автобудкомплекс-к» за адресою: м. Київ, вул. Святошинська, 34, яке на праві власності належить ТОВ «НОВА НЕРУХОМІСТЬ К», з метою відшукання знарядь, речей та документів, які могли використовуватися для організації вчинення злочину, зокрема товарно-транспортних накладних, договорів про надання послуг з перевезення з усіма специфікаціями та додатками, записників, чорнових записів, електронних носіїв інформації, комп`ютерної техніки, фінансово-бухгалтерських та інших документів за період з 31.05.2014 по 31.03.2015, які пов`язані з ДП МВС України «Спецсервіс», ТОВ «БУД МАРКЕТ ГРУП», ТОВ „Альянс Будівельників України, ТОВ «АБУ менеджмент», ТОВ «Столиця-Сервіс», ТОВ «Компанія «Столиця-Сервіс», ТОВ «Транспортна компанія «Столиця-Сервіс», ТОВ «Стар», ТОВ «Кімед-трансбуд», ТОВ «Чисті водойми», ДП «Спецсервіс трейд» та іншими підприємствами, в яких міститься інформація про перевезення піску з пунктів навантаження «Осокорки» та «Бортничі», а також в яких міститься інформація про транспортні засоби та водіїв ТОВ «Автобудкомплекс-к».

У судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 просив задовольнити клопотання.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12014110100000953, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 15 червня 2014 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 239-1, ч. 2 ст. 364, ч.2 ст.190 КК України.

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на те, що досудовим розслідуванням встановлено, що в 2013 році на адресу Бориспільської ОДПІ ГУ Міндоходів у Київській області надійшло повідомлення ОСОБА_5 про виявлення на частині території Вишеньківської сільської ради Бориспільського району Київської області великої кількості річкового піску, намитого невстановленими особами. У подальшому Бориспільською ОДПІ ГУ Міндоходів у Київській області виявлений річковий пісок визнано безхазяйним та передано на зберігання ДП МВС України «Спецсервіс».

Проте, протягом усього періоду відповідального зберігання майна, службові особи ДП МВС України «Спецсервіс», вчиняли викрадення піску та у подальшому реалізовували його комерційним структурам.

Зокрема, упродовж 2014 та 2015 років вказаний пісок вивозився з місця зберігання автомобілями, які належать ТОВ «Альянс Будівельників України», ТОВ «АБУ менеджмент», ТОВ «Столиця-Сервіс», ТОВ «Компанія «Столиця-Сервіс», ТОВ «Транспортна компанія «Столиця-Сервіс», ТОВ «Стар», та в подальшому реалізовувався підприємствам з виготовлення бетону та бетонних виробів, в т.ч. пісок реалізовувався на ПАТ «Завод залізобетонних конструкцій ім. С. Ковальської» та ПАТ «Дарницький ЗЗБК» та інші підприємства, а до організації розтрати державного майна безпосередньо причетні службові особи ДП МВС України «Спецсервіс» та службові особи МВС України.

З метою приховування нестачі ввіреного на зберігання майна, яка утворювалась при його розкраданні, а також штучного створення нібито законних підстав для транспортування піску при його розкраданні, службові особи ДП МВС України «Спецсервіс» уклали договори щодо передачі на зберігання частини ввіреного піску третім особам, а саме до ТОВ «Кімед-трансбуд» у кількості 100 тисяч тон, до ТОВ «Чисті водойми» у кількості 200 тисяч тон, до ДП «Спецсервіс трейд» у кількості 100 тисяч тон піску.

В подальшому службові особи ДП МВС України «Спецсервіс», за попередньою змовою з службовими особами Міністерства внутрішніх справ України, з метою приховування своїх злочинних дій та надання їм ознак законності, підшукали підприємства - ТОВ «БУД МАРКЕТ ГРУП», ТОВ «ШАРІДЕН» (інший учасник торгів) з ознаками фіктивності, які вони повністю контролювали та 11.12.2014 за результатами проведення спотворених біржових торгів, ТОВ «БУД МАРКЕТ ГРУП» отримало право на придбання лоту №1 ( піску річкового за ціною 18 721 351,92 грн.) та в подальшому, на підставі форвардної угоди №14-4, ДП МВС України «Спецсервіс» фактично реалізовувало на ТОВ «БУД МАРКЕТ ГРУП» пісок. У такий спосіб службові особи МВС України та ДП МВС України вчинили всі, передбачені власним злочинним планом дії, та заволоділи майном, що переходить у власність держави безхазяйним піском, вартістю, за попередньою оцінкою 18 млн. 721 тис. 351 грн. 92 коп., що більше ніж у 600 раз перевищує встановлений законом неоподаткований мінімум доходів громадян.

В ході проведення 20 січня 2016 року обшуку за місцем проживання бухгалтера ТОВ «БУД МАРКЕТ ГРУП» ОСОБА_6 , було виявлено та вилучено ряд документів, в яких міститься інформація про час, місце та спосіб викрадення річкового піску.

Зокрема, виявлено копії товарно-транспортних накладних, в яких міститься інформація, що автомобільний перевізник ТОВ «Автобудкомплекс-к» (код ЄДРПОУ 33999954), на замовлення ТОВ «Транспортна компанія «Столиця-Сервіс», в серпні 2014 року здійснювало перевезення річкового піску з пункту навантаження «Осокорки» біля 2-го шлюзу до ПАТ «Завод залізобетонних конструкцій ім. С. Ковальської» та інших підприємств.

Відповідно до п.1 «Правил перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні», затверджених наказом Міністерства транспорту України від 14.10.97 N 363 (далі за текстом - Правил), товарно-транспортна накладна - єдиний для всіх учасників транспортного процесу юридичний документ, що призначений для списання товарно-матеріальних цінностей обліку на шляху їх переміщення, оприбуткування, складського, оперативного та бухгалтерського обліку, а також для розрахунків за перевезення вантажу та обліку виконаної роботи

Відповідно до п.п. 11.4. вказаних Правил, товарно-транспортну накладну на перевезення вантажів автомобільним транспортом Замовник (вантажовідправник) повинен виписувати в кількості не менше чотирьох екземплярів. Замовник (вантажовідправник) засвідчує всі екземпляри товарно-транспортної накладної підписом і при необхідності печаткою (штампом).

Відповідно до п.п. 11.6. цих же Правил, перший екземпляр товарно-транспортної накладної залишається у Замовника (вантажовідправника), другий - передається водієм (експедитором) вантажоодержувачу, третій і четвертий екземпляри, засвідчені підписом вантажоодержувача (у разі потреби й печаткою або штампом), передається Перевізнику.

Під час досудового розслідування товарно-транспортних накладних на перевезення річкового піску у замовника ТОВ «Транспортна компанія «Столиця-Сервіс» та вантажоодержувачів - ПАТ «Завод залізобетонних конструкцій ім. С. Ковальської» не виявлено.

На підставі викладеного, слідчий зазначає, що у ТОВ «Автобудкомплекс-к» зберігаються треті та четверті примірники товарно-транспортних накладних щодо перевезення річкового піску, який викрадався.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ТОВ «Автобудкомплекс-к» зареєстровано та знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Святошинська, 34.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна №52091581 від 26.01.2016, право власності на нежилий будинок №34 по вул. Святошинська у м. Києві зареєстровано за ТОВ «НОВА НЕРУХОМІСТЬ К» (код ЄДРПОУ 35961330).

З огляду на викладене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини розкрадання річкового піску, відшукання знарядь, речей та документів, які могли використовуватися для організації вчинення злочину, у органу досудового розслідування виникла необхідність провести обшук приміщень за місцем реєстрації та знаходження ТОВ «Автобудкомлекс-к» (код ЄДРПОУ 33999954).

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_7 , дійшов висновку про наявність підстав для часткового задоволення клопотання.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 107, 234-236, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому в особливо важливих справах слідчого відділу слідчого управління Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , слідчим групи слідчих, прокурорам групи прокурорів у провадженні на проведення обшуку приміщень нежилого будинку за місцем реєстрації та знаходження ТОВ «Автобудкомплекс-к» (код ЄДРПОУ 33999954) за адресою: м. Київ, вул. Святошинська, 34, яке на праві власності належить ТОВ «НОВА НЕРУХОМІСТЬ К» (код ЄДРПОУ 35961330), з метою відшукання товарно-транспортних накладних, договорів про надання послуг з перевезення з додатками за період з 31.05.2014 по 31.03.2015, які пов`язані з ДП МВС України «Спецсервіс», ТОВ «БУД МАРКЕТ ГРУП», ТОВ „Альянс Будівельників України, ТОВ «АБУ менеджмент», ТОВ «Столиця-Сервіс», ТОВ «Компанія «Столиця-Сервіс», ТОВ «Транспортна компанія «Столиця-Сервіс», ТОВ «Стар», ТОВ «Кімед-трансбуд», ТОВ «Чисті водойми», ДП «Спецсервіс трейд», в яких міститься інформація про перевезення піску з пунктів навантаження «Осокорки» та «Бортничі», а також в яких міститься інформація про транспортні засоби та водіїв ТОВ «Автобудкомплекс-к».

Визначити строк дії ухвали протягом тридцяти днів з моменту її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 матеріали судового провадження № 757/3048/16-к

Примірник 2 старший слідчий в ОВС СВ СУ Головної військової прокуратури ГПУ ОСОБА_3 .

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.01.2016
Оприлюднено10.03.2023
Номер документу55303764
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/3048/16-к

Ухвала від 27.01.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні