Ухвала
від 26.01.2016 по справі 757/2677/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/2677/16-к

У Х В А Л А

26.01.2016 Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого в особливо важливих справах першого слідчого відділу управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду міста Києва клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В :

22 січня 2016 року в провадження слідчого судді надійшло клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах першого слідчого відділу управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з можливістю їх вилучення в оригіналах, які зберігаються у ІНФОРМАЦІЯ_2 , розташованому за адресою: АДРЕСА_1 .

Обґрунтовуючи подане клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Слідчими управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42015000000000614 від 07.04.2015, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.296, ч.4 ст. 296, ч.2 ст. 186, ч.2 ст. 146 КК України, за фактами нападів на учасників акцій протесту та окремих громадян, вчинених 21 січня 2014 року, близько 21 год. 30 хв. 22 год. групою осіб в районі станції метро « ІНФОРМАЦІЯ_3 », які було організовано керівником громадської організації « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та однойменного бійцівського клубу ОСОБА_5 .

Кримінальне провадження №42015000000000614 від 07.04.2015 виділене з матеріалів кримінального провадження №12014100060000228 від 22.01.2014, що розслідується за фактами вчинення масових умисних вбивств та заподіяння тілесних ушкоджень громадянам України, а також ряду інших злочинів проти особи під час акцій протесту у м. Києві.

Досудовим розслідування по даному кримінальному провадженню встановлено, що 21.01.2014 року близько 22 год в районі станції метро « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та вул. Вербової у м. Києві ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , кримінальна справа за обвинуваченням яких на даний час перебуває на стадії судового провадження, ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , матеріали досудового розслідування за підозрою яких виділені в окреме кримінальне провадження, та група невстановлених осіб, що прибули автобусами до Києва з Харкова, діючи за вказівкою засновника та керівника бійцівського клубу « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ОСОБА_5 , матеріали досудового розслідування за підозрою якого виділені в окреме кримінальне провадження, здійснили напад із застосуванням фізичної сили, шляхом нанесення ударів у різні частини тіла, у тому числі предметами, заздалегідь заготовленими для нанесення тілесних ушкоджень, на гр. ОСОБА_11 , заволодівши належним йому майном мобільним телефоном моделі «Айфон 4», IMEI НОМЕР_2 . Крім того, ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та ОСОБА_12 , матеріали досудового розслідування за підозрою якого виділені в окреме кримінальне провадження, спільно з іншими особами, за вказівкою ОСОБА_5 , того ж дня, близько 22 год., здійснено напад на гр. ОСОБА_13 , якого викрали та незаконно позбавили волі, заподіявши йому фізичні та моральні страждання, з метою примусити його зробити визнання в участі в ІНФОРМАЦІЯ_5 , а також отримати відомості про організаторів та фінансування протестних акцій в м. Києві, якими ОСОБА_13 взагалі не володів.

За даними слідства, злочинна діяльність зазначеної групи була матеріально забезпечена її організаторами, зокрема ОСОБА_5 , шляхом фінансування за рахунок підконтрольних йому суб`єктів господарської діяльності, громадських та благодійних організацій.

Органом досудового розслідування на даний час встановлюється походження та використання коштів наступними підконтрольними ОСОБА_5 юридичними особами: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_9 ); ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_10 ); Громадська організація « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_11 ); Полтавська обласна громадська організація « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_12 ); Громадська організація « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_13 ); Харківська обласна благодійна організація « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_14 ).

Посилаючись на те, що з метою перевірки даних про створення зазначених підприємств, установ та організацій для фінансування протиправної діяльності, обставин отримання та використання належних їм грошових коштів для забезпечення участі цивільних осіб (так званих «тітушок») у протидії акціям протестів в м. Києві шляхом застосування насильства до громадян, зокрема, з метою встановлення місцезнаходження одного з вищеперелічених підприємств - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та належного компанії майна і грошових коштів, осіб, які можуть бути обізнані з цього приводу виникла необхідність в отриманні документів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які зберігаються у ІНФОРМАЦІЯ_2 , розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , слідчий просив клопотання задовольнити.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, посилався на достатність підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення необхідної інформації.

Належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи судом представник особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, тимчасовий доступ до яких просить надати слідчий, у судове засідання не з`явився, поважності причин неявки в судове засідання не надав, неприбуття якого в судове засідання не перешкоджає розгляду клопотання.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя задовольняє клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі і документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується подане клопотання, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки слідчим у судовому засіданні доведено, що відомості, які містяться в документах, доступ до яких він просить надати, перебувають у володінні відповідної юридичної особи, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, містять відомості, які можуть бути використані як докази в кримінальному провадженні та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

Проте слідчий суддя не вбачає підстав для надання тимчасового доступу з метою вилучення саме оригіналів запитуваних документів, оскільки слідчим не доведено ту обставину, що копії зазначених документів не здатні забезпечити інтереси досудового слідства.

Керуючись ст.ст. 159, 160, 162, 163, 164, 166 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати старшому слідчому в особливо важливих справах першого слідчого відділу управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , слідчим групи слідчих у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42015000000000614 від 07.04.2015р., тимчасовий доступ до оригіналів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з можливістю вилучення їх копій, які зберігаються у ІНФОРМАЦІЯ_2 , розташованому за адресою: АДРЕСА_1 .

В іншій частині клопотання залишити без задоволення.

Визначити строк дії ухвали тривалістю в один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/2677/16-к.

Примірник 2 надано старшому слідчому в особливо важливих справах першого слідчого відділу управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.01.2016
Оприлюднено10.03.2023

Судовий реєстр по справі —757/2677/16-к

Ухвала від 26.01.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бабенко С. Ш.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні