Постанова
від 26.01.2016 по справі 922/4964/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 715-77-21, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

"26" січня 2016 р.Справа № 922/4964/15

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Усатого В.О.

при секретарі судового засідання Мазуренко А.О.

розглянувши заявуІндустріальна ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області, м. Харків про визнання банкрутом ВАТ "Харківський завод поліграфічних машин" м. Харків , код ЄДРПОУ 00243180 за участю :

розпорядника майна - ОСОБА_1,

представника УПФУ в Фрунзенському районі м.Харкова - ОСОБА_2, дов.від 08.09.2015 р.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 04.09.2015 р. прийнято заяву Індустріальна ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області про порушення справи про банкрутство ВАТ "Харківський завод поліграфічних машин" до розгляду.

Ухвалою суду від 05.10.2015 р. порушено провадження у справі про банкрутство ВАТ "Харківський завод поліграфічних машин", визнано вимоги Індустріальна ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області в розмірі 420764,99 грн. основного боргу, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном боржника на строк 115 календарних днів, призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого ОСОБА_1, якому встановлено оплату послуг (грошову винагороду) за виконання повноважень розпорядника майна в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання нею повноважень, шляхом її авансування заявником - ініціюючим кредитором, оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення про порушення справи про банкрутство ВАТ "Харківський завод поліграфічних машин", зобов`язано розпорядника майна не пізніше 05.12.2015 р. подати до господарського суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів, в порядку п. 5 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закону) подати письмовий звіт про надіслані всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду їх вимог та докази їх отримання кредиторами разом з копіями повідомлень про вручення поштового відправлення та описів вкладення в поштове відправлення або інших документів, що підтверджують надсилання повідомлення кредиторами; не пізніше 05.12.2015 року скласти реєстр вимог кредиторів та подати його на затвердження до господарського суду; разом з боржником організувати та забезпечити проведення інвентаризації майна боржника та визначити його вартість, провести інвентаризацію майна боржника не пізніше 05.12.2015 р., відомості про результати проведеної інвентаризації подати суду до попереднього засідання, призначено справу до розгляду в попередньому засіданні.

Ухвалою суду від 10.12.2015 р. відмовлено розпоряднику майна в задоволенні клопотання про відсторонення керівника боржника, визнано грошові вимоги 2-х конкурсних кредиторів, в тому числі, ініціюючого кредитора та затверджено реєстр вимог кредиторів, в тому числі: Індустріальної ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області в розмірі 420764,99 грн. основного боргу та включити до реєстру вимог кредиторів до третьої черги, УПФУ в Фрунзенському районі м.Харкова в сумі 284864,33 грн. по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій та включити до другої черги реєстру вимог кредиторів, а також 2438,00 грн. судового збору до першої черги, призначено проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів на 12.01.2016 р., призначено підсумкове засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи прийнята постанова про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду на 26.01.2016 р.

На виконання вказаної ухвали суду розпорядником майна надані протокол зборів кредиторів від 12.01.2016 р. та протокол засідання комітету кредиторів від 12.01.2015 р., на якому комітетом кредиторів прийнято рішення про звернення до суду з клопотанням про відкриття процедури ліквідації відносно боржника, оскільки фінансовий стан підприємства не поліпшився, підприємство неспроможне виконати грошові зобов"язання перед кредиторами та не може відновити свою платоспроможність, а також призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого ОСОБА_1, яке надано до суду.

Відповідно до п. 8 ст. 26 Закону, до компетенції комітету кредиторів відноситься звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Згідно п.1 ст.27 Закону, у підсумковому засіданні суду у процедурі розпорядження майном боржника здійснюється перехід до наступної судової процедури (процедури санації, ліквідації, мирової угоди) або припиняється провадження у справі.

Відповідно до п.2 ст.27 Закону, до закінчення процедури розпорядження майном боржника збори кредиторів зобов'язані прийняти одне з таких рішень: схвалити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і затвердження плану санації; відхилити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації; подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації у разі його неподання боржником; подати до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури; подати до господарського суду клопотання про укладення мирової угоди.

Згідно п.3 ст.27 Закону, у підсумковому засіданні господарський суд за пропозицією розпорядника майна боржника та на підставі рішення зборів кредиторів приймає одне з таких судових рішень: ухвалу про введення процедури санації та затвердження плану санації у разі схвалення плану санації боржника зборами кредиторів та погодження його забезпеченими кредиторами в порядку, встановленому статтею 30 цього Закону; ухвалу про введення процедури санації та зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації у разі відхилення плану санації боржника зборами кредиторів або неподання його боржником; постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство; ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду в межах граничного строку, визначеного цим Законом.

Згідно з п. 4 ст. 205 ГК України передбачено, що у разі неплатоспроможності суб'єкта господарювання через недостатність його майна для задоволення вимог кредиторів він може бути оголошений за рішенням суду банкрутом.

Суд, заслухавши доповідь розпорядника майна, враховуючи збори кредиторів повноважними, а також розглянувши надані суду протоколи загальних зборів та засідання комітету кредиторів враховуючи, що фінансовий стан підприємства за час, що пройшов з моменту порушення провадження по справі і введення мораторію, не поліпшується, і на засіданні комітету кредиторів прийшли до висновку про недоцільність санації боржника і про необхідність визнання боржника банкрутом, і відкриття ліквідаційної процедури, вважає за можливе визнати боржника банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Рекомендований комітетом кредиторів арбітражний керуючий ОСОБА_1 у судовому засіданні погодився з призначенням його в якості ліквідатора боржника та надав відповідну заяву та повідомив суд про те, що він не є зацікавленою особою щодо боржника та кредитора, а також не належить до жодної категорії осіб зазначених в ст. 97 Закону.

Інші пропозиції щодо кандидатури ліквідатора по справі суду не надані.

Відповідно до ч. 2 ст. 4 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", одна і та ж особа може здійснювати повноваження арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) на всіх стадіях провадження у справі про банкрутство відповідно до вимог цього Закону.

Розглянувши кандидатуру арбітражного керуючого ОСОБА_1, який виконував повноваження розпорядника майна ВАТ "Харківський завод поліграфічних машин", враховуючи його досвід та показники роботи у попередніх справах, наявність у неї організаційних та технічних можливостей виконувати обов'язки ліквідатора, страхування відповідальності арбітражного керуючого та інші обставини, які свідчать про здатність його належним чином виконувати передбачені Законом обов'язки, приймаючи до уваги клопотання комітету кредиторів про призначення його ліквідатором боржника, суд вважає за необхідне призначити ліквідатором ВАТ "Харківський завод поліграфічних машин" арбітражного керуючого ОСОБА_1

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 37-48, 114 - 115 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , ст. 86 ГПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Припинити процедуру розпорядження майном боржника.

Визнати Відкрите акціонерне товариство "Харківський завод поліграфічних машин" (код 00243180, адреса: вул. Лодзинська, 7, м.Харків, 61099) банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури:

господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо;

строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав;

у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури;

припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом;

скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі,

виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених цим розділом.

припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

Призначити ліквідатором ВАТ "Харківський завод поліграфічних машин" (код 00243180) арбітражного керуючого ОСОБА_1 (свідоцтво № 432 від 28.02.2013 р. адреса: м.Полтава, вул.Фрунзе, 113б).

Зобов"язати посадових осіб банкрута протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов'язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України.

Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, текст якого додається.

Зобов"язати ліквідатора закрити всі рахунки банкрута в установах банку і відкрити або переоформити один основний рахунок для проведення розрахунків з кредиторами, виконати інші дії, передбачені ст.ст.37-48 Закону і надавати комітету кредиторів і суду не рідше одного разу на місяць звіти про свою діяльність, інформацію про фінансове становище і майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури та при проведенні ліквідаційної процедури, використання коштів банкрута, а також іншу інформацію на вимогу комітету кредиторів.

Зобов'язати ліквідатора в строк до 26.01.2017 року виконати ліквідаційну процедуру та після завершення всіх розрахунків з кредиторами подати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню.

Постанову суду направити кредитору, боржнику, ліквідатору, Державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, ВДВС головного управління юстиції в Харківській області.

Суддя ОСОБА_3

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення26.01.2016
Оприлюднено08.02.2016
Номер документу55405498
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/4964/15

Ухвала від 17.04.2018

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 13.12.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 20.11.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 10.10.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 12.09.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 22.06.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 24.04.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 20.04.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 02.03.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 05.01.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні