Постанова
від 03.02.2016 по справі 641/1169/16-к
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Комінтернівський районий суд м.Харкова

Номер провадження №1-кс/641/227/2016 Справа №641/1169/16-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 лютого 2016 року Слідчий суддя Комінтернівського районного суду м. Харкова ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3

розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Харкові клопотання прокурора Комінтернівського відділу Харківської місцевої прокуратури № 5 молодшого радника юстиції ОСОБА_3 про надання дозволу на обшук нежитлового приміщення за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42016221070000019 від 28.01.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

До суду надійшло клопотання прокурора Комінтернівського відділу Харківської місцевої прокуратури № 5 молодшого радника юстиції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку у нежитлових приміщень за адресою: АДРЕСА_1 з метою виявлення недоброякісної продукції ( ювелірні прикраси), різнокольорових металів, золота, срібла, підроблених супровідних документах та документах, що засвідчують якість реалізованої та виробленої продукції ( ювелірні прикраси), грошових коштів отриманих за збут недоброякісної продукції, електронних носіїв інформації ( жорсткі диски, флеш карти пам,яті, сервера, інші види носіїв на яких може зберігатися вищевказана інформація), документів, що можуть підтверджувати торгівлю, реалізацію неброякісної ювелірної продукції, печаток фірми, печаток ТОВ « АРІЗОНА ХАРКІВ», печаток ФОП ( для маркування) та інших заборонених законом речей, предметів та речовин.

В обґрунтування свого клопотання прокурор Комінтернівського відділу Харківської місцевої прокуратури № 5 молодший радник юстиції ОСОБА_3 посилається на те, що 28.01.2016 до Комінтернівського відділу Харківської місцевої прокуратури №5 надійшла заява від ОСОБА_4 , стосовно невстановлених осіб, які по відношенню до нього скоїли шахрайські дії, чим спричинили останньому матеріальну шкоду.

В ході досудового розслідування в якості потерпілого допитаний ОСОБА_4 , пояснив, що в січні 2016 року він придбав каблучку ніби то зі срібла в ТЦ «Космос», на першому поверсі, де знаходяться торгівельні стелажі з ювелірними виробами, за адресою: м.Харків, Академіка Павлова, 144. Кільце він придбав за 180 гривень, чек на дану покупку йому не видали, однак на каблучці маються дві етикетки з зазначенням, що каблучка срібна 925 проби, 17 розміру, вага виробу не вказана, к269р, вставка кубічний цирконій, маса 1,5, розмір 17,0, ДСТУ 3527-97 ТОВ «Торгівельний Дім Арізона». Прийшовши до дому і почавши роздивлятись придбану прикрасу, він не знайшов на ній клеймо з пробою, однак він не придав цьому значення і подарував дану каблучку своїй дівчині. Через кілька днів, дівчина зазначила, що метал на каблучці потемнів, чого не має бути на виробі з коштовного металу такого як срібло. Після чого, ОСОБА_4 узяв каблучку та пішов до іншого ювелірного магазину, де попрохав перевірити чи дійсно дана каблучка зі срібла 925 проби, як це зазначено на запломбованій бірці з даної прикраси. На що він отримав відповідь, що його каблучка не з срібла, і взагалі ні з коштовного металу. Після чого, він звернувся до органів прокуратури, з метою припинення даних шахрайських дій в подальшому ТОВ «Торгівельний Дім Арізона».

29.01.2016, призначено судово-металознавчу експертизу по представленій в якості речового доказу каблучці (перстень) з металу білого кольору з чотирма блакитними камінцями та одним білим.

Згідно з актом експертизи №56 від 29.01.2016 Східного казенного підприємства пробірного контролю, перстень, наданий ОСОБА_4 для проведення судово-металознавчої експертизи з металу білого кольору з вставками загальною масою 0,97 г, - виготовлений з недорогоцінного металу.

Також в ході розслідування надано доручення співробітникам Управління захисту економіки в Харківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України встановити посадових осіб ТОВ «АРІЗОНА-ХАРКІВ», місця вироблення ювелірних прикрас та місця здійснення товариством діяльності.

В ході виконання доручення співробітниками Управління захисту економіки в Харківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, було встановлено що ТОВ «АРІЗОНА-ХАРКІВ» ЄРДПОУ 33118852, має юридичну адресу: м.Харків, вул. Матросова, будинок 8, корпус А. Видами діяльності даного ТОВ «АРІЗОНА-ХАРКІВ» є виробництво ювелірних і подібних виробів, оптова торгівля годинниками та ювелірними виробами, ремонт годинників і ювелірних виробів, неспеціалізована оптова торгівля, роздрібна торгівля годинниками та ювелірними виробами в спеціалізованих магазинах. Засновниками даного ТОВ «АРІЗОНА-ХАРКІВ» є ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 .

Також, було встановлено, що ТОВ «АРІЗОНА-ХАРКІВ», здійснює свою діяльність, а саме виробництво ювелірних виробів за адресою: м.Харків, вул. Каштанова, будинок №29. В ході ознайомлення зі справою в БТІ, щодо адреси: м.Харків, вул. Каштанова, 29, було з`ясовано, що ТОВ «АРІЗОНА-ХАРКІВ», займає приміщення, яке має літеру У-1.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру прав на нерухоме майно та Реєстр прав власності на нерухоме майно №52324320, встановлено що земельна ділянка, кадастровий номер:6310136900:02:005:0558, по АДРЕСА_2 , знаходиться в комунальній власності Харківської міської ради Харківської області і має на своїй території нежитлові будівлі з літерами. Нежитлова будівля під літерою «У-1», загальною площею 59,2 кв.м на праві приватної власності належить ОСОБА_9 , нежитлові приміщення першого поверху №1,2,3,4,5,6,7,16,17,18 в літері «У-1», загальною площею 155,2 кв.м на праві приватної власності належить ОСОБА_10 та ОСОБА_11 та ОСОБА_9 .

Також було встановлено, на офіційному сайті ТОВ «АРІЗОНА-ХАРКІВ», має фірмовий магазин «Гламур», який раніше був розташований за адресою: м.Харків, пл.Конституції, 9, але на сьогоднішній день здійснює торгівлю своїми виробами на 1-му поверсі торгівельного центру «Космос», за адресою: м.Харків, вул.Палова Академіка, 144-Б.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру прав на нерухоме майно та Реєстр прав власності на нерухоме майно №52503050, встановлено, що земельна ділянка за адресою: АДРЕСА_1 , кадастровий номер: 6310137500:10:001:0184, на праві комунальної власності належить Харківський міській раді Харківської області, об`єкт нерухомого майна нежитлова будівля на праві приватної власності належить ТОВ «Еспай».

Таким чином, приймаючи до уваги вищевказане, у органа досудового розслідування є достатні підстави вважати, що за місцем реалізації своїх виробів ТОВ «АРІЗОНА-ХАРКІВ», а саме в нежилому приміщені будинку АДРЕСА_3 , може зберігатись недоброякісна продукція (ювелірні прикраси), різнокольорові метали, золото, срібло, підроблені супровідні документи та документи, що засвідчують якість реалізованої та виробленої продукції (ювелірні прикраси), грошові кошти отримані за збут недоброякісної продукції, електронні носії інформації (жорсткі диски, флеш карти пам`яті, сервера, інші види носіїв на яких може зберігатися вищевказана інформація), документи, що можуть підтверджувати торгівлю, реалізацію недоброякісної ювелірної продукції, печатки фірми, печатки ТОВ (для маркування) та інші заборонені законом речі, предмети та речовини.

Також, для проведення обшуку необхідно залучити слідчого Комінтернівського відділу поліції ГУ Національної поліції в Харківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_12 та співробітників Управління захисту економіки в Харківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

У судовому засіданні прокурор Комінтернівського відділу Харківської місцевої прокуратури № 5 молодший радник юстиції ОСОБА_3 клопотання підтримав в повному обсязі.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, заслухавши пояснення прокурора Комінтернівського відділу Харківської місцевої прокуратури № 5 молодшого радника юстиції ОСОБА_3 , дослідивши додані до клопотання документи, вважає, що клопотання підлягає частковому задоволенню.

З наданих до суду матеріалів вбачається, що 28.01.2016 року матеріали досудового розслідування за фактом звернення ОСОБА_4 внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42016221070000019, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України.

Статтею 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення…

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя вважає, що прокурор Комінтернівського відділу Харківської місцевої прокуратури № 5 молодший радник юстиції ОСОБА_3 довів наявність достатніх підстав вважати, що:

1) Було вчинено кримінальне правопорушення;

2) Відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) Відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) Відшукуванні речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, заслухавши пояснення прокурора Комінтернівського відділу Харківської місцевої прокуратури № 5 молодшого радника юстиції ОСОБА_3 , дослідивши додані до клопотання документи, вважає, що клопотання підлягає задоволенню частково, а саме, не підлягає задоволенню вимога щодо виявлення грошових коштів отриманих за збут недоброякісної продукції, оскільки на час проведення обшуку встановити походження грошових коштів отриманих за збут недоброякісної продукції злочинним шляхом не надається можливим, а також не підлягає вимога щодо виявлення продукції різнокольорових металів та золота , оскільки прокурором не надано доказів щодо недоброякісності вказаної продукції.

Керуючись ст. ст. 234,235 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора Комінтернівського відділу Харківської місцевої прокуратури № 5 молодшого радника юстиції ОСОБА_3 про надання дозволу на обшук нежитлового приміщення за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42016221070000019 від 28.01.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України задовольнити частково.

Надати прокурору Комінтернівського відділу Харківської місцевої прокуратури № 5 молодшому раднику юстиції ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку нежитлових приміщень за адресою: Харків, вул.. Павлова Академіка № 144- Б, де здійснюється реалізація ювелірних прикрас під торговим знаком ТОВ " АРІЗОНА - ХАРКІВ" з метою виявлення недоброякісної продукції, а саме виробів зі срібла з бирками « Торговий дім Арізона» № реєстр 001074, ДСТУ 3527 -97, ВТК 04.10.200,N K АРс 0101 (4), а також документів що засвідчують якість зазначеної реалізованої та виробленої продукції, електроних носіїв інформації, на яких може зберігатись інформація щодо вказаної продукції, документів, що підтверджують торгівлю і реалізацію даної продукції, печаток ТОВ « АРІЗОНА ХАРКІВ», печаток ФОП для маркування тільки в частині виготовлення їх копій.

Залучити на проведення вищезазначеного обшуку слідчого Комінтернівського відділу поліції ГУ Національної поліції в Харківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_12 .

Строк дії ухвали десять днів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя- ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.02.2016
Оприлюднено10.03.2023
Номер документу55580381
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —641/1169/16-к

Постанова від 03.02.2016

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Музиченко В. О.

Постанова від 03.02.2016

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Музиченко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні