Ухвала
від 05.02.2016 по справі 712/1037/16-к
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

У К Р А Ї Н А

СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРКАСИ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про проведення обшуку

Справа №712/1037/16-к

Провадження №1-кс/712/552/16

місто Черкаси 05 лютого 2016 року

Слідчий суддя Соснівського районного суду м.Черкаси ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого з ОВС слідчого управління кримінальних розслідувань Головного слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України ОСОБА_3 , розглянувши внесене в кримінальному провадженні №42015000000002461 від 10.11.2015 клопотання старшого слідчого з ОВС слідчого управління кримінальних розслідувань Головного слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,

ВСТАНОВИВ:

05 лютого 2016 року у провадження слідчого судді Соснівського районного суду м.Черкаси надійшло клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого з ОВС слідчого управління кримінальних розслідувань Головного слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку в приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , де фактично проживає ОСОБА_4 .

Як вбачається з матеріалів клопотання Головним слідчим управлінням фінансових розслідувань ДФС України та слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Черкаській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42015000000002461, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10.11.2015 за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст.190, ч. 2 ст.364 КК України.

Слідчий клопотання обґрунтовує тим, що у ході досудового розслідування установлено, що низка службових осіб органів Державної фіскальної служби України, зловживаючи службовимстановищем, умисно, з метою одержання неправомірної вигоди створюють штучні перешкоди суб`єктам господарської діяльності у законному отриманні бюджетного відшкодування з ПДВ та повідомляють указану інформацію довіреним особам.

У подальшому зазначені довірені особи здійснюють посередницьку діяльність між посадовими особами органів ДФС України та представниками підприємств реального сектору економіки, переконують їх у можливості сприяти бюджетному відшкодуванню за умови передачі їм готівкою частини з отриманих коштів.

Одержані від представників суб`єктів господарювання кошти розподіляються між учасниками злочинного угруповання.

Як зазначено у клопотанні, діючи відповідно до розробленого плану за указаною схемою, зловмисники протягом вересня-жовтня 2015 року безпідставно отримали грошові кошти в загальній сумі понад 10 млн. грн., передані їм представниками ТОВ «Каховка протеїн агро», ТОВ «Юніверсал експорт», ТОВ «Колібрі» та ТОВ «Світ соломи» в якості винагороди за сприяння в здійсненні швидкого та безперешкодного бюджетного відшкодування.

На думку органів досудового розслідування, до вчинення зазначених злочинів може бути причетний ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , фактично проживає у АДРЕСА_1 .

ОСОБА_4 є одним із організаторів злочинної схеми, безпосередньо веде переговори із представниками суб`єктів господарювання щодо отримання незаконної винагороди за сприяння у відшкодуванні ПДВ, а також вирішує питання розподілу протиправно здобутих коштів.

Орган досудового розслідування у діях ОСОБА_4 вбачає ознаки злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, який відповідно до ст. 12 КК України є особливо тяжким, однак наявних у справі доказів на даний час недостатньо для складання ОСОБА_4 письмового повідомлення про підозру.

Слідчий звернувся з клопотанням про те, що з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення указаних злочинів, відшукання знарядь кримінальних правопорушень або майна, яке було здобуте у результаті їх вчинення, під час досудового розслідування необхідно провести обшук за місцем проживання ОСОБА_4 АДРЕСА_1 .

Житлове помешкання перебуває у приватній власності ОСОБА_5 що підтверджується довідкою Київського міського бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об`єкти нерухомого майна від 10.12.2015 №16075 (И-2015).

У судовому засідання слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку, що є достатні підстави вважати, що за адресою: АДРЕСА_1 , де проживає ОСОБА_4 , можуть зберігатисьгрошові кошти та цінності, ймовірно отримані від здійснення незаконної діяльності (в тому числі іноземна валюта); документи як на паперових, так і на електронних носіях, які містять інформацію про обставини вчинення правопорушень або сліди злочинної діяльності, є знаряддями злочинів, комп`ютерна техніка та засоби зв`язку, за допомогою яких здійснюється функціонування протиправної діяльності організованого злочинного угруповання.

У житловому приміщенні за указаною адресою можуть бути:

1) документи щодо функціонування суб`єктів підприємницької діяльності, що користуються незаконними послугами із забезпечення безперешкодного та першочергового відшкодування ПДВ статутні документи, первинні бухгалтерські документи та фінансова звітність (в тому числі ТОВ «Каховка протеїн агро», ТОВ «Юніверсал експорт», ТОВ «Колібрі» та ТОВ «Світ соломи» та інших підприємств);

2) печатки та штампи указаних господарюючих суб`єктів;

3) записні книжки, записи, зроблені на окремих аркушах, в яких зафіксовані дані на підтвердження зв`язків між учасниками угруповання, а також їх корупційних зв`язків з працівниками органів державної влади і управління, планування подальшої злочинної діяльності; сім-картки операторыв мобільного зв`язку, які ОСОБА_4 використовує для спілкування зі співучасниками злочинної діяльності;

4) документи щодо організації, проведення та наслідків перевірок додержання податкового законодавства ТОВ «Каховка протеїн агро», ТОВ «Юніверсал експорт», ТОВ «Колібрі» та ТОВ «Світ соломи» та іншими суб`єктами господарювання, в тому числі з питань відшкодування ПДВ, (відповідні довідки, акти, листи, вимоги, банківські та казначейські документи тощо);

5) документи, що містять інформацію про використання грошових цінностей, здобутих злочинним шляхом, в тому числі з метою їх легалізації, зокрема, щодо наявності у власності нерухомості, транспортних засобів, орендування (майнового найму) індивідуальних банківських сейфів, відкриття рахунків у фінансових установах, створення та діяльності з указаною метою суб`єктів господарської діяльності, придбання інших цінностей;

6) цінні папери;

7) електронні носії, які можуть містити вищезазначену інформацію (диски, флеш-накопичувачі тощо);

8) засоби зв`язку з даними про контакти ОСОБА_4 ;

9) комп`ютерна техніка, яка може містити вказану інформацію;

10) грошові кошти, іноземна валюта, інші цінності, отримані в результаті незаконної діяльності, в тому числі як предмет корупційних правопорушень;

11) документи із вільними зразками підписів та почерку ОСОБА_4 , інших осіб.

Зазначені речі, предмети, документи, матеріальні цінності можуть містити відомості, що можуть бути використані як докази у даному кримінальному провадженні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.107, 167, 233-235, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого з ОВС слідчого управління кримінальних розслідувань Головного слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС слідчого управління кримінальних розслідувань Головного слідчого управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби України ОСОБА_3 , слідчим слідчої групита оперативним працівникам органів власної безпеки ДФС України на проведення в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні №42015000000002461 обшуку в житловому приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на яке зареєстровано за ОСОБА_5 , в якому проживає ОСОБА_4 , з метою відшукання і вилучення грошей, іноземної валюти, інших цінностей, які ймовірно здобуті злочинним шляхом, в тому числі як предмет корупційних правопорушень; документів, предметів, комп`ютерної техніки, засобів зв`язку, які містять інформацію про обставини вчинення правопорушень або сліди злочинної діяльності, є знаряддями злочинів, зокрема документів щодо функціонування суб`єктів підприємницької діяльності, що користуються незаконними послугами із забезпечення безперешкодного та першочергового відшкодування ПДВ статутних документів, первинних бухгалтерських документів та фінансової звітності (в тому числі ТОВ «Каховка протеїн агро» (код 37535022), ТОВ «Юніверсал експорт» (код 36302280), ТОВ«Колібрі» (код23850681), ТОВ«Світ соломи» (код37521769) та інших); печаток та штампів указаних господарюючих суб`єктів; записних книжок, записів, зроблених на окремих аркушах, в яких зафіксовані дані на підтвердження зв`язків між учасниками угруповання, а також їх корупційних зв`язків з працівниками органів державної влади і управління, планування подальшої злочинної діяльності; сім-картки операторів мобільного зв`язку, які ОСОБА_4 використовує для спілкування зі співучасниками злочинної діяльності; документів щодо організації, проведення та наслідків перевірок додержання податкового законодавства ТОВ «Каховка протеїн агро», ТОВ «Юніверсал експорт», ТОВ «Колібрі» та ТОВ «Світ соломи» та іншими суб`єктами господарювання, в тому числі з питань відшкодування ПДВ, (відповідних довідок, актів, листів, вимог, банківських та казначейських документів тощо); документів, що містять інформацію про використання грошових коштів, іноземної валюти та інших цінностей, ймовірно здобутих злочинним шляхом, в тому числі з метою їх легалізації, зокрема, щодо наявності у власності нерухомості, транспортних засобів, орендування (майнового найму) індивідуальних банківських сейфів, відкриття рахунків у фінансових установах, створення та діяльності з указаною метою суб`єктів господарської діяльності, придбання інших цінностей; цінних паперів; електронних носіїв, які можуть містити вищезазначену інформацію, (дисків, флеш-накопичувачів тощо); засобів зв`язку з даними про контакти ОСОБА_4 ; комп`ютерної техніки, яка може містити указану інформацію; документів із вільними зразками підписів та почерку ОСОБА_4 , інших осіб, що можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні.

Визначити строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Соснівського

районного суду м. Черкаси ОСОБА_1

Копію ухвали отримав


« »

Дата ухвалення рішення05.02.2016
Оприлюднено10.03.2023
Номер документу55668521
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —712/1037/16-к

Ухвала від 05.02.2016

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Грабовий П. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні