Ухвала
від 10.02.2016 по справі 751/688/16-к
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/688/16-к

Провадження №1-кс/751/111/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м.Чернігів 10 лютого 2016 року

Слідчий суддя Новозаводського районного суду м.Чернігова ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 ,

з участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів та проведення їх виїмки,

Встановив:

До суду з даним клопотанням звернувся старший слідчий з ОВС відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 , погодженим процесуальним керівником у кримінальному провадженні - прокурором відділу прокуратури Чернігівської області ОСОБА_4 , вказавши, що в провадженні знаходиться кримінальне провадження за № 32016270000000001 від 04.01.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " в період здійснення господарської діяльності: січень вересень 2015 року, шляхом неправомірного документального оформлення нереальних фінансово-господарських операцій з ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", які мають ознаки фіктивності, ухилились від сплати податку на додану вартість на загальну суму 659 909 грн., що призвело до ненадходження до бюджету коштів у значних розмірах.

Оперативним управлінням ДПІ у м. Чернігові встановлено, що ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " за юридичними адресами не знаходяться та ніколи не орендували такі адміністративні приміщення. За даними інформаційних ресурсів ДФС, кількість працюючих осіб, які отримували доходи на ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", складає лише по одній особі на кожному з «товариств».

Відділом перевірок з окремих питань та платників податків ризикових категорій управління податкового та митного аудиту ІНФОРМАЦІЯ_4 , що здійснює перевірки та дослідження, проведений аналіз отриманої інформації та складений висновок від 20.11.2015 року, згідно якого встановлено документування ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " операцій по регістрах бухгалтерського обліку, які стосуються факту перерахування грошових коштів. Операції ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " з ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " не містять у суті своїй розумних економічних або інших причин (ділової мети) систематичного продажу товарів. Такі обставини, поряд з фактом порушення законодавства в сфері забезпечення відповідності бухгалтерського обліку, сукупно з іншими обставинами, підтверджують свідчення про нікчемність укладеного правочину, а господарська діяльність ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " по взаємовідносинам з ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " за період січня вересня 2015 року, яка має ознаки нереальності здійснення операцій, надала можливість ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " зависити податковий кредит з податку на додану вартість в розмірі 659 909 грн.

Оригінали фінансово-господарських документів ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", які містять підписи та відбитки печаток ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 ", можуть бути використані як доказ обставин, що встановлюються під час даного кримінального провадження.

Таким чином, з метою досягнення дієвості цього провадження та встановлення істини, у слідчого виникла необхідність тимчасового доступу до документів фінансово-господарської діяльності ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " по відображеним господарським операціям з ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 ".

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Представник особи, у володінні якої знаходяться документи, згідно ч. 2 ст. 163 КПК України, в судове засідання не з`явився, оскільки слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення документів.

Фіксування судового розгляду клопотання за допомогою технічних засобів, згідно ст. 107 КПК України, не здійснювалось.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали справи, слідчий суддя вважає, що викладені в клопотанні доводи про необхідність тимчасового доступу до речей та документів та проведення їх виїмки, які перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", є обґрунтованими та підлягають задоволенню, оскільки дані документи містять відомості та дані, що можуть бути використані як докази під час проведення досудового розслідування.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.159-164, 166, 309 КПК України,

Ухвалив:

Клопотання старшого слідчого з ОВС відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів фінансово-господарських документів ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) по взаємовідносинам з ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) за період січень вересень 2015 року, в тому числі: договорів, додаткових угод, податкових накладних, видаткових накладних, сертифікатів відповідності, товарно-транспортних накладних, рахунків-фактур, платіжних доручень, актів виконаних робіт, виписок з банківських установ, які перебувають у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ) та можливість вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Ухвала підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

СудНовозаводський районний суд м.Чернігова
Дата ухвалення рішення10.02.2016
Оприлюднено10.03.2023
Номер документу55694167
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —751/688/16-к

Ухвала від 10.02.2016

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Кузьмін М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні