Постанова
від 07.06.2006 по справі 03/2561 а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

03/2561 а

                                  ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ЧЕРКАСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

        ПОСТАНОВА

            ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

                       

"07" червня 2006 р.                                                                                                Справа 03/2561 а

Господарський суд Черкаської області, в складі: головуючого - судді Єфіменко В. В., з секретарем Снігур М.А.,

за участю представників сторін:  від позивача -   Рябокінь З.Р., за довіреністю,від відповідача - не з'явився.

          розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черкаси справу  за позовом  Черкаської об'єднаної державної податкової інспекції (ОДПІ ) м. Черкаси  до приватного  підприємства  «НІА »,  м.  Черкаси                                                    про припинення  (скасування) державної реєстрації

                                                  УСТАНОВИВ:

                 

Позивач  у відповідності з  п. 17 ст. 11 Закону України “Про державну податкову службу в Україні”, звернувся з позовом про  припинення  (скасування) державної реєстрації  відповідача, як суб'єкта підприємницької діяльності,  з підстав неподання ним протягом року документів фінансової звітності та податкових декларацій.

                  Представник відповідача повідомлений належним чином про дату, час і місце судового розгляду, у  судове  засідання  не  з‘явився, про причини неприбуття суд не повідомив, пояснень чи заперечень по суті позовних вимог не  подав.

                 Суд, розглядає справу  на підставі ч.2 ст.128 Кодексу адміністративного судочинства України за наявними матеріалами.

                Заслухавши представника позивача та дослідивши наявні у справі докази суд встановив наступне.

Відповідач зареєстрований як суб'єкт підприємницької діяльності виконавчим комітетом Черкаської  міської ради від 25.04.2001 р., як платник податків.

Відповідно до ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”, положень Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” відповідач зобов'язаний подавати до органів державної податкової служби та інших контролюючих органів податкові декларації та розрахунки (далі –податкові декларації) у строки встановлені законодавством, на підставі яких здійснюється нарахування та/або сплата податку, збору (обов'язкового платежу).

Однак, відповідач звітувався останній раз до органів податкової служби 01.04.2004 р. за І  квартал 2004 р., чим порушив чинне законодавство, що підтверджується довідкою позивача

№ 5793/15-131 від 25.04.2006 р. та податковою декларацією відповідача.

Неподання відповідачем протягом року до органів державної податкової служби передбачених чинним законодавством документів фінансової звітності та податкових декларацій відповідно до ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи за позовом органів державної податкової служби.

                    Заявлена вимога про припинення  (скасування) державної реєстрації відповідає положенням чинного законодавства, підтверджується матеріалами справи щодо факту неподання  у встановлений термін відповідачем звітності до Черкаської  ОДПІ  протягом року, а тому вимога є такою, що підлягає до задоволення.

З відповідача на користь Державного бюджету України підлягають стягненню судові витати у розмірі 3,40 грн..

Керуючись ст.ст. 94,161,163,186 Кодексу адміністративного судочинства України, суд –

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Припинити державну реєстрацію приватного  підприємства  «НІА »,  

(зареєстрованою виконавчим комітетом Черкаської  міської ради) адреса –м. Черкаси, вул. Фрунзе , 29 кв. 220, код 31423821.

Стягнути з приватного  підприємства  «НІА »,  м.  Черкаси    в доход державного бюджету України через Черкаську об'єднану державну податкову інспекцію  3 грн. 40 коп.  судового збору.

                   Про апеляційне оскарження постанови може бути подана до Київського міжобласного апеляційного господарського суду через господарський суд Черкаської області заява про апеляційне оскарження протягом десяти днів з дня проголошення постанови і апеляційна скарга протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

СУДДЯ                                                                                                  В.В. Єфіменко

                                                                                                            

          

                                                                                                            

                                 

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення07.06.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу5570
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —03/2561 а

Постанова від 07.06.2006

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні