Ухвала
від 13.02.2016 по справі 322/134/16
НОВОМИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 322/134/16

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 лютого 2016 року смт. Новомиколаївка

Слідчий суддя Новомиколаївського районного суду Запорізької області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , з участю прокурора Новомиколаївського відділу Токмацької місцевої прокуратури ОСОБА_3 , начальника СВ Новомиколаївського відділення поліції Пологівського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_4 , розглянувши клопотання про проведення обшуку,

в с т а н о в и в:

Начальник СВ Новомиколаївського відділення поліції Пологівського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_4 звернувся до суду із клопотанням, в якому вказує, що до СВ Новомиколаївського відділенні поліції Пологівського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області з Новомиколаївського відділу Токмацької місцевої прокуратури надійшли матеріали по зверненню Громадської організації "Журналісти за свободу слова" про розкрадання коштів місцевою Підгірненською сільською громадською організацією "Відродження", виділених на реконструкцію об`єкта, розташованого по вул. Войкова, 100 в смт. Новомиколаївка Новомиколаївського району Запорізької області. У вказаному зверненні ГО "Журналісти за свободу слова" вказують про те, що керівництво місцевої Підгірненської сільської громадської організації "Відродження", за змовою з керівництвом підрядної організації, залученої для виконання робіт на вказаному об`єкті, який призначено як соціальне житло для переселенців з Донецької та Луганської областей, здійснюють розкрадання коштів при виконанні робіт з реконструкції зазначеного приміщення, що фінансуються з обласного та місцевого бюджету, шляхом завищення вартості робіт та будівельних матеріалів. У зверненні зазначено, що на цей час здійснено розкрадання близько 350 тисяч гривень.

За даним фактом 22 січня 2016 року було розпочате досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Під час розслідування було встановлено, що між місцевою Підгірненською сільською організацією "Відродження", в особі керівника ОСОБА_5 , та ТОВ "Универсал-Буд", в особі директора ОСОБА_6 , було укладено договір № 24, предметом якого є виконання підрядних робіт з капітального ремонту будівлі, розташованої по вул. Войкова, 100 в смт. Новомиколаївка Новомиколаївського району Запорізької області.

Допитана в якості свідка керівник місцевої Підгірненської сільської організації "Відродження" ОСОБА_5 пояснила, що вона належним чином роботи з капітального ремонту будівлі, розташованої за адресою Новомиколаївка, вул. Войкова, 100, не приймала, ніяких замірів, чи в інший спосіб, обсяг та якість виконаних робіт не перевіряла. Свої підписи в актах виконаних робіт ставила просто довіряючи представникам підрядної організації. Обсяг робіт, виконаних в період часу з 03 грудня 2015 року по 09 грудня 2015 року, не відповідає обсягу робіт вказаних в акті №-1, від 09.12.2015 року, приймання виконаних будівельних робіт.

В клопотанні начальник слідчого відділу просить надати дозвіл на обшук у нежитлових будівлях, розташованих по вул. Антенній, 10-А в м. Запоріжжя, де згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємств та громадських формувань, зареєстровано ТОВ "Универсал-Буд", з метою відшукання та вилучення договору № 24 від 03 грудня 2015 року, укладеного між місцевою Підгірненською сільською громадською організацією "Відродження" та ТОВ "Универсал-Буд", щодо виконання підрядних робіт з капітального ремонту будівлі, розташованої по вул. Войкова, 100 в смт. Новомиколаївка Новомиколаївського району Запорізької області, із додатками, субпідрядними договорами, проектно-кошторисною документацією, дефектними актами, актами прийому-передачі, формами КБ-2в, формами КБ-3, специфікаціями, накладними, податковими накладними, товарно-транспортними накладними, довіреностями на отримання товарно-матеріальних цінностей, реєстрами отриманих та виданих податкових накладних, розрахунковими документами, банківськими виписками, чеками, платіжними дорученнями, сертифікатами якості та відповідності, технічними паспортами або технічними умови на товар, дозволів (ліцензій) на виконання робіт, декларації на початок та на завершення виконання будівельних робіт, інших договорів з усіма додатками та актами стосовно виконання робіт на зазначеному об`єкті, наявність дебіторської та кредиторської заборгованості за період з 03 грудня 2015 року по теперішній час; статуту ТОВ "Универсал-Буд", діючого у період з 03 грудня 2015 року по теперішній час; посадової інструкції та наказу про призначення на посаду директора ТОВ "Универсал-Буд" ОСОБА_6 ; штатного розпису ТОВ "Универсал-Буд", діючого у період з 03 грудня 2015 року по теперішній час, разом з документами підтверджуючими трудові відносини з працівниками підприємства; вільних зразків почерку та підпису директора ТОВ "Универсал-Буд" ОСОБА_6 , у кількості не менше 15 документів.

Обговоривши дане клопотання, вислухавши пояснення начальника СВ, думку прокурора, який клопотання підтримав, вивчивши додані до клопотання матеріали, вважаю його таким, що підлягає задоволенню.

Під час розгляду клопотання встановлено, що в провадженні СВ Новомиколаївського відділення поліції Пологівського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області знаходяться матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016080300000028 від 22 січня 2016 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Як вбачається із інформації з Реєстру прав власності на нерухоме майно від 13 лютого 2016 року, нежитлові будівлі, розташовані по АДРЕСА_1 , належать ОСОБА_7 .

Вказані у клопотанні документи містять інформацію про обставини вчиненого злочину, можуть бути визнані речовими доказами, а тому мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Без вилучення вказаних документів існує реальна загроза їх втрати.

На підставі вищевказаного вважаю необхідним надати начальнику слідчого відділу дозвіл на обшук вказаних у клопотанні нежитлових будівель.

Керуючись ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в:

Надати дозвіл на обшук нежитлових будівель, розташованих по АДРЕСА_1 , які належать ОСОБА_7 , з метою відшукання та вилучення договору № 24 від 03 грудня 2015 року, укладеного між місцевою Підгірненською сільською громадською організацією "Відродження" та ТОВ "Универсал-Буд", щодо виконання підрядних робіт з капітального ремонту будівлі, розташованої по вул. Войкова, 100 в смт. Новомиколаївка Новомиколаївського району Запорізької області, із додатками, субпідрядними договорами, проектно-кошторисною документацією, дефектними актами, актами прийому-передачі, формами КБ-2в, формами КБ-3, специфікаціями, накладними, податковими накладними, товарно-транспортними накладними, довіреностями на отримання товарно-матеріальних цінностей, реєстрами отриманих та виданих податкових накладних, розрахунковими документами, банківськими виписками, чеками, платіжними дорученнями, сертифікатами якості та відповідності, технічними паспортами або технічними умови на товар, дозволів (ліцензій) на виконання робіт, декларації на початок та на завершення виконання будівельних робіт, інших договорів з усіма додатками та актами стосовно виконання робіт на зазначеному об`єкті, наявність дебіторської та кредиторської заборгованості за період з 03 грудня 2015 року по теперішній час; статуту ТОВ "Универсал-Буд", діючого у період з 03 грудня 2015 року по теперішній час; посадової інструкції та наказу про призначення на посаду директора ТОВ "Универсал-Буд" ОСОБА_6 ; штатного розпису ТОВ "Универсал-Буд", діючого у період з 03 грудня 2015 року по теперішній час, разом з документами підтверджуючими трудові відносини з працівниками підприємства; вільних зразків почерку та підпису директора ТОВ "Универсал-Буд" ОСОБА_6 , у кількості не менше 15 документів.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.02.2016
Оприлюднено10.03.2023
Номер документу55711111
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —322/134/16

Ухвала від 13.02.2016

Кримінальне

Новомиколаївський районний суд Запорізької області

Шиш А. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні