Ухвала
від 08.02.2016 по справі 295/2026/16-к
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/2026/16-к

1-кс/295/667/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08.02.2016 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю старшого слідчого з ОВС відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ГУ ДФС у Житомирській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання в кримінальному провадженні №32015000000000237 внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 07 грудня 2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3ст.212 КК України та погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Житомирської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку та додані до клопотання матеріали кримінального провадження, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до слідчого судді з клопотанням де зазначено, що в період 01.01.2014 по 18.12.2015 року ТОВ «Дан З» імпортувало 1365769 кг риби та морепродуктів на загальну суму 17659200 грн. Вартість одного кілограма риби при імпорті складає 5-7 грн. В подальшому імпортована риба за готівкові кошти реалізується за ринковою вартістю (приблизно 19 грн.) на ринки м. Житомира та Житомирської області. З метою заниження податкових зобов`язань підприємство в бухгалтерському та податковому обліку відображає реалізацію риби та морепродуктів на вищевказані СПД з мінімальною націнкою. Сума заниження податкових зобов`язань складає 3000400 грн.

У ході досудового розслідування встановлено, що імпортована ТОВ «ДАН 3» продукція проходить митне оформлення у Житомирській митниці ГУ ДФС у Житомирській області. Після розмитнення вантажний автомобіль з морепродуктами здійснює розвантаження у складському приміщенні за адресою: м. Житомир, вул. Кооперативна, 6. Фактично імпортований товар ТОВ «Дан 3» реалізується ФОП ОСОБА_5 ( НОМЕР_1 ) за ринковими цінами без відображення в бухгалтерському та податковому обліках. Документально реалізація імпортованих морепродуктів в бухгалтерському та податковому обліку відображається на СГД, які мають ознаки «ризикових».

За таких обставин, фінансовим результатом використання даної злочинної схеми є мінімізація податкових зобов`язань з податку на додану вартість при здійсненні фінансово-господарської діяльності з продажу товарів, що в свою чергу призводить до фактичного ненадходження до державних бюджетів коштів в особливо великих розмірах.

В результаті аналізу матеріалів кримінального провадження встановлено, що товарно-матеріальні цінності, які є предметом зазначених вище операцій (морепродукти, м`ясні вироби, напівфабрикати, інші товарно-матеріальні цінності) зберігаються в складських приміщеннях за адресою: м. Житомир, вул. Кооперативна, буд. 6. За даною адресою також зберігаються документи складського обліку (картки), щодо оприбуткування та видачі ТМЦ, щодо внутрішнього переміщення, складські книги, а також можуть зберігатись оригінали первинних бухгалтерських документів ТОВ «Дан 3», які фіксують факти проведення фінансово-господарських операцій між собою, журнали з чорновими записами, магнітні носії, комп`ютерна техніка з відповідною електронною інформацією та електронним складським обліком, аркуші з відтисками печаток, які мають значення речових доказів по даному кримінальному провадженню.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру права власності на нерухоме майно за адресою: м.Житомир, вул. Кооперативна, буд. 6, що на праві власності належить ПП «Торгово-промисловий дім «Мідаїд» (код ЄДР37520697).

Слідчий зазначає, що у зв`язку із тим, що державі нанесена шкода у вигляді ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах, а в протиправних діяннях службових осіб ТОВ «Дан 3» містяться ознаки тяжкого злочину, існує реальна загроза зміни або знищення складських, бухгалтерських документів та речей, товарно-матеріальних цінностей, які мають доказове значення у кримінальному провадженні та містять інформацію щодо сум мінімізації податкових зобов`язань та витрат, а також впливають на кваліфікацію у відповідності до кримінального законодавства України.

Зазначені документи, предмети та речі, що планується відшукати, являються джерелом доказів та містять відомості, що є предметом доказування у кримінальному провадженні, тобто містять відомості, щодо осіб причетних до скоєння кримінального правопорушення та кваліфікації їх дій.

Розгляд клопотання проведено за відсутності особи, у володінні якої перебуває річ, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни, переховування або знищення речі.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали кримінального провадження, заслухавши думку слідчого, який просив задовольнити дане клопотання слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Враховуючи вищевикладене доцільно вважати що у складському приміщенні, яке знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. Кооперативна, 6, належить на праві власності ПП «торгово-промисловий дім «Мідаїд» можуть зберігатися вищезазначені документи.

Керуючись ст. ст. 110, 234, 235 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС ВКР СУФР ГУ ДФС у Житомирській області ОСОБА_3 , особам, які будуть діяти за дорученням (постановою), слідчим слідчої групи, на проведення обшуку за адресою: м. Житомир, Кооперативна, буд. 6, з метою відшукання та вилучення документів складського обліку, документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «ДАН З» (35905061) та ФОП ОСОБА_5 ( НОМЕР_1 ), ПП «Торгово-промисловий дім «Мідаїд» (37520697), а саме:

-документів щодо оприбуткування та видачі ТМЦ, карток складського обліку, документів щодо внутрішнього переміщення, а також первинних бухгалтерських документів ТОВ «ДАН З» (35905061) та ФОП ОСОБА_5 ( НОМЕР_1 ), ПП «Торгово-промисловий дім «Мідаїд», які фіксують факти проведення фінансово-господарських операцій між собою та реалізацію імпортованої ТОВ «Дан 3» продукції за готівкові кошти кінцевому споживачу (договори, додатки до договорів, накладні та податкові накладні, товарно-транспортні накладні, акти приймання-передачі виконаних робіт, наданих товарів (послуг), довіреностей на отримання ТМЦ, рахунків-фактур на оплату за поставлені товари, платіжні доручення);

-журнали з чорновими записами щодо придбання та реалізації товарно-матеріальних цінностей;

- магнітні носії електронної інформації, комп`ютерна техніка з відповідною електронною інформацією та електронним складським обліком;

-товарно-матеріальні цінності (морепродукти, м`ясні вироби, напівфабрикати, інші товари), які фактично в подальшому за документами продаються на СГД з ознаками «ризикових», а отже є не облікованими;

- чистих аркушів паперу з відтиском печаток;

-предмети, які зберегли відомості щодо осіб, які вчинили кримінальне правопорушення та сприяли його вчиненню або інші дані, які можуть бути використані як докази (системи відеонагляду, мобільні пристрої зв`язку та інші);

-інші знаряддя та засоби вчинення злочину, гроші, цінності, та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом, які являються джерелом доказів та містять відомості, що є предметом доказування у кримінальному провадженні.

Строк дії ухвали встановити один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудБогунський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення08.02.2016
Оприлюднено10.03.2023
Номер документу55724007
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —295/2026/16-к

Ухвала від 08.02.2016

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Перекупка І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні