Постанова
від 20.10.2009 по справі 4-2898/09
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

№ 4-2898/09

20 жовтня 2009 року Печерськи й районний суд м. Києва у склад і:

головуючого судді: Макаре нко Г.В.

при секретарі : Шалапу ді Н.П.

за участю прокурора: Лихо топа О.Р.

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання слідчого Київської тра нспортної прокуратури про ро зкриття банківської таємниц і та проведення виїмки докум ентів, що становлять банківс ьку таємницю, -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий Київської транс портної прокуратури звернув ся до суду з поданням, погодже ним з Київським транспортним прокуророрм старшим раднико м юстиції Берікашвілі З.В. , та просить суд надати дозвіл на розкриття банківської та ємниці щодо ТОВ «Дімсон Груп » код ЄДРПОУ 33996450 та на проведен ня виїмки в ЗАТ «Прайм-Банк» (М ФО 300669), оригіналів та копій нас тупних документів: виписок (в тому числі на електронному н осії) про рух грошових коштів по розрахунковому рахунку № 260033010772 в ЗАТ «Прайм-Банк», МФО 300669, що належать ТОВ «Дімсон Груп » код ЄДРПОУ 33996450, з інформацією про: точний час надходження, в ключаючи години, хвилини та с екунди та перерахування грош ових коштів по вказаному рах унку за період з моменту відк риття рахунку по теперішній час; залишок грошових коштів на кінець та початок банківс ького дня; призначення плате жів; розрахункові (поточні) ра хунки юридичних (фізичних) ос іб - контрагентів ТОВ «Дімс он Груп» код ЄДРПОУ 33996450, та бан ківські установи, в яких вони відкриті; назви юридичних (фі зичних) осіб - контрагентів ТО В «Дімсон Груп» код ЄДРПОУ 33996 450; документів депонування та списання коштів по векселям, актів прийому-передачі, реєс трів пред' явлення до оплати векселів, цінних паперів та в екселів з іменним індосамент ом, повідомлень банку суб' є ктів господарської діяльнос ті про списання коштів по пре д' явленим до оплати векселі в, цінних паперів та векселів з іменним індосаментом та де понування коштів по спеціаль них рахунках за період з моме нту відкриття рахунків по те перішній час; документів, що п ідтверджують зарахування та списання коштів по рахункам ТОВ «Дімсон Груп» код ЄДРПОУ 33996450, у тому числі і документи, я кі створені у системі «Клієн т-банк», з розшифруванням дод аткових реквізитів з платіжн ого документу за період з мом енту відкриття рахунків по т еперішній час; договорів, на п ідставі яких ТОВ «Дімсон Гру п» код ЄДРПОУ 33996450 придбавало ч и продавало цінні папери (про сті іменні акції), в тому числі за участю банка ЗАТ «Прайм-Ба нк», договори - доручення, ку півлі-продажу цінних паперів , акти прийому-передачі цінни х паперів, виписки охоронців цінних паперів за період з мо менту відкриття рахунків по теперішній час; документів ю ридичної справи ТОВ «Дімсон Груп» код ЄДРПОУ 33996450 на відкри ття розрахункових рахунків, в тому числі договорів на обс луговування банківських рах унків, та всіх платіжних дору чень та інших документів по о пераціях з гривнею і валютою по розрахункових рахунках з азначеного підприємства.

Київською транспортною пр окуратурою розслідується кр имінальна справа порушена за фактом перевищення службови х повноважень службовими осо бами ВАТ «КЕЗ «Транссигнал» службових повноважень, за оз наками злочину передбаченог о ч.3 ст. 365 КК України.

Як вважає орган досудового слідства, Відкрите акціонер не товариство «Київський еле ктротехнічний завод «Трансс игнал» (далі ВАТ «КЕЗ «Трансс игнал») створено відповідно до Наказу Міністерства транс порту України від 23 квітня 2001 р оку за № 238 шляхом перетворенн я (корпоратизації) державног о підприємства «Київський ел ектротехнічний завод «Транс сигнал» у відкрите акціонерн е товариство відповідно до У казу Президента України «Про корпоратизацію підприємств » від 15 червня 1993 року № 210/93.

Відповідно до Постанови Ка бінету Міністрів України від 29.08.2000 за № 1346 «Київський електро технічний завод «Транссигна л» внесено до Переліку підпр иємств, які мають стратегічн е значення для економіки і бе зпеки держави та не підлягає приватизації відповідно до положень Закону України «Про перелік об' єктів права дер жавної власності, що не підля гають приватизації» від 07.07.99 з а №847-14. У зв' язку із перебуван ням майнового комплексу заво ду «Транссигнал» у вищевказа ному переліку об' єктів прав а державної власності, що не п ідлягають приватизації все м айно заводу, в тому числі нале жні йому корпоративні права в інших юридичних особах є де ржавною власністю.

У 2004 році ВАТ «Київський елек тротехнічний завод «Трансси гнал» разом із ТОВ «ПрімСіст ем» (код ЄДРПОУ 32916311, адреса: 01150, м. Київ, вул. Тверська, 2, оф. 95) було засновано Товариство з обме женою відповідальністю «Біз нес-Центр «Перехрестя» (далі ТОВ «БЦ-Перехрестя»), до стату тного капіталу якого з боку В АТ «Київський електротехніч ний завод «Транссигнал» було внесено державне майно на за гальну суму 12 655 067, 00 грн. Частка В АТ «Київський електротехніч ний завод «Транссигнал» у ст атутному капіталі ТОВ «БЦ-Пе рехрестя» з моменту заснуван ня та по сьогодні складає 26%, що підтверджується документам и ТОВ «БЦ-Перехрестя».

Таким чином, опосередкован о через ВАТ «Київський елект ротехнічний завод «Транссиг нал» співзасновником ТОВ «БЦ -Перехрестя» та відповідно в ласником частки у статутному фонді вказаного товариства є держава в особі Мінтрансзв ' язку України.

02.02.09 Господарським судом м. Ки єва було прийнято до провадж ення заяву ТОВ «Дімсон Груп» (код ЄДРПОУ 33996450, адреса: 01150, м. Киї в, вул. Тверська, 2, оф. 95, директор ОСОБА_2) про порушення спр ави про банкрутство щодо ТОВ «БЦ-Перехрестя». Постановою Господарського суду м. Києва від 03.03.09 у справі № 44/66-б ТОВ «БЦ-Пе рехрестя» визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну пр оцедуру.

Як вважає орган досудового слідства, ТОВ «ПрімСістем», Т ОВ «БЦ-Перехрестя» та ТОВ «Ді мсон Груп» зареєстровані за одною адресою. В ході проведе ння ряду оперативно-розшуков их заходів встановлено, що ке рівництво вказаних підприєм ств мають тісні взаємовіднос ини, що дає підстави вважати п ро навмисну діяльність власн иків підприємств, спрямовану на неповернення державного майна державі в особі Мінтра нсзв' язку України, що було в несене ВАТ «Київський електр отехнічний завод «Транссигн ал».

З метою здійснення банківс ьких операцій службові особи ТОВ «Дімсон Груп» відкрили п оточний рахунок № 260033010772 в ЗАТ «П райм-Банк», МФО 300669, через який в подальшому здійснювали банк івські перекази з метою дове дення до банкрутства державн ого підприємства.

На підставі викладеного, вр аховуючи, що необхідна інфор мація щодо діяльності вказан ого підприємства, яка є банкі вською таємницею, має суттєв е значення для розслідування кримінальної справи № 49-1938, суд вважає, дане подання підляга є задоволенню.

Враховуючи викладене, керу ючись ст.ст. 14-1, 178 КПК України, ст . 62 Закону України «Про банки і банківську діяльність», суд , -

П О С Т А Н О В И В:

Подання слідчого Київсь кої транспортної прокуратур и про розкриття банківської таємниці та проведення виїмк и документів, що становлять б анківську таємницю, - зад овольнити.

Надати дозвіл на розкриття банківської таємниці щодо Т ОВ «Дімсон Груп» код ЄДРПОУ 3 3996450.

Надати дозвіл на проведенн я виїмки в ЗАТ «Прайм-Банк» (МФ О 300669), наступних документів:

виписок (в тому числі, на еле ктронному носію) про рух грош ових коштів по розрахунковом у рахунку № 260033010772 в ЗАТ «Прайм-Ба нк», МФО 300669, що належать ТОВ «Ді мсон Груп» код ЄДРПОУ 33996450, з інф ормацією про: точний час надх одження, включаючи години, хв илини та секунди та перераху вання грошових коштів по вка заному рахунку за період з мо менту відкриття рахунку по т еперішній час; залишок грошо вих коштів на кінець та почат ок банківського дня; признач ення платежів; розрахункові (поточні) рахунки юридичних (ф ізичних) осіб - контрагенті в ТОВ «Дімсон Груп» код ЄДРПО У 33996450, та банківські установи, в яких вони відкриті; назви юри дичних (фізичних) осіб - контра гентів ТОВ «Дімсон Груп» код ЄДРПОУ 33996450.

належним чином засвідчени х копій документів депонуван ня та списання коштів по векс елям, актів прийому-передачі , реєстрів пред' явлення до о плати векселів, цінних папер ів та векселів з іменним індо саментом, повідомлень банку суб' єктів господарської ді яльності про списання коштів по пред' явленим до оплати в екселів, цінних паперів та ве кселів з іменним індосаменто м та депонування коштів по сп еціальних рахунках за періо д з моменту відкриття рахунк ів по теперішній час;

належним чином засвідчени х копій документів, що пі дтверджують зарахування та с писання коштів по рахункам Т ОВ «Дімсон Груп» код ЄДРПОУ 3 3996450, у тому числі і документи, як і створені у системі „Клієнт -банк”, з розшифруванням дода ткових реквізитів з платіжно го документу за період з моме нту відкриття рахунків по те перішній час;

належним чином засвідчени х копій договорів, на підстав і яких ТОВ «Дімсон Груп» код Є ДРПОУ 33996450 придбавало чи прода вало цінні папери (прості іме нні акції), в тому числі за уча стю банка ЗАТ «Прайм-Банк» , до говори - доручення, купівлі -продажу цінних паперів, акті в прийому-передачі цінних па перів, виписок охоронців цін них паперів за період з момен ту відкриття рахунків по теп ерішній час;

належним чином засвідчени х копій документів юрид ичної справи ТОВ «Дімсон Гру п» код ЄДРПОУ 33996450 на відкриття розрахункових рахунків, в то му числі договорів на обслуг овування банківських рахунк ів, та всіх платіжних доручен ь та інших документів по опер аціях з гривнею і валютою по р озрахункових рахунках зазна ченого підприємства.

Контроль за виконанням дан ої постанови покласти на Киї вську транспортну прокурату ру.

Постанова оскарженню не пі длягає.

СУДДЯ Г.В. Макарен ко

Дата ухвалення рішення20.10.2009
Оприлюднено20.07.2010
Номер документу5573431
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-2898/09

Постанова від 20.10.2009

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Макаренко Г.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні