Ухвала
від 25.07.2006 по справі 4/2093
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

4/2093

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10014, м. Житомир, вул. М. Бердичівська,25

ОКРЕМА УХВАЛА

Від "25" липня 2006 р.                                                         Справа № 4/2093

За позовом  Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів (м. Житомир)

 

До  Товариства з обмеженою відповідальністю "Білоскло" (с. Біла Криниця Радомишльського району)

про стягнення 1793,75 грн.

 

                                                                                       Суддя  Лозинська І.В.

25 липня 2006р. господарський суд розглянув справу за позовом Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів (м. Житомир) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Білоскло" (с. Біла Криниця Радомишльського району) про стягнення 1793грн. 75коп. штрафних санкцій за незайняті інвалідами робочі місця.

Згідно із ст. 18 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" працевлаштування інвалідів на підприємствах здійснюється центральним органом виконавчої влади з питань праці та соціальної політики, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями інвалідів.

Відповідно до пункту 14 Положення "Про робоче місце інваліда і про порядок працевлаштування інвалідів" яке затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 03.05.1995р. №314, підприємства повинні інформувати державну службу зайнятості та місцеві органи соціального захисту населення про вільні робочі місця та вакантні посади, на яких може використовуватися праця інвалідів.

Під час розгляду справи № 4/2093 встановлено, що всупереч названим нормам законодавства Товариства з обмеженою відповідальністю "Білоскло" (с. Біла Криниця Радомишльського району) у 2005 році не виконувало належним чином покладені на нього обов'язки щодо надання Радомишльському районному центру зайнятості інформації про вільні робочі місця для працевлаштування інвалідів.

У зв'язку з чим, органи, зазначені у ст. 18 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" позбавлені можливості працевлаштувати інвалідів на даному підприємстві.

Таке порушення законодавства Товариством з обмеженою відповідальністю "Білоскло" (с. Біла Криниця Радомишльського району) ставить під загрозу знищення системи створення робочих місць та працевлаштування інвалідів, їх соціальної трудової і професійної реабілітації, сприяє звуженню змісту і обсягу існуючих прав і свобод категорії громадян, які потребують підвищеного соціального захисту.

Отже, наведений факт порушення законодавства України є підставою для реагування суду шляхом винесення у справі окремої ухвали.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 165, 166 КАС України, господарський суд, -  

УХВАЛИВ:

Направити окрему ухвалу Товариству з обмеженою відповідальністю "Білоскло" (с. Біла Криниця Радомишльського району) для усунення недоліків та недопущення порушень вимог діючого законодавства.

Відповідно до ч. 1 ст. 166 КАС України, про вжиті заходи суд повідомляється не пізніше одного місяця після надходження окремої ухвали.

Окрема ухвала може бути оскаржена особами, інтересів яких вона стосується.

Ухвала господарського суду може бути оскаржена до Житомирського апеляційного господарського суду протягом п'яти днів з дня її проголошення шляхом подачі заяви.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом десяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Ухвала господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого КАС України, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений КАС України, ухвала суду набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

    

 

Суддя                                                                                            Лозинська І.В.

 

Віддрукувати:

1 - до справи

2 - відповідачу

3 - в наряд

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення25.07.2006
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу55804
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/2093

Рішення від 13.12.2006

Господарське

Господарський суд Львівської області

Желік М.Б.

Ухвала від 06.10.2006

Господарське

Господарський суд Львівської області

Желік М.Б.

Ухвала від 25.07.2006

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

Постанова від 25.07.2006

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні