Ухвала
від 24.04.2015 по справі 712/4597/15-к
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа № 712/4597/15-к

Провадження № 1-кс/712/1907/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про проведення огляду

м. Черкаси 24 квітня 20015 року

Слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції управління прокуратури Черкаської області юриста 2-го класу ОСОБА_3 , заступника начальника КМВ СУ ФР Головного управління ДФС у Черкаській області підполковника податкової міліції ОСОБА_4 , розглянувши винесене в кримінальному провадженні №32014250000000120, заступником начальника КМВ СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області ОСОБА_4 та погоджене прокурором ОСОБА_3 , клопотання про надання дозволу на проведення огляду, та додані до клопотання матеріали,-

ВСТАНОВИВ:

Заступник начальника КМВ СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про надання згоди про надання дозволу на проведення огляду.

Клопотання мотивує тим, що в слідчому управлінні фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Черкаській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження №32014250000000120, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 11.09.2014, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

В ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що службові особи ТОВ Авілан Інвест, ТОВ Технологія покриттів, ТОВ Аттіка - Кемікалс та ТОВ Індустріальні покриття Консалт, при здійсненні імпортування на митну територію України ТМЦ - хімічної продукції протягом 2011-2014 років, умисно ухилились від сплати податків до державного бюджету коштів на загальну суму 3 200 тис. грн., чим призвели до фактичного ненадходження до бюджету коштів у особливо великих розмірах.

Так, в ході проведення досудового розслідування встановлено ряд фактів ввезення ТОВ Авілан Інвест (код 38429861), ТОВ "Технологія покриттів" (код 39175929), ТОВ Аттіка-Кемікалс (код 37239676) та ТОВ Індустріальні покриття Консалт (код 37651659) в зону діяльності Черкаської митниці, на митну територію України хімічних продуктів з Європейського союзу на підставі документів які викликають сумніви, щодо їх легітимності.

Відповідно до інформації з наявних баз даних ГУ Міндоходів у Черкаській області (Податковий блок, АІС Податки, ПІК Інспектор-2006 та інш.) та відомостей отриманих від оперативного відділу оперативного управління боротьби з контрабандою та митними правопорушеннями Черкаської митниці Міндоходів встановлено, що ТОВ Авілан Інвест (код 38429861, м. Черкаси, вул. Героїв Дніпра, 71 кв.156; директор, гол. бухгалтер - ОСОБА_5 , в 2012-2014 р.р. здійснено митне оформлення товарів продуктів хімічних відповідно до митного режиму імпорту (ІМ 40 ДЕ), а саме товарів виробництва компанії "GАLSTAFF MULTIRESINE" (Республіка Італія) та компанії "ОМG ВОRCHERS GROUP" (Федеративна республіка Німеччини) на виконання зовнішньоекономічного контракту № С-4-03/2014 від 01.03.2014 року, укладеного вищевказаним товариством із компанією JCS "СНЕМINVESTA" (SODO ST.35A, SIAULIAL, Республіка Литва).

Крім того ТОВ Авілан Інвест, на виконання умов зовнішньоекономічного контракту №АІ 01/2014 від 30.01.2014 року, укладеного з британською компанією МАSSСО LLР (ОF 57 SТ. МАRKS WAY, LAYGUTE SOUTH SHIELDS NE 33QL UNITED KINGDOM) подано до Черкаської митниці Міндоходів митну декларацію в режимі ІМ 40 ТН на ввезення на митну України товарів продуктів хімічних виробництва компанії "BORCHERS OMG OM GROUP" (Республіка Франція), "ОМG ВОRCHERS GROUP" (Федеративна Республіка Німеччина) та "SYNTHOPOL CНЕMIE"(Федеративна Республіка Німеччина).

Матеріалами перевірки встановлено, що компанія МАSSСО LLР (Великобританія) не зареєстрована в системах Податкової та Митної служби Королівства Великобританії та не знаходиться за заявленою адресою, у зв`язку з чим компанія МАSSСО LLР (Великобританія) не здійснює господарську діяльність, а за адресою вказаною в зовнішньоекономічному контракті та товаротранспортних документах, проживає фізична особа, якій нічого не відомо про компанію МАSSСО LLР (Великобританія), при цьому, до митного оформлення Черкаській митниці надавались інвойси компанії МАSSСО LLР (Великобританія), що містили неправдиві відомості про фактичну вартість товарів (із заниженням фактурної вартості) та підроблені копії експортних декларацій митних органів Німеччини, що спричинило несплату митних платежів в повному обсязі.

При проведенні аналізу ціни реалізації товарів ТОВ Авілан Інвест на митній території України було з`ясовано, що ціна імпортованої продукції є значно вищою від митної вартості, задекларованої зазначеним товариством при проведенні митних формальностей. Зокрема, митна вартість імпортованої продукції - "ПРОДУКТ ВОRCHI GEN 12" (код 3402130000, вага нетто - 4800 кг.), відповідно до ВМД № 3104 від 16.04.2014 р. (з урахуванням транспортування на митну територію України) складає 201727 грн. (42 грн./кг.), з урахуванням сплати митних платежів - 247125 грн. (51 грн./кг.), а ціна реалізації ТОВ Авілан Інвест зазначеної продукції на митній території України в адресу СГД - покупців складає 123 грн./кг. -167,4 грн./кг. Зазначений факт підтверджує факт заниження службовими особами ТОВ Авілан Інвест митної вартості імпортованої продукції.

Крім того, відповідно до наявних інформаційних баз даних було встановлено, що пов`язаним з ТОВ Авілан Інвест підприємством є ТОВ "Технологія Покриттів" (код 39175929, м. Черкаси, вул. Героїв Дніпра, 71 кв. 156; директор, гол. бухгалтер - ОСОБА_5 ), яким в 2014 році також здійснено митне оформлення товарів продуктів хімічних відповідно до митного режиму імпорту (ІМ 40 ДЕ). Зазначені товари виробництва компанії "ОМG ВОRCHERS GROUP" (Федеративна Республіка Німеччина) та "SYNTHOPOLCYTMIE"(Федеративна Республіка Німеччина) було відправлено в адресу ТОВ "Технологія Покриттів" з митної території Німеччини, на виконання зовнішньоекономічного контракту № СТ-1-04/2014 від 01.04.2014р., укладеного вищевказаним товариством із компанією JCS "СНЕМINVESTA" (SODO ST.35A, SIAULIAL, Республіка Литва), тобто ТМЦ були придбані в тих же виробників та імпортовані до України по схемі, що використовує ТОВ Авілан Інвест.

Таким чином службові особи ТОВ Авілан Інвест, ТОВ Технологія покриттів, ТОВ Аттіка - Кемікалс та ТОВ Індустріальні покриття Консалт здійснили не нарахування та несплату податкових зобов`язань в розмірі близько 3,2 млн. грн., що заподіяло шкоду державі в особливо великих розмірах.

Клопотання мотивується тим, що існує реальна загроза для знищення документів чи їх переховування, по кримінальному провадженню виникла необхідність у проведенні огляду приміщення за адресою фактичного місця знаходження ТОВ Технологія покриттів та місцем проживання ОСОБА_6 , за адресою: АДРЕСА_1 , яке згідно інформаційної довідки з Реєстру прав власності на нерухоме майно №АКС410990 належить ОСОБА_5 (РНОКПП: НОМЕР_1 ).

У матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що оригінали бухгалтерських та фінансово-господарських документів ТОВ Авілан Інвест, ТОВ Технологія покриттів, які мають важливе значення для розслідування кримінального провадження, знаходяться за вищевказаною адресою, а також враховуючи, що в разі будь-якого зволікання з вилученням цих документів будуть створені можливості для їх знищення чи переховування, по кримінальному провадженню виникла необхідність у проведенні огляду за місцем фактичного місця проживання ОСОБА_5 .

В ході огляду планується відшукати первинні фінансово-господарські документи ТОВ Авілан Інвест (код 38429861), ТОВ "Технологія покриттів" (код 39175929), які містять інформацію про придбання даними підприємствами хімічних продуктів з Європейського союзу, а саме у МАSSСО LLР (Великобританія) і компанії JCS "СНЕМINVESTA" (SODO ST.35A, SIAULIAL, Республіка Литва) та їх перевезення на митну територію України в період 2012-2014 р.р., а саме документи податкової звітності, комп`ютерна техніка, електронні носії інформації, на яких міститься електрона документація та інші документи, які мають важливе значення по кримінальному провадженню.

В судовому засіданні заступник начальника КМВ СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області ОСОБА_4 та прокурор ОСОБА_3 , клопотання підтримали та просили суд його повністю задовольнити.

Дослідивши матеріали справи та матеріали кримінального провадження, заслухавши думку учасників процесу, суд вважає що дане клопотання підлягає до задоволення, оскільки первинні фінансово-господарські документи ТОВ Авілан Інвест (код 38429861), ТОВ "Технологія покриттів" (код 39175929), які містять інформацію про придбання даними підприємствами хімічних продуктів з Європейського союзу, а саме у МАSSСО LLР (Великобританія) і компанії JCS "СНЕМINVESTA" (SODO ST.35A, SIAULIAL, Республіка Литва) та їх перевезення на митну територію України в період 2012-2014 р.р., а саме документи податкової звітності, комп`ютерна техніка, електронні носії інформації, на яких міститься електрона документація та інші документи, мають важливе значення по кримінальному провадженню.

Керуючись ст.ст. 40, 110, 237 КПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Задовольнити клопотання заступника начальника КМВ СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області підполковника податкової міліції ОСОБА_4 та надати дозвіл на проведення огляду в приміщенні за адресою фактичного місця знаходження ТОВ Технологія покриттів та місцем проживання ОСОБА_6 , за адресою: АДРЕСА_1 , яке згідно інформаційної довідки з Реєстру прав власності на нерухоме майно №АКС410990 належить ОСОБА_5 (РНОКПП: НОМЕР_1 ) з метою відшукання оригіналів бухгалтерських та фінансово-господарських документів, які містять інформацію про придбання даними підприємствами хімічних продуктів з Європейського союзу, саме у МАSSСО LLР (Великобританія) і компанії JCS "СНЕМINVESTA" (SODO ST.35A, SIAULIAL, Республіка Литва) та їх перевезення на митну територію України в період 2012-2014 р.р., а саме печаток фіктивних фірм, банківських документів, документів податкової звітності, комп`ютерної техніки, електронних носіїв інформації, що містять інформацію про підроблення документів, які мають важливе значення при розслідуванні кримінального провадження та свідчать про ухилення від сплати податків.

Організацію виконання ухвали покласти на заступника начальника КМВ СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області підполковника податкової міліції ОСОБА_4 , або іншу особу за її дорученням.

Ухвала діє протягом місяця з дня її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення24.04.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу55877965
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення огляду, та додані до клопотання матеріали

Судовий реєстр по справі —712/4597/15-к

Ухвала від 24.04.2015

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Дерунець О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні