Ухвала
від 11.08.2015 по справі 200/16351/15-к
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 200/16351/15-к

Провадження № 1-кс/200/6634/15

У Х В А Л А

Іменем України

11 серпня 2015 року м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , розглянувши у приміщенні суду в м.Дніпропетровську клопотання слідчого СУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_2 по кримінальному провадженню №12015040000000685 від 16.07.2015 року про проведення обшуку

В С Т А Н О В И Л А:

11 серпня 2015 року слідчий СУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_2 за погодженням з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Стартова буд. 11 Ж, з метою виявлення та вилучення речей та документів щодо діяльності ТОВ «Медикфарм» та ТОВ «Лік Фарм», а саме: документів підприємства, печаток, штампів, чекових книжок, системних блоків комп`ютерів, ноутбуків, електронних та магнітних носіїв інформації, чорнових записів щодо постачання сировини та реалізації фальсифікованої продукції; грошових коштів отриманих у результаті протиправної діяльності, лінії з виготовлення фальсифікованих лікарських засобів, фальсифіковану лікарську продукцію, а також документів щодо фінансово - господарської діяльності підприємств задіяних у схемі постачання та реалізації фальсифікованої продукції, які містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення та мають значення для досудового розслідування.

Необхідність проведення обшуку обґрунтовує тим, що СУ ГУМВС України в Дніпропетровській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12015040000000685, внесеного 16.07.2015 до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за фактом виготовлення, придбання, з метою збуту завідомо фальсифікованих лікарських засобів службовими особами ТОВ «Медікфарм» (ЄДРПОУ 39479337) під торговими марками ТОВ ДКП «Фармацевтична фабрика» та ПП «Кілафф».

Так, 30.12.2014 року підприємством TOB «Медикфарм» (м. Дніпропетровськ, вул. Радищева, 34/5, ЄДРПОУ 39479337), директором якого є ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , засновником є ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 отримана ліцензія серії АЕ №295423 на право оптової торгівлі лікарськими засобами за адресою аптечного складу: АДРЕСА_2 , приміщення якого орендується у громадянина України - ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Службові особи ТОВ «Медикфарм», також, налагодили виробництво фальсифікованих лікарських засобів, виготовлених на основі спирту етилового.

Під час досудового слідства встановлено, що виготовлення небезпечної для здоров`я людей продукції, під торговими марками вітчизняних виробників, зокрема, «Септіл плюс», флакони 100 мл. з маркуванням виробника ТОВ ДКП «Фармацевтична фабрика» (м. Житомир, ЄДРПОУ 32744083), «Етанол», флакони 100 мл., з маркуванням виробника ПП «Кілафф» (м. Суми, ЄДРПОУ 34940131) та інших виробників здійснюється в орендованих приміщеннях на території м. Дніпропетровська.

З метою отримання необхідного пакету документів про походження лікарських засобів, частина легальної продукції посадовими особами ТОВ «Медикфарм» отримується офіційних постачальників, у тому числі від компанії ТОВ «Бадм» (м. Дніпропетровськ). Однак, відображення постачання лікарських засобів здійснюється від підприємств з ознаками фіктивності.

Для виготовлення фальсифікованих лікарських засобів використовується сировинні матеріали, зокрема, флакони виробництва ПАТ «Мар`янівський склозавод» (Житомирська область, с. Мар`янівка), ВАТ «Сонячногірський склозавод» (Росія, Московська область), металеві кришки виробництва МП «Чернівецький завод медичних виробів», спирт, виробництва ДП «Коростишевський спиртзавод» ДАК «Укрмедпром» (Житомирська область, м. Коростишев) та інших. Закупівля та поставка сировини здійснюється через посередників за готівковий рахунок.

Замовлення та виготовлення інструкцій та етикеток до лікарських засобів за готівку здійснюється на потужностях типографій TOB Фірма «Деміта» (м. Дніпропетровськ, вул. Артема, З, ЄДРПОУ 20233261, директор ОСОБА_7 ), яка знаходиться за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Кам`янська, 16 (належить TOB «Деміта» та ОСОБА_8 ), а також ТОВ «Дмитро Експрес» (м. Дніпропетровськ, ЄДРПОУ 31711722), що знаходиться в орендованих приміщеннях ПАТ «Дніпровський машинобудівний завод» (м.Дніпропетровськ, вул. Будівельників, 34).

Згідно з вимогами Наказу Міністерства охорони здоров`я України № 723 від 31.10.2011 зареєстрований в Міністерстві юстиції України за № 1420/20158 від 07.12.2011 (зі змінами та доповненнями) «Про затвердження ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами» та Закону України «Про лікарські засоби» від 04.04.1996 підприємство ТОВ «Медикфарм» має право на оптову торгівлю та зберігання лікарських засобів тільки за адресою аптечного складу м. Дніпропетровськ, пр. Героїв буд. 22 б.

Разом з тим, в порушення зазначених вимог чинного законодавства України, а також санітарних норм і правил, службові особи вказаного суб`єкта господарювання на не сертифікованому обладнанні, з використанням небезпечної для людей сировини, налагодили виробництво та зберігання фальсифікованих лікарських засобів на території м. Дніпропетровська, а саме за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Стартова 11 Ж.

Згідно з інформацією Реєстраційної служби Дніпропетровського міського управління юстиції Дніпропетровської області, приміщення за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Стартова буд. 11 Ж на праві власності належать ТОВ південна хімічна компанія «Союз Реагент» (ЄДРПОУ 31736951), та ТОВ «Дніпропетровське обласне виробничо-торгівельне підприємство «Магазин Медтехніка» (ЄДРПОУ 36727779).

З метою налагодження додаткових схем протиправної діяльності з виробництва та реалізації лікарських засобів з ознаками фальсифікації, посадові особи ТОВ «Медикфарм» зареєстрували та організували діяльність підконтрольного суб`єкта господарювання ТОВ « «Лік Фарм» (м. Дніпропетровськ, вул. Суворова, 35 ЄДРПОУ 39756630), директором якого є ОСОБА_9 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Реалізація лікарських засобів, у тому числі за готівку, здійснюється через аптечну мережу регіону, зокрема, Українсько-Індійське ТОВ «Медична компанія «Магадфарм» ( м. Дніпропетровськ, ЄДРПОУ 30166078) та ТОВ Фірма «Мктон ЛТД» (м. Дніпропетровськ, ЄДРПОУ 19158318) . Крім того встановлено, що здійснюється постачання фальсифікованих лікарських засобів за бюджетні кошти до КЗ «Дніпропетровська багатопрофільна клінічна лікарня № 4» (м. Дніпропетровськ, вул. Ближня, 31).

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав письмову заяву про розгляд клопотання за його відсутності. Відповідно до ч.4 ст. 163 КПК України вважаю можливим розгляд справи за відсутності слідчого.

Розглянувши клопотання, дослідивши надані до нього додатки, приходжу до висновку про часткове задоволення клопотання слідчого, оскільки з викладених слідчим обставин та наданих доказів вбачається, що за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Стартова буд. 11Ж, можуть зберігатися документи підприємств ТОВ «Медикфарм», ТОВ «Лік Фарм», печатки, штампи, чекові книжки, електронні та магнітні носії інформації, ноутбуки, лінія з виготовлення фальсифікованої продукції, фальсифікована лікарська продукція, чорнові записи щодо постачання сировини та реалізації фальсифікованої продукції; документи щодо фінансово - господарської діяльності підприємств задіяних у схемі постачання та реалізації фальсифікованої продукції.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 110, 234, 235, 309, 369, 371, 372 КПК України, -

У Х В А Л И Л А:

Клопотання слідчого СУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_2 задовольнити частково.

Дозволити слідчому СУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_2 один раз протягом місяця проведення обшуку за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Стартова буд. 11 Ж, з метою виявлення та вилучення: речей та документів щодо діяльності підприємств ТОВ «Медикфарм», ТОВ «Лік Фарм», а саме: документи підприємств, печатки, штампи, чекові книжки, електронні та магнітні носії інформації, ноутбуки, лінія з виготовлення фальсифікованої продукції, фальсифікована лікарська продукція, чорнові записи щодо постачання сировини та реалізації фальсифікованої продукції; документи щодо фінансово - господарської діяльності підприємств задіяних у схемі постачання та реалізації фальсифікованої продукції, які містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення та мають значення для досудового розслідування.

Строк дії ухвали до 11 вересня 2015 року включно.

З цієї ухвали виготовлено лише дві копії.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.08.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу55880582
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —200/16351/15-к

Ухвала від 11.08.2015

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Шевцова Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні