Ухвала
від 26.08.2015 по справі 200/17556/15-к
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 200/17556/15-к

Провадження № 1-кс/200/7227/15

У Х В А Л А

26 серпня 2015 року м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , розглянувши у приміщенні суду в м.Дніпропетровську клопотання слідчого по кримінальному провадженню №22015040000000078 від 27.03.2015 року про проведення обшуку -

В С Т А Н О В И ЛА:

Старший слідчий в ОВС СВ УСБУ у Дніпропетровській області ОСОБА_2 за погодженням з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку в офісному приміщенні за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Олеся Гончара, 28а, право власності на яке зареєстровано за ТОВ «Євроінвест» (код ЄДРПОУ 25532809), з метою виявлення та вилучення предметів та документів щодо фінансово-господарської діяльності підприємств, записників, печаток та штампів підприємств, комп`ютерної техніки та носіїв інформації, у т.ч. магнітних та оптичних дисків, флеш-накопичувачів, які містять інформацію щодо вчинення вказаного злочину, засобів мобільного зв`язку, значних готівкових коштів, здобутих злочинним шляхом, а також інших предметів, документів та носіїв інформації, що можуть мати доказове значення у вказаному кримінальному провадженні.

Необхідність проведення обшуку обґрунтовує тим, що 27.03.2015 року до слідчого відділу Управління СБ України у Дніпропетровській області надійшло повідомлення відділу у м. Кривому Розі УСБУ у Дніпропетровській області про вчинення кримінального правопорушення, про те, що невстановлені посадові особи підприємств м. Кривого Рогу, діючи за попередньою змовою групою осіб, фінансують тероризм, а саме: здійснюють закупівлю металобрухту на території Донецької та Луганської областей, що підконтрольні незаконним збройним формуванням, оформлюють придбаний металобрухт за фіктивними документами та поставляють його на адресу ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», після чого отримані безготівкові кошти виводять з легального обігу шляхом переведення їх у готівкові, які у подальшому передають представникам терористичних груп (організацій), тим самим здійснюють їх фінансове забезпечення, тобто кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 258-5 КК України.

У матеріалах досудового розслідування наявні дані про те, що до вчинення вказаних протиправних дій причетна ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка отримує від суб`єктів підприємницької діяльності міста Дніпропетровська та міста Кривого Рогу Дніпропетровської області, у тому числі від ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , грошові кошти, отримані від фіктивних угод. Останній також надає ОСОБА_4 реквізити юридичних осіб для перерахування безготівкових грошових коштів за фіктивними угодами. Так встановлено, що ОСОБА_5 для здійснення протиправної діяльності використовує офісне приміщення, розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

Також в ході досудового розслідування встановлено, що документальні матеріали, які підтверджують факт протиправної діяльності ОСОБА_4 , а саме: предмети та документи щодо фінансово-господарської діяльності підприємств, записники, печатки та штампи підприємств, комп`ютерна техніка та носіїв інформації, у т.ч. магнітні та оптичні диски, флеш-накопичувачі, які містять інформацію щодо вчинення вказаного злочину, засоби мобільного зв`язку, значні готівкові кошти, здобуті злочинним шляхом, а також інші предмети, документи та носіїв інформації, що можуть мати доказове значення у вказаному кримінальному провадженні, зберігаються в офісному приміщенні за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Олеся Гончара, 28а

Відповідно до інформації реєстраційної служби Дніпропетровського міського управління юстиції № 41177529 від 24.07.2015 року, нерухоме майно за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Олеся Гончара, 28а., зареєстровано за ТОВ «Євроінвест» (код ЄДРПОУ 25532809)

Слідчий в судове засідання надав письмову заяву про розгляд клопотання за його відсутності. Відповідно до ч.4 ст. 163 КПК України вважаю можливим розгляд справи за відсутності слідчого.

Розглянувши клопотання, дослідивши надані до нього додатки, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, вилучення вказаних вище документальних матеріалів протиправної діяльності ОСОБА_4 , предметів та документів щодо фінансово-господарської діяльності підприємств, записників, печаток та штампів підприємств, комп`ютерної техніки та носіїв інформації, у т.ч. магнітних та оптичних дисків, флеш-накопичувачів, які містять інформацію щодо вчинення вказаного злочину, засобів мобільного зв`язку, значних готівкових коштів, здобутих злочинним шляхом, що можуть мати доказове значення у вказаному кримінальному провадженні, оскільки наявні достатні підстави вважати, що вони знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , вважаю доцільним клопотання слідчого задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 110, 234, 235, 309, 369, 371, 372 КПК України, -

У Х В А Л И Л А:

Клопотання старшого слідчого в ОВС СВ УСБУ у Дніпропетровській області ОСОБА_2 задовольнити.

Дозволити старшому слідчому в ОВС СВ УСБУ у Дніпропетровській області ОСОБА_2 проведення обшуку один раз протягом місяця в офісному приміщенні за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Олеся Гончара, 28а, право власності на яке зареєстровано за ТОВ «Євроінвест» (код ЄДРПОУ 25532809), з метою виявлення та вилучення предметів та документів щодо фінансово-господарської діяльності підприємств, записників, печаток та штампів підприємств, комп`ютерної техніки та носіїв інформації, у т.ч. магнітних та оптичних дисків, флеш-накопичувачів, які містять інформацію щодо вчинення вказаного злочину, засобів мобільного зв`язку, значних готівкових коштів, здобутих злочинним шляхом, а також інших предметів, документів та носіїв інформації, що можуть мати доказове значення у вказаному кримінальному провадженні.

Строк дії ухвали до 26 вересня 2015 року.

З цієї ухвали виготовлено лише дві копії.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.08.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу55880828
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —200/17556/15-к

Ухвала від 26.08.2015

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Шевцова Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні