Ухвала
від 13.07.2015 по справі 200/13885/15-к
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 200/13885/15-к

Провадження № 1-кс/200/5436/15

У Х В А Л А

Іменем України

13 липня 2015 року м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 , розглянувши у приміщенні суду в м.Дніпропетровську клопотання слідчого СВ ДМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_2 по кримінальному провадженню № 12015040030000543 від 01.07.2015 року про проведення обшуку -

В С Т А Н О В И Л А:

Слідчий СВ ДМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_2 за погодженням з прокурором прокуратури м. Дніпропетровська ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку в господарських, побутових, нежитлових будівлях (приміщеннях), розташованих за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та вилучення:

-всіх документів фінансово-господарчої діяльності, трудової документації, звітності до різних державних органів ТОВ «Хімсталь-М» (ЄДРПОУ 32388371), завірені належним чином копії реєстраційних документів ТОВ «Хімсталь-М» (ЄДРПОУ 32388371), документи щодо обліку зберігання, прийняття-передачі металопродукції від ТОВ ТД «Данаприс» через ТОВ «МД Істейт» (акти, розпорядження, інвентаризації та звірок тощо), а також інших суб`єктів господарської діяльності;

-системних блоків від комп`ютерів, ноутбуків, іншої комп`ютерної техніки, магнітних носіїв (флешки, карти пам`яті, диски), відео регістраторів та обладнання для запису та збереження записів, мобільних телефонів, сім-карт, які використовуються при веденні господарської діяльності;

-металопродукції, що належить ТОВ ТД «Данаприс»;

-готівкових грошових коштів, що знаходяться в приміщенні бухгалтерії, директора та належать ТОВ «Хімсталь-М» (ЄДРПОУ 32388371);

-чорнові записи;

-Інші предмети, речі та документи, що мають значення для доказування вини.

Відповідно до матеріалів клопотання слідчого, Досудовим розслідування встановлено, що: службові особи ТОВ "МД Істейт", ТОВ "Хімсталь-М" разом із невстановленими особами інших суб`єктів господарської діяльності зловживаючи службовим становищем на протязі 2014-2015р.р. заволоділи металевими трубами в загальній кількості 80 тонн, що належав ТОВ ТД "Сталь-Україна" та ТОВ "Данаприс", чим завдали матеріальних збитків на загальну суму 1.431.132,25 грн., чим завдали матеріальних збитків на вказану суму.

За даним фактом СВ ДМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області розпочато досудове розслідування по кримінальному провадженню №12015040030000543 від 01.07.2015 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 191 КК України.

При проведенні досудового розслідування було встановлено:

15.12.2014р. між ТОВ «МД Істейт» та ТОВ «ТД Данаприс» було укладено договір№15-1/НД/ДП/2014, згідно якого ТОВ «МД Істейт» надає послуги із зберігання трубної металопродукції, завантаження та розвантаження трубної металопродукції, на території складу відкритого зберігання, за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Байкальська, 1. Прийом-передача металобрухту здійснюється на підставі Акту прийому-передачі. Також 16.12.2014р. між ТОВ «МД Істейт» та ТОВ «ТД Данаприс» було укладено акт приймання-передачі на зберігання №1 по договору №15-1/НД/ДП/2014, згідно якого було передано металопродукцію.

01.12.2014р. згідно наказу №2 на посаду завідуючого складом було прийнято ОСОБА_4 .

23.06.2015р. наказом №11 директора ТОВ ТД «Данаприс» було призначено інвентаризацію трубної продукції, яка знаходилась на складі ТОВ МД «Істейт», в результаті якої виявлено недостачу трубної продукції в кількості 55,68 тон.

Згідно протоколу допиту свідка ОСОБА_5 було встановлено, що з 02.02.2015р. по теперішній час вона працює в ТОВ ТД «Данаприс» на посаді керівника відділу збуту. ТОВ ТД «Данаприс» орендує згідно договору склад відкритого зберігання у ТОВ «МД Істейт», за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Байкальська, 1, за вказаною адресою знаходиться огороджена парканом відкрита територія із козловим краном для завантаження/розвантаження металопрокату, територія охороняється цілодобово. На даному орендованому складі завідуючим складом являється ОСОБА_4 , який являється працівником ТОВ ТД «Данаприс». 23.06.2015р. була проведена комісійна інвентаризація із представників обох підприємств, в ході якої шляхом перерахування фактичних залишків металопрокату на складі ТОВ «МД Істейт», в результаті проведення якої було виявлено недостачу металопрокату 55, 68 тон на зберіганні у ТОВ «МД-Істейт», а також було виявлено недостачу металопрокату виданого завідуючим складом ОСОБА_4 по підробленим розпорядженням, які не знаходяться на обліку в ТОВ ТД «Данаприс», а також відсутні акти прийому-передачі вказаного металопрокату. Службові особи ТОВ «МД-Істейт» категорично відмовились підписувати акт інвентаризації, який складений ТОВ ТД «Данаприс», але потім службові особи ТОВ «МД Істейт» склали свій акт інвентаризації та заставляють його підписати, але згідно вказаного акту у ТОВ ТД «Данаприс» не вказано недостачу та надлишок металопрокату, який знаходиться на складі, також у вказаному акті інвентаризації вказано металопрокат, який взагалі не знаходиться на балансі ТОВ ТД «Данаприс» та ніколи не купувався взагалі та не передавався на склад ТОВ «МД Істейт». 07.07.2015р. від ТОВ ТД «Данаприс» на склад ТОВ «МД Істейт» прибув вантажний автомобіль на завантаження металопрокатом згідно розпорядження, автомобіль був завантажений металопрокатом, але службові особи ТОВ «МД Істейт» не випустили вказаний автомобіль зі складу у зв`язку із чим вони були вимушені звернутись до Індустріального РВ ДМУ із відповідною заявою, потім прибула слідчо-оперативна група працівників міліції, та ними було зафіксовано факт не випуску автомобіля зі складу ТОВ «МД Істейт» із металопрокатом, що належить ТОВ ТД «Данаприс». Також в усній формі ОСОБА_4 пояснював недостачу металопрокату тим, що він сам підробляв розпорядження на відвантаження металопрокату та продавав металопрокат за готівку ОСОБА_6 , який має відношення до ТОВ «Хімсталь» та ряду інших підприємств із продажу металопрокату. По день допиту службові особи ТОВ «МД Істейт» надавали представникам ТОВ ТД «Данаприс» певні документи для підпису з метою недопущення виявлення недостачі металопрокату, а також вони здійснюють шантаж ТОВ ТД «Данаприс» щодо видачі автомобіля з металопрокатом та підписання акту інвентаризації.

Згідно пояснення ОСОБА_4 було встановлено, що він працює на посаді завідуючого складом ТОВ ТД «Данаприс», за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Байкальська, 1, він н протязі тривалого часу за усною домовленістю з директором ТОВ «Хімсталь» ОСОБА_7 , здійснював підробку розпоряджень на відвантаження металопродукції із вищевказаного складу та за готівкові кошти по значно заниженій вартості продавав ОСОБА_7 , отримані грошові кошти витратив на особисті потреби, загальна кількість недостачі металопродукції 20 тон. Про вказані протизаконні дії ОСОБА_4 нічого не було відомо керівництву ТОВ ТД «Данаприс».

Згідно даних реєстрації служби ДМУЮ, ТОВ «Хімсталь-М» (ЄДРПОУ 32388371), зареєстровано за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Богдана Хмельницького, 4.

Згідно даних реєстраційної служби Дніпропетровського міського управління юстиції Дніпропетровської області, відомості про право власності, за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Богдана Хмельницького, 4, у Державному реєстрі прав власності на нерухоме майно відсутні.

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав письмову заяву про розгляд клопотання за його відсутності. Відповідно до ч.4 ст. 163 КПК України вважаю можливим розгляд справи за відсутності слідчого.

Розглянувши клопотання, дослідивши надані до нього додатки, приходжу до висновку про те, що воно підлягає частковому задоволенню, з метою перевірки господарських, побутових, нежитлових будівель (приміщень), розташованих за адресою: АДРЕСА_1 . Підстави для задоволення клопотання в частині надання дозволу на відшукання та вилучення грошових коштів відсутні, оскільки відсутні доказів того, що такі речі здобуті злочинним шляхом та містять на собі докази вчинення злочину.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 110, 234, 235, 309, 369, 371, 372 КПК України, -

У Х В А Л И Л А:

Клопотання слідчого СВ ДМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_2 , про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити частково.

Дозволити слідчому СВ ДМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_2 один раз протягом місяця проведення обшуку в господарських, побутових, нежитлових будівлях (приміщеннях), розташованих за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та вилучення:

-всіх документів фінансово-господарчої діяльності, трудової документації, звітності до різних державних органів ТОВ «Хімсталь-М» (ЄДРПОУ 32388371), завірені належним чином копії реєстраційних документів ТОВ «Хімсталь-М» (ЄДРПОУ 32388371), документи щодо обліку зберігання, прийняття-передачі металопродукції від ТОВ ТД «Данаприс» через ТОВ «МД Істейт» (акти, розпорядження, інвентаризації та звірок тощо), а також інших суб`єктів господарської діяльності;

-системних блоків від комп`ютерів, ноутбуків, іншої комп`ютерної техніки, магнітних носіїв (флешки, карти пам`яті, диски), відео регістраторів та обладнання для запису та збереження записів, мобільних телефонів, сім-карт, які використовуються при веденні господарської діяльності;

-металопродукції, що належить ТОВ ТД «Данаприс»;

-чорнові записи.

Строк дії ухвали до 12 серпня 2015 року.

З цієї ухвали виготовлено лише дві копії.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.07.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу55911017
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —200/13885/15-к

Ухвала від 10.06.2021

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кошля А. О.

Ухвала від 10.06.2021

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кошля А. О.

Ухвала від 13.07.2015

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Шевцова Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні