Ухвала
від 19.02.2016 по справі 364/187/16-к
ВОЛОДАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 364/187/16-к

Провадження № 1-кс/364/40/16

УХВАЛА

19.02.2016 року, смт.Володарка

Слідчий суддя Володарського районного суду Київської області ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

заявника ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в селищі Володарка скаргу ОСОБА_3 на бездіяльність органу досудового розслідування у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань,

ВСТАНОВИВ:

17.12.2015 року Колегією суддів судової палати в цивільних справах Апеляційного суду Київської області постановлено рішення, яким зобов`язано Товариство з обмеженою відповідальністю «Сільгосптехніка Нова» передати ОСОБА_3 земельну ділянку площею 4, 4350 га з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, кадастровий номер 3221680400:03:006:0028, що розташована на території Біліївської сільської ради Володарського району Київської області.

На виконання рішення Володарським районним судом Київської області 15 січня 2016 року видано виконавчий лист, який передано на виконання Відділу державної виконавчої служби Володарського РУЮ Київської області.

20.01.2016 року постановою заступника начальника Відділу ДВС було відкрито виконавче провадження, що направлено для добровільного виконання ТОВ «Сільгосптехніка Нова».

Оскільки виконавчий лист не виконувався, Відділ ДВС 09 лютого 2016 року подав подання начальнику Володарського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області про притягнення до кримінальної відповідальності за невиконання судового рішення керівника ТОВ «Сільгосптехніка Нова».

Органи досудового розслідування не внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань повідомлення про вчинення кримінального правопорушення, тому скаржник просить визнати незаконними дії органу досудового розслідування, зобов`язати Володарський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Київській області внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості, щодо вчинення керівником ТОВ «Сільгосптехніка Нова» кримінального правопорушення, передбаченого статтею 382 КК України.

У судовому засіданні ОСОБА_3 підтримала доводи скарги.

Представник органу досудового розслідування не прибув для розгляду скарги.

Відповідно до ч. 3 ст. 306 КПК України відсутність слідчого чи прокурора не є перешкодою для розгляду скарги.

Суд, заслухавши пояснення заявниці, дослідивши матеріали за поданням, прийшов до висновку, що скарга обгрунтована та підлягає до задоволення з таких підстав.

Слідчим суддею встановлено, що 17.12.2015 року Колегією суддів судової палати в цивільних справах Апеляційного суду Київської області постановлено рішення, яким зобов`язано Товариство з обмеженою відповідальністю «Сільгосптехніка Нова» передати ОСОБА_3 земельну ділянку площею 4, 4350 га з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, кадастровий номер 3221680400:03:006:0028, що розташована на території Біліївської сільської ради Володарського району Київської області.

На виконання рішення Володарським районним судом Київської області 15 січня 2016 року видано виконавчий лист, який передано на виконання Відділу державної виконавчої служби Володарського РУЮ Київської області.

20.01.2016 року постановою заступника начальника Відділу ДВС було відкрито виконавче провадження, що направлялось для добровільного виконання ТОВ «Сільгосптехніка Нова».

Оскільки виконавчий лист не виконувався, Відділ ДВС 09 лютого 2016 року подав подання начальнику Володарського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області про порушення кримінальної справи, відносно керівника ТОВ "Сільгосптехніка Нова" за умисне невиконання по статті 382 КК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 304 КПК України, скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора, передбачені частиною першою статті 303 цього Кодексу, можуть бути подані особою протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності.

Відповідно до статті 214 КПК слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування.

Слідчий, прокурор, інша службова особа, уповноважена на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, зобов`язані прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення. Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається.

При оскарженні бездіяльності органів досудового розслідування, заявником не порушені строки подання скарги, адже подання Відділу ДВС надійшло до органів досудового розслідування 09.02.2016 року, а зі скаргою до суду заявник звернулася 18.02.2016 року.

З матеріалів справи вбачається, що заявник вчасно звернулась до суду зі скаргою щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Керуючись ст. ст. 303-307 КПК України, слідчий суддя , -

УХВАЛИВ:

Скаргу ОСОБА_3 задовільнити.

Зобов`язати органи досудового розслідування Володарського відділення Сквирського ВП ГУНП в Київській області внести відомості, згідно подання Відділу державної виконавчої служби Володарського районного управління юстиції в Київській області, про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 382 КК України керівником ТОВ «Сільгосптехніка Нова» до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Ухвала не підлягає оскарженню.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудВолодарський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення19.02.2016
Оприлюднено10.03.2023
Номер документу55928665
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —364/187/16-к

Ухвала від 19.02.2016

Кримінальне

Володарський районний суд Київської області

Яковенко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні