Ухвала
від 12.02.2016 по справі 757/6247/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/6247/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 лютого 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого першого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду в м.Києві клопотання слідчого першого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду, -

В С Т А Н О В И В:

12 лютого 2016 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання слідчого першого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 погоджено прокурором Київської місцевої прокуратури № 6 м. Києва ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення огляду складських приміщень, які знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , літери «П», «Р», «С», «Т», «У», «Ф», «Х» та «Ц» у м. Києві, право власності на які належить ТОВ «Алпекс Транс» (код ЄДРПОУ 39233592).

Обґрунтовуючи подане клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Слідчим управлінням фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві проводиться досудове розслідування у кримінальному № 32015100060000246, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 27, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 205 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ «Гранум Ресурс» (код ЄДРПОУ 38513413) у серпні 2015 року стало переможцем конкурсних торгів, що проводились військовою частиною НОМЕР_1 (код ЄДРПОУ 2291037) по державній закупівлі частин повітряних і космічних літальних апаратів, а саме: авіаційно-технічного майна. Під час проведення конкурсних торгів службові особи ТОВ «Гранум Ресурс» (код ЄДРПОУ 38513413) подали до військової частини НОМЕР_1 (код ЄДРПОУ 2291037) документи, які містять завідомо неправдиві відомості, що не відповідають дійсності. В подальшому, 19 серпня 2015 року між переможцем тендеру ТОВ «Гранум Ресурс» (код ЄДРПОУ 38513413) та військовою частиною НОМЕР_1 (код ЄДРПОУ 2291037) укладено договір № 116/6/15/1. На виконання умов зазначеного договору у вересні 2015 року військовою частиною НОМЕР_1 перераховано на рахунок ТОВ «Гранум Ресурс» (код ЄДРПОУ 38513413) грошові кошти в сумі 38 088 000 грн. з призначенням як оплата за придбане авіаційно-технічне майно, однак у серпні 2015 року ТОВ «Гранум Ресурс» (код ЄДРПОУ 38513413) податкову звітність подало до ДПІ із нульовим показником, у вересні 2015 року податкова звітність до ДПІ взагалі не подавалась.

Окрім того, встановлено, що на території складського приміщення, розташованого за адресою: вул. Тепловозна, буд. 18, м. Київ, та на території якого здійснювалось завантаження авіаційно-технічного майна, що було доставлене ТОВ «Гранум Ресурс» (код ЄДРПОУ 38513413) до військової частини НОМЕР_2 (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), знаходиться підпільний цех у яких здійснюється реставрація авіаційно-технічного майна та надання йому вигляду нової продукції або ж такої, що пройшла капітальний ремонт на спеціалізованих заводах Російської Федерації.

Так, слідство має достатні підстави вважати, що прийняте військовою частиною НОМЕР_2 (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) у ТОВ «Гранум Ресурс» (код ЄДРПОУ 38513413) авіаційно-технічне майно насправді ж було відреставроване у вищезазначеному підпільному цеху, а інформація, зазначена у паспортах до такої продукції, не відповідає дійсності. Крім того, за результатами проведеного обшуку в офісі ТОВ «Аміс Груп» (код ЄДРПОУ 30450990), розташованого за адресою: вул. Старонаводницька, буд. 6-Б, офіс 273, м. Київ, виявлено та вилучено низку печаток, які використовуються для підробки паспортів до авіаційно-технічного майна.

Таким чином, при розслідуванні кримінального провадження виникла необхідність у проведені огляду складських та інших приміщень, які знаходяться за адресою:вул. Тепловозна, буд. 18 з літерами «П», «Р», «С», «Т», «У», «Ф», «Х», «Ц», м. Київ, де облаштовано підпільний цех, з метою виявлення та фіксації обставин кримінального правопорушення та вилучення авіаційно-технічного майна, використання якого може призвести до авіаційної катастрофи, оскільки зазначене майно не придатне до експлуатації, тим паче на гелікоптера військового призначення.

Згідно довідки з реєстру прав власності на нерухоме майно встановлено, що право власності на приміщення, що знаходиться за адресою: вул. Тепловозна18, літери «П», «Р», «С», «Т», «У», «Ф», «Х» та «Ц» у м. Київ, належить підприємству ТОВ «Алпекс Транс» (код ЄДРПОУ 39233592) якому згідно податкових накладних ТОВ «Аміс Груп» щомісячно сплачує кошти за оренду приміщення.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

Відповідно до ч. 2 ст. 237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуто у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження по суті внесеного клопотання, вивчивши надані матеріали, що стосуються розгляду клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання та надання дозволу на проведення огляду.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 108, 233, 234, 237, 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого першого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду задовольнити.

Надати дозвіл слідчим слідчої групи СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві, що здійснюють досудове розслідування кримінального провадження, на проведення огляду складських приміщень, які знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , літери «П», «Р», «С», «Т», «У», «Ф», «Х» та «Ц» у м. Києві, право власності на які належить ТОВ «Алпекс Транс» (код ЄДРПОУ 39233592), з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, виявлення речей та предметів, авіаційно-технічного та іншого майна, що може бути використано як доказ фактів та обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, в тому числі лопатей несучого гвинта до гелікоптера військового призначення Мі-24, комбінованих агрегатів управління, автоматів перекосу, екранно-вихлопних пристроїв, сигналізаторів тиску, насосів-регуляторів, редукторів, дерев`яної тари, палітурок, відсіків та інших комплектуючих деталей, фарб, шпаклівок, розчинників тощо, які використовуються для незаконної реставрації авіаційно-технічного майна, зокрема лопатей несучого гвинта до гелікоптера військового призначення Мі-24.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання №757/6247/16-к

Примірник № 2 наданий слідчому першого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 .

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.02.2016
Оприлюднено06.04.2023
Номер документу55996508
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення огляду

Судовий реєстр по справі —757/6247/16-к

Ухвала від 12.02.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні