Ухвала
від 10.06.2015 по справі 727/4733/15-к
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/4733/15-к

Провадження № 1-кс/727/1431/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 червня 2015 року м.Чернівці

Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

головуючого - слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

розглянувши клопотання слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Чернівецькій області ОСОБА_3 про проведення обшуку (матеріали кримінального провадження № 32014260000000072 від 21 жовтня 2014 року),

сторони кримінального провадження:

Сторона обвинувачення слідчий ОСОБА_3

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку в межах досудового розслідування кримінального провадження № 32014260000000072 від 21 жовтня 2014 року.

Дане клопотання погоджене із старшим прокурором відділу нагляду прокуратури Чернівецької області ОСОБА_4 .

Вказує, що 21.10.2014 СУ ФР ГУ Міндоходів у Чернівецькій області розпочато досудове розслідування у кримінальному проваджені №32014260000000072, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, відносно невстановлених осіб м. Чернівці, які протягом 2011-2014 років, які здійснюють ввезення з Китаю на територію України ТМЦ із заниженням їх вартості, розмитнюючи при цьому через підставних суб`єктів господарської діяльності. Реалізація продукції здійснюється через мережу Інтернет та гуртовим посередникам зі складу. Приховування доходів здійснюється, шляхом їх не відображення, або частковим їх відображенням на підставних осіб - приватних підприємців. Вказана діяльність призвела до несплати податку з доходів фізичних осіб та ПДВ за вищевказаний період на загальну суму понад 3500 000 грн.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , як приватний підприємець платник єдиного податку ІІ групи здійснює завезення з Китайської Республіки сантехнічних виробів із заниженням їх вартості на територію України, розмитнення яких здійснює через підставних суб`єктів господарської діяльності.

Вся імпортована сантехнічна продукція виготовляється в Китаї під власною торговою маркою AQUAWORLD, яка зареєстрована за ОСОБА_5 .

Продукція торгової марки AQUAWORLD виготовляється та маркується в Китаї на заводі, який згідно оперативної інформації належить родині ОСОБА_5 , можливо зареєстрований на підставних осіб. Виготовлена продукція фігурантів прямує з Китаю в Україну морським транспортом до Одеських морських портів. А, оригінали документів на вказану продукцію передаються поштою.

В подальшому, для приховування імпорту продукції у значних розмірах та розірвання пов`язаності в ланцюгу руху сантехніки від заводу виробника в Китаї до кінцевого споживача в Україні, розмитнення продукції, що надходить, здійснюється через підставні підприємства за певний відсоток, який залежить від виду, вартості та ваги імпортованої продукції (сантехнічних виробів). Для цього, фігуранти передають брокерам посередникам, що представляють інтереси вказаних підставних підприємств у портах, отримані з Китаю оригінали документів на продукцію, що в свою чергу дає можливість безперешкодно забезпечити отримання товару у морського перевізника та морських портів вже на необхідного підставного суб`єкта від фактично неіснуючого нерезидента.

Згідно інформації викладеної в рапорті оперативного управління ГУ ДФС у Чернівецькій області встановлено, що послуги з прикриття незаконного імпорту ТМЦ для ОСОБА_5 надає менеджер-брокер - ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , які здійснюють свою діяльність в м. Одеса і являються представниками ТОВ «Украмарін» (код ЄДРПОУ 34738459, фактична адреса м. Одеса, вул. Пушкінська 34, офіс 17а).

До послуг, які надає компанія ТОВ «Украмарін» входить: розрахунок митних платежів (ПДВ, мито) на ТМЦ що надходить для фактичних імпортерів, використовуючи завідомо підроблені документи (інвойси виробника) із заниженою вартістю на ТМЦ; надання (підробка) документів про походження ТМЦ (сертифікатів відповідності, тощо); розмитнення ТМЦ із заниженою вартістю на підставних суб`єктів господарювання; забезпечення доставки (транспортування) контейнера з вантажем з морських портів до фактичних імпортерів; надання підприємствам реального сектору економіки фіктивних документів з ПДВ, сформованого підставними імпортерами за рахунок сплати ПДВ митним органам за розмитнення товару фактичних імпортерів.

Вищевказані особи сприяють фактичним імпортерам в т.ч. ОСОБА_5 ухилятись від сплати податків в тому числі митних платежів, шляхом подання митному органу ВМД із заниженою фактичною вартістю товару, що може привести до нанесення державі збитків в особливо великих розмірах.

Таким чином, під час досудового розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України виникла необхідність в проведенні обшуку в приміщенні офісу компанії ТОВ «Украмарін», з метою відшукання і вилучення: договорів, контрактів, накладних на поставку товару, вантажно митних декларацій, CMR, Invoice, коносаментів, пакінг листів, документів щодо походження ТМЦ із-за кордону, специфікації, інших супровідних документів та документів згідно яких були імпортовані ТМЦ, документів, що підтверджують реалізацію імпортованих ТМЦ на території України, документів, які підтверджують діяльність з митного оформлення товарів, комп`ютерної та офісної техніки, електронних носіїв інформації, серверів, які використовуються в протиправних цілях, печаток, штампів, чорнових записів, записів на паперових, електронних та інших носіях щодо неофіційної бухгалтерії та іншої документації, яка може свідчити про протиправну діяльність ОСОБА_5 та ТОВ «Украмарін», інших відомостей, речей та документів про обставини вчинення кримінального правопорушення, які мають значення для кримінального провадження.

А тому просить надати дозвіл на проведення обшуку за адресою офісного приміщення: ТОВ «Украмарін» - м. Одеса, вул. Пушкінська 34, офіс (кв.) № 17, яким користується гр. ОСОБА_6 та ОСОБА_7 .

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав.

Суд, заслухавши доводи слідчого, дослідивши матеріали клопотання, вважає, що воно обґрунтоване і підлягає задоволенню.

Згідно ст. 234 ч.1 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукових осіб.

Згідно ст. 233 ч.2 КПК України, під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Судом встановлено, що 21 жовтня 2014 року в ЄРДР було внесено матеріали досудового розслідування №32014260000000072 про вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

З матеріалів доданих до клопотання встановлено, що за адресою розташування офісного приміщення компанії ТОВ «Украмарін», можуть зберігатись речі та предмети, які мають значення речових доказів у даному кримінальному провадженні.

З рапорту начальника відділу ВВКПМС ОУ ГУ ДФС у Чернівецькій області встановлено, що ТОВ «Украмарін» здійснює свою діяльність за адресою м. Одеса, вул. Пушкінська 34, офіс (кв.) № 17. Також з даного рапорту встановлено, що ОСОБА_6 є менеджером, а ОСОБА_7 засновником та керівником ТОВ «Украмарін».

З інформаційної довідки з державного реєстру прав власності на нерухому майно встановлено, що приміщення за вищевказаною адресою належить на праві приватної власності ОСОБА_8 .

Таким чином, слід надати дозвіл на проведення обшуку в приміщенні за адресою АДРЕСА_1 , власником якого є ОСОБА_8 , в якому здійснює свою діяльність компанія ТОВ «Украмарін», менеджером якої є ОСОБА_6 , а засновником та керівником ОСОБА_7 , з метою відшукання і вилучення наступних речей і документів: договори, контракти, накладні на поставку товару, вантажно митні декларації, CMR, Invoice, коносаменти, пакінг листи, документи щодо походження ТМЦ із-за кордону, специфікації, інші супровідні документи та документи згідно яких були імпортовані ТМЦ, документи, що підтверджують реалізацію імпортованих ТМЦ на території України (договори, податкові, видаткові накладні, товарно транспортні накладні, реєстри накладних, книги доходів та витрат, інші первинні бухгалтерські документи), документів, які підтверджують діяльність з митного оформлення товарів, комп`ютерної та офісної техніки, електронних носіїв інформації, серверів, які використовуються в протиправних цілях, печаток, штампів, чорнових записів, записів на паперових, електронних та інших носіях щодо неофіційної бухгалтерії та іншої документації, яка може свідчити про протиправну діяльність ОСОБА_5 та ТОВ «Украмарін».

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.110, 233-236, 309, 370-371 КПК України , суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в приміщенні за адресою АДРЕСА_1 , власником якого є ОСОБА_8 , в якому здійснює свою діяльність компанія ТОВ «Украмарін», менеджером якої є ОСОБА_6 , а засновником та керівником ОСОБА_7 , з метою відшукання і вилучення наступних речей і документів:

- договори, контракти, накладні на поставку товару, вантажно митні декларації, CMR, Invoice, коносаменти, пакінг листи, документи щодо походження ТМЦ із-за кордону, специфікації, інші супровідні документи та документи згідно яких були імпортовані ТМЦ ,

- документи, що підтверджують реалізацію імпортованих ТМЦ на території України (договори, податкові, видаткові накладні, товарно транспортні накладні, реєстри накладних, книги доходів та витрат, інші первинні бухгалтерські документи),

- документи які підтверджують діяльність пов`язану з митним оформленням товарів,

- комп`ютерна та офісна техніка, електронні носії інформації, сервери, які використовуються в протиправних цілях, печатки, штампи,

- чорнові записи, записи на паперових, електронних та інших носіях щодо неофіційної бухгалтерії та документація, яка може свідчити про протиправну діяльність ОСОБА_5 та ТОВ «Украмарін».

Ухвала залишається в силі протягом 20 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

З ухвалою ознайомлений


СудШевченківський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення10.06.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу56009155
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —727/4733/15-к

Ухвала від 10.06.2015

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Богдан С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні