Ухвала
від 16.01.2015 по справі 727/204/15-к
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/204/15-к

Провадження № 1-кс/727/70/15

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 січня 2015 року м.Чернівці

Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

головуючого - слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

розглянувши клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах відділу розслідування ОВС та злочинів, учинених ОГ, ЗО СУ УМВС України в Чернівецькій області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю (матеріали міжнародного доручення слідчого судді Суду першої інстанції Судового округу ОСОБА_4 ОСОБА_5 ),

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю, яке погоджене із заступником начальника відділу прокуратури Чернівецької області ОСОБА_6 .

Вказує, що 24.12.2014 року в СУ УМВС України в Чернівецькій області з ГСУ МВС України надійшло офіційне міжнародне доручення слідчого судді Суду першої інстанції Судового округу Брюселя Королівства ОСОБА_7 в кримінальних справах, які розслідуються по звинуваченню в хакерстві (ст.550 Кримінального кодексу Бельгії), у відмиванні коштів (ст.505 Кримінального кодексу Бельгії), вчинених в рамках злочинної організації (ст. 324 Кримінального кодексу Бельгії ).

В офіційному дорученні зазначено, що ними в ході судового розслідування встановлено велику кількість фактів хакерства зроблених на шкоду рахунків клієнтів бельгійських та іноземних банків, які мали місце починаючи з липня 2011 року по даний час. Вкрадені шляхом шахрайських електронних перечислень, без відома потерпілих клієнтів вони були переведені на банківські рахунки, відкриті в бельгійських чи іноземних банках. Згідно отриманим інструкціям особи одержували кошти готівкою, після чого відправляли гроші через системи ІНФОРМАЦІЯ_1 \ WESTERN UNION чи ІНФОРМАЦІЯ_2 \MONEYGRAM в різні інші країни, включаючи Україну де їх отримували інші особи.

Так, деякі із сум грошових коштів, переведених через систему ІНФОРМАЦІЯ_1 або МонейГрам\MONEYGRAM отримувала ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 \ ОСОБА_9 / використовуючи паспорт громадянина України НОМЕР_1 , зокрема у восьмому відділенні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 ,

З метою отримання додаткових доказів, по справі виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів, які перебувають у володінні Чернівецької філії ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », а саме: бланки відправлення\ отримання грошей, копії паспортів, фотозображення осіб, які здійснювали зняття готівки за період часу з липня 2011 року по 24.12.2014 року від імені ОСОБА_10 .

А тому просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до вищевказаних документів з можливістю їх вилучення.

Суд, заслухавши доводи слідчого, дослідивши матеріали клопотання, вважає, що воно обґрунтоване і підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що вищевказані документи перебувають у володінні восьмого відділення ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 .. Без тимчасового доступу до цих документів неможливо довести обставини та місце вчинення злочину, а також встановити особистість злочинця. А тому слід надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, з можливістю їх вилучення.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає в наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Керуючись ст.ст.159, 163-165, 370-371, 561 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому в особливо важливих справах відділу розслідування ОВС та злочинів, учинених ОГ, ЗО СУ УМВС України в Чернівецькій області ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні восьмого відділення ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 ,.з можливістю їх вилучення, а саме до:

- бланків відправлення \ отримання грошей, копій паспорта, фотозображення особи, яка отримувала готівкові кошти через систему ІНФОРМАЦІЯ_5 на ім`я ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 \ ОСОБА_9 / можливо використовуючи паспорт громадянина України НОМЕР_1 за період часу з липня 2011 року по 24.12.2014 року.

Ухвала залишається в силі протягом 20 днів з дня її постановлення.

Роз`яснити, що у разі невиконання даної ухвали, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудШевченківський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення16.01.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу56050678
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —727/204/15-к

Ухвала від 16.01.2015

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Богдан С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні