Ухвала
від 17.02.2016 по справі 753/2457/16-к
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/2457/16-к

провадження № 1-кс/753/652/16

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"17" лютого 2016 р. слідчий суддя Дарницького районного суду м. Києва ОСОБА_1 за участі: секретаря ОСОБА_2 , представника ОСОБА_3 ОСОБА_4 , за участю прокурора ОСОБА_5 , слідчого ОСОБА_6 , розглянувши в судовому засіданні скаргу на бездіяльність слідчого та прокурора, яка полягає у неповерненні тимчасово вилученого майна,

В С Т А Н О В И В:

09 лютого 2016 р. представник ОСОБА_3 ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді зі скаргою на бездіяльність органу досудового розслідування СУ ФР ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м.Києві та прокуратури Дарницького району м.Києва , яка полягає у неповерненні тимчасово вилученого майна.

На обґрунтування скарги зазначив, що 3 листопада 2015 р. на підставі ухвали слідчого судді від 5.10.2015 рокув приміщенні по вулиці Червоноткацькій, 42 в м. Києві було проведено обшук з метою відшукання та вилучення документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «Інфініті Про» щодо взаємовідносин з підприємствами з ознаками фіктивності, чорнових записів, електронних носіїв інформації, печаток, штампів та коштів, отриманих від незаконної діяльності. Під час обшуку вилучено належні ОСОБА_3 грошові кошти в сумі 31750 доларів США, 285 євро та 71450 грн.,. Ухвалою слідчого судді 30000 дол.США були йому повернуті, решта коштів, а саме 1750 дол.США, 71450 грн. та 285 євро, які не є коштами, отриманими від незаконної діяльності, не мають відношення до кримінального провадження та на вилучення яких слідчий суддя дозволу не надавав наразі не повернуті. Отже зазначені грошові кошти вважаються тимчасово вилученим майном. З клопотанням про арешт тимчасово вилученого майна слідчий та прокурор не зверталися, а отже законних підстав для утримання грошових коштів у слідчого немає, тому просить вказані кошти повернути.

В судовому засіданні скаржник скаргу підтримав пославшись на викладені у ній обставини.

Слідчий та прокурор в судовому засіданні заперечували проти задоволення скарги, посилаючись на те, що вказані кошти визнані речовими доказами, та крім того, згаданою ухвалою слідчого судді про проведення обшуку надавався дозвіл на вилучення грошових коштів.

Заслухавши сторони та дослідивши додані до скарги і надані слідчим матеріали, слідчий суддя дійшов висновку про обґрунтованість скарги з таких підстав.

Слідчим суддею встановлено, що групою слідчих слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві розслідується кримінальне провадження № 32015100020000090, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочинів (кримінальних правопорушень), передбачених частиною 5 статті 27, частиною 3 статті 212, частиною 3 статті 212, частиною 2 статті 205 КК України.

15 жовтня 2015 р. слідчим суддею Дарницького районного суду м. Києва постановлено ухвалу про надання дозволу на проведення обшуку в офісному приміщенні ТОВ «Холдінг-Сіті» за адресою: м. Київ, вул. Червоноткацька, 42, з метою відшукання та вилучення документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «Інфініті Про» по взаємовідносинам з підприємствами з ознаками фіктивності ТОВ «Жанмарк», ТОВ «Верден», ТОВ «Рекстонтех», ТОВ «Кайронпром», ТОВ «Віп Газ Україна», ТОВ «М-Консалтінг-Груп», ТОВ «М-М-Г Альянс», ТОВ «Романсон», ТОВ «СігмусТехСолюшнс», ТОВ «Тонернолтрейл», ТОВ «Техкрамб», ТОВ «Укргарант Проект», ТОВ «Авто-Кар-Тех», ТОВ «Укрстальекспо», ТОВ «Септембер Тайм», ТОВ Зім Група», ТОВ Плазмон», а саме документів податкової звітності , бухгалтерської звітності документів щодо перерахування грошових коштів, в тому числі кошти отримані від незаконної діяльності вищевказаних підприємств, чорнові записи, електронні носії інформації (комп`ютерної техніки, флеш накопичувачі, диски, дискети), печатки, штампи.

3 листопада 2015 р. за вказаною в ухвалі слідчого судді адресою в присутності засновників ТОВ «Грінлайт Принт» ОСОБА_3 та ОСОБА_7 було проведено обшук, під час якого вилучено зокрема грошові кошти в сумі 31750 доларів США, 285 євро та 71450 грн. Під час обшуку та вилучення майна жодних заяв чи зауважень від ОСОБА_3 не надходило.

Зі змісту ухвали слідчого судді про обшук вбачається, що за адресою: м. Київ, вул. Червоноткацька, 42, та відповідно до проведених заходів встановлено, що офісне приміщення ТОВ «Інфініті Про» розміщене за адресою: м. Київ, вул. Червоноткацька, буд.42 та на праві власності - належить ТОВ «Холдінг-Сіті» (код : 25586260). Зазначена обставина підтверджується і тим, що частина вилучених під час обшуку документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «Інфініті Про» знаходилась у тому ж сейфі, що і грошові кошти.

Системний аналіз норм КПК України дає підстави вважати, що вилучене під час обшуку майно, з метою відшукання якого і проводився обшук, не є тимчасово вилученим майном, а отже закон не вимагає внесення клопотання про накладення арешту на таке майно, а законною підставою для його зберігання в органі досудового розслідування є ухвала слідчого судді та протокол обшуку.

З огляду на зміст ухвали слідчого судді про обшук грошові кошти, походження яких підлягає перевірці в ході досудового розслідування, не відносяться до тимчасово вилученого майна.

Крім того, відповідно до Постанови від 05.11.2015 року начальника 2-го відділу СУ ФР ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м.Києві майора податкової міліції ОСОБА_6 вилучені під час обшуку грошові кошти визнані речовими доказами. Отже, підстав вважати такі кошти тимчасово вилученим майном у слідчого судді не має.

На підставі викладеного, керуючись статтями306,307, 309 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

В задоволенні скарги відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили з моменту її оголошення і підлягає безумовному виконанню.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення17.02.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу56069624
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —753/2457/16-к

Ухвала від 17.02.2016

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Шклянка М. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні