Ухвала
від 25.02.2016 по справі 757/8485/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/8485/16-к

У Х В А Л А

25 лютого 2016 року Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Києва клопотання слідчого СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором Київської місцевої прокуратури № 6 м. Києва ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення огляду,-

В С Т А Н О В И В :

25.02.2016 у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання сторони кримінального провадження - слідчого СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором Київської місцевої прокуратури № 6 у м. Києві ОСОБА_5 , про надання дозволу на проведення огляду в приміщенні магазину «Кутюр Клаб», яке знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Липська, буд. 14, з метою фіксації та закріплення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Обґрунтовуючи подане клопотання сторона кримінального провадження вказує, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32016100060000006, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 11.01.2016 року, за фактом умисного ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ «Кутюр Клаб» (код ЄДРПОУ 38005267), за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 212 КК України.

Підставою для початку досудового розслідування стала заява адвоката ОСОБА_6 , який діє в інтересах гр. ОСОБА_7 , про те, що ТОВ «Кутюр Клаб» в особі директора ОСОБА_8 здійснює свою діяльність з приховуванням реальних доходів, з метою ухилення від сплати встановлених податковим законодавством податків та зборів. Так, в ході досудового розслідування встановлено, що заявник ОСОБА_7 неодноразово, в період з 2012 по 2015 роки замовляв в ТОВ «Кутюр Клаб» (код ЄДРПОУ 38005267, юридична адреса 01033 м. Київ, вул. Шота Руставелі, буд. 20-Б, оф. 13, фактичне місце здійснення діяльності: м. Київ, вул. Липська, 14), директором якого є ОСОБА_8 , різноманітний одяг. В березні 2015 року ОСОБА_7 замовлено два піджаки під торговою маркою «Smalto». За вимогою ОСОБА_8 оплату за них в сумі 5400 євро здійснено заявником готівкою в іноземній валюті. На вказані покупки ОСОБА_7 належним чином оформлених документів, що підтверджують покупку не отримував. На вимогу надати такі документи заявником було отримано без будь-якого належного оформлення від ОСОБА_8 інформацію про здійснені замовлення одягу ОСОБА_7 з 2012 по 2014 роки.

На прохання заявника надати документи, що підтверджують ввезення вказаних піджаків з Італії, директором ТОВ «Кутюр Клаб» надано інвойс, в якому вказано про відправлення компанією «FRANCESCO SMALTO INTERNATIONAL» даного товару ОСОБА_8 . Однак, достовірність даного документа у заявника викликає сумнів.

В ході аналізу бази даних ГУ ДФС України органом досудового розслідування встановлено, що у ТОВ «Кутюр Клаб» відсутні будь-які операції з імпорту товарів на територію України.

При розслідуванні даного кримінального правопорушення виникла необхідність у проведення огляду приміщення магазину «Кутюр Клаб», який знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Липська, 14, з метою встановлення та перевірки факту реального здійснення фінансово-господарської діяльності ТОВ «Кутюр Клаб», можливих фактів приховування реальних доходів, заниження обсягів операцій на митній території України, здійснення незаконної діяльності, ухилення від сплати податків та зборів службовими особами ТОВ «Кутюр Клаб», фактів незаконного ввезення на митну територію України товарно-матеріальних цінностей та здійснення іншої незаконної діяльності вказаного суб`єкта господарювання.

Згідно листа Київського міського бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на нерухоме майно на приміщення, в якому планується провести огляд, за адресою: м. Київ, вулиця Липська, 14 магазин «Кутюр Клаб» - реєстрація права власності на нерухоме майно не проводилась. Відповідно до інформації з Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві інформація щодо реєстрації права власності на нерухоме майно за адресою: м. Київ, вул. Липська, 14 відсутня.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримала.

Заслухавши пояснення слідчого в обґрунтування заявленого клопотання, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, прихожу до наступного висновку.

Судовим розглядом встановлено, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32016100060000006, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 11.01.2016 року, за фактом умисного ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ «Кутюр Клаб» (код ЄДРПОУ 38005267), за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 212 КК України.

Згідно зі ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами КПК України, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ч. 2 ст. 237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Зважаючи на викладене, та виходячи з обставин вчинення ймовірного кримінального правопорушення, так як вони викладені у клопотанні слідчого, правове обґрунтування заявленого клопотання, яке відповідає вимогам ст. ст. 233, 234, 237 КПК України, прихожу до висновку про наявність правових підстав для проведення огляду приміщення магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яке знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , з метою фіксації та закріплення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Разом з цим, слідчий суддя не знаходить підстав для задоволення клопотання в частині надання дозволу на огляд з метою відшукання і вилучення у вказаному приміщенні коштів, отриманих від незаконної діяльності підприємства, оскільки слідчим, яким подано клопотання, не вказано родових ознак вказаних речей, які необхідно відшукати та вилучити, що не дає можливості ідентифікувати їх, а також виходячи з фабули правопорушення та кваліфікації діянь осіб, причетних до ймовірно вчиненого кримінального правопорушення, не доведено, що вказані речі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні на даному етапі досудового розслідування.

Керуючись ст. ст. 234, 237, 309 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення огляду слідчому СУ ФР ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 у кримінальному провадженню №32016100060000006, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 11.01.2016 року, з правом передоручення оперативному підрозділу в порядку ч. 6 ст. 218 КПК України, приміщення магазину «Кутюр Клаб», який знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Липська, буд. 14, на яке згідно листа Київського міського бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на нерухоме майно та Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві - реєстрація права власності на нерухоме майно не проводилась, з метою встановлення можливих фактів приховування реальних доходів ТОВ «Кутюр Клаб», заниження обсягів операцій на митній території України, здійснення незаконної діяльності, ухилення від сплати податків та зборів службовими особами ТОВ «Кутюр Клаб», фактів незаконного ввезення на митну територію України товарно-матеріальних цінностей та здійснення іншої незаконної діяльності вказаного підприємства, та встановлення наявності та огляду фінансово-господарських документів ТОВ «Кутюр Клаб», які свідчать про придбання (купівлю) та реалізацію (продаж) товарно-матеріальних цінностей, документи які свідчать про ввезення на митну територію України товарно-матеріальних цінностей, документи, які свідчать про придбання (купівлю) товарно-матеріальних цінностей виключно на території України, документи в яких відображена фактична сума надходження грошових коштів, чорнова бухгалтерія, документи складського обліку, документи податкової звітності, бухгалтерської звітності, документи щодо перерахування грошових коштів, не обліковані товарно-матеріальні цінності, електронні носії інформації (комп`ютерна техніка) та інші носії інформації, на яких зберігаються відомості щодо фінансово господарської діяльності ТОВ «Кутюр Клаб» з придбання товарно матеріальних цінностей за межами території України та на території України, та електронні документи, в яких відображена фактична сума надходження не облікованих грошових коштів та товарно-матеріальних цінностей, печатки, кліше та штампи підконтрольних підприємств, чорнові записи, а також вилучення речей та документів, які можуть бути використані як доказ фактів та обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні №32016100060000006 від 11.01.2016 року.

В іншій частині у задоволенні клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю в один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/8485/16-к.

Примірник 2 надано слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.02.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу56113115
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення огляду

Судовий реєстр по справі —757/8485/16-к

Ухвала від 25.02.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бабенко С. Ш.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні