Ухвала
від 02.03.2016 по справі 635/2138/16-к
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/2138/16-к

Провадження № 1-кс/635/201/2016

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 березня 2016 року смт. Покотилівка

Харківський районний суд Харківської області в складі

головуючого слідчого судді ОСОБА_1 ,

за участі секретаря ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3

розглянувши в відкритому судовому засіданні клопотання слідчого Харківського відділу поліції ГУ НП в Харківській області ОСОБА_3 за погодженням з прокурором Харківської місцевої прокуратури №6 ОСОБА_4 за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016220430000342 від 27.01.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, про проведення обшуку за місцем реєстрації та фактичного мешкання головного бухгалтера ПП «Престиж Буд Сервіс» (код ЄДРПОУ 39674290) громадянки ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , -

ВСТАНОВИВ:

02 березня 2016 року до суду внесено зазначене клопотання, в якому слідчий просить суд надати дозвіл на проведення обшуку за місцем реєстрації та фактичного мешкання головного бухгалтера ПП «Престиж Буд Сервіс» (код ЄДРПОУ 39674290) громадянки ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукування та подальшого вилучення свідоцтва про реєстрацію підприємства, виписки з єдиного реєстру юридичних та фізичних осіб підприємців, статуту підприємства, свідоцтва платника податків, свідоцтва платника податку на додану вартість, довідки про сплату єдиного податку, звітної документації, договорів підряду з ОСББ, банківських /платіжних/ карток, чекових книжок, касових книг, круглої печатки, кутового штампу, ліцензії пов`язаної із створенням (ремонтом) об`єктів архітектури, дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки, договорів оренди офісних приміщень та складських приміщень, документів щодо придбання матеріалів для виконання умов договорів підрядів між ОСББ «Дивограй» та ПП «Престиж Буд Сервіс», між ОСББ «Мерефа - Центральна» та ПП «Престиж Буд Сервіс», між ОСББ «Мрія» та ПП «Престиж Буд Сервіс», між ОСББ «Бджілка» та ПП «Престиж Буд Сервіс» (видаткових та податкових накладних, платіжних доручень, рахунків-фактур, договорів поставки), банківських виписок за наявними розрахунковими рахунками через які здійснювалися операції по договорам підряду з ОСББ; документів що свідчать про наявність спеціальної техніки, яка наявна на балансі підприємства та залучалась для виконання робіт по договорам; договорів про надання транспортно експедиторських послуг; документів що підтверджують вартість і обсяги робіт виконаних машинами та механізмами, в т.ч. підрядними чи субпідрядними організаціями; документів щодо кількості найманих працівників, які виконували роботи по договорам; документів що свідчать про кваліфікацію, рівень освіти та досвід роботи працівників підприємства, актів виконаних робіт форми КБ-2в за умовами вищевказаних договорів що були забрані представником ПП «Престиж Буд Сервіс» у голів ОСББ з метою уникнення відповідальності, обладнання та техніки для їх виготовлення /комп`ютерної техніки, принтерів, бланків, електронних накопичувачів інформації, чорнових записів, інших документів та предметів, що можуть вказувати на причетність громадянки ОСОБА_5 , до протиправної діяльності, які є важливими речовими доказами по кримінальному провадженню, які будуть виступати речовими доказами.

В клопотанні про проведення обшуку, яке погоджено з прокурором Харківської місцевої прокуратури №6 слідчий посилається на те, що у провадженні СВ Харківського відділу поліції ГУ НП в Харківській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016220430000342 від 27.01.2016.

В своєму клопотанні слідчий посилається на те, що в ході досудового розслідування встановлено, що між ОСББ «Дивограй» (код ЄДРПОУ 37846789) та ПП «Престиж Буд Сервіс» (код ЄДРПОУ 39674290) було укладено договір підряду №1 від 09.10.2015 року, щодо реконструкції житлового будинку по АДРЕСА_2 загальною вартістю 259569 грн.

Фінансування проекту здійснювалося за рахунок фінансових внесків громади, внесків міста та внеску по проекту МГР в рамках угоди про партнерство між Організацією Об`єднаних Націй та Мереф`янською міською радою Харківської області.

ПП «Престиж Буд Сервіс» (код ЄДРПОУ 39674290) було засноване 04.03.2015 року громадянкою ОСОБА_6 . Статутний капітал підприємства склав 100 грн., що викликає сумніви про можливість виконання робіт власними силами підприємства.

В листопаді 2015 року між зі сторони ОСББ «Дивограй» (код ЄДРПОУ 37846789) та ПП «Престиж Буд Сервіс» (код ЄДРПОУ 39674290) було підписано акт приймання виконаних робіт №1.

28.12.2015 року комісією в складі голови правління ОСББ «Дивограй» (код ЄДРПОУ 37846789) ОСОБА_7 , представника Мереф`янської міської ради (інспектора відділу благоустрою) ОСОБА_8 , депутата Мереф`янської міської ради ОСОБА_9 , мешканця обстежуваного багатоквартирного будинку ОСОБА_10 , було обстежено будинок по вул. Шовкостанція, буд.3 м. Мерефа Харківського району Харківської області, про що складено акт обміру виконаних робіт та будівельних матеріалів при реконструкції даху.

В ході обстеження виявлено факт завищення обсягів виконаних робіт по договору підряду №1 від 09.10.2015 року зі сторони ПП «Престиж Буд Сервіс» (код ЄДРПОУ 39674290), так як частина робіт зовсім не виконувалась, а деякі матеріали використанні для виконання робіт не відповідали тим, що вказані в проектно кошторисній документації.

Вказане свідчить про вчинення шахрайських дій зі сторони ОСББ «Дивограй» та ПП «Престиж Буд Сервіс» (код ЄДРПОУ 39674290), які внесли до акту виконаних робіт недостовірні відомості.

Крім цього встановлено, що ПП «Престиж Буд Сервіс» (код ЄДРПОУ 39674290) виконувало роботи на замовлення ОСББ «Мерефа Центральна» капітальний ремонт вул. Гастелло, 12, вул. Жуковського, 32 (утеплення та відмостка), реконструкція мереж електроживлення по вул. Гастелло, 11; (3 буд.) на суму 520 794 грн., ОСББ «Мрія» капітальний ремонт з заміною вікон у під`їздах, вхідних дверей у під`їзди, ремонт козирків над входом у під`їзди, облаштування парапету, ремонт температурного шва, (4 буд.) на суму 422 914 грн., ОСББ «Бджілка» по реконструкції житлового будинку заміні покрівлі (2 буд.) на суму 459 897 грн.

Фінансування проектів здійснювалося за рахунок фінансових внесків громади, внесків міста та внеску по проекту МГР в рамках угоди про партнерство між Організацією Об`єднаних Націй та Мереф`янською міською радою Харківської області.

16 лютого 2016 року за клопотанням слідчого про надання тимчасового доступу до речей та документів слідчим суддею Харківського районного суду Харківської області ОСОБА_1 , було прийняте рішення, щодо надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, а саме: договору підряду № 1 від 09.10.2015; проектно-кошторисної документації до договору; актів приймання виконаних будівельних робіт (ф. №КБ-2в) до договору; довідок про вартість виконаних будівельних робіт (ф. №КБ-3) до договору; дефектного акту до договору, документів, що підтверджують розрахунки за виконані по договору роботи із вилученням вищевказаних документів, які знаходиться у володінні ОСББ «Дивограй».

24 лютого 2016 року оголошено вищевказану ухвалу та проведено вилучення документів у голови правління ОСББ «Дивограй» ОСОБА_7 . Цього ж дня було допитано в якості свідка голову правління ОСББ «Дивограй» ОСОБА_7 , щодо обставин виконання робіт зі сторони ПП «Престиж Буд Сервіс». В ході допиту ОСОБА_7 , повідомила, що роботи по договору на даний час не виконані. На протязі грудня 2015 року до неї неодноразово звертався представник ПП «Престиж Буд Сервіс» з актом приймання виконаних робіт в якому містились дані про завершення робіт в повному обсязі, що не відповідало дійсності. Після цього представник ПП «Престиж Буд Сервіс» в один з днів обманним шляхом підписав у ОСОБА_7 , акт виконаних робіт мотивуючи це тим, що роботи будуть виконані в повному обсязі до кінця грудня 2015 року. Після цього 12.02.2016 року всіх голів ОСББ зібрали в приміщенні Мерефянської міської ради Харківського району Харківської області, де представник ПП «Престиж Буд Сервіс» забрав у всіх посадових осіб ОСББ акти виконаних робіт з печатками та підписами при цьому зазначив, що тепер роботи будуть продовжені тільки після перерахування всіх сум грошових коштів.

16 лютого 2016 року за клопотанням слідчого про надання тимчасового доступу до речей та документів слідчим суддею Харківського районного суду Харківської області ОСОБА_1 , було прийняте рішення, щодо надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, а саме: свідоцтва про реєстрацію, виписки з єдиного реєстру юридичних та фізичних осіб підприємців, статуту підприємства, свідоцтва платника податків, свідоцтва платника податку на додану вартість, ліцензії пов`язаної із створенням (ремонтом) об`єктів архітектури, дозволами на виконання робіт підвищеної небезпеки, договорів оренди офісних приміщень та складських приміщень, що свідчать про можливість зберігання, розвантаження, навантаження матеріалів для виконання робіт - з можливістю вилучення їх завірених копій, а також документів щодо придбання матеріалів для виконання умов договорів підрядів: договору №1 від 09.10.2015 між ОСББ «Дивограй» та ПП «Престиж Буд Сервіс», договору між ОСББ «Мерефа - Центральна» та ПП «Престиж Буд Сервіс», договору між ОСББ «Мрія» та ПП «Престиж Буд Сервіс», договору між ОСББ «Бджілка» та ПП «Престиж Буд Сервіс» (видаткових та податкових накладних, платіжних доручень, рахунків-фактури, договорів поставки), банківських виписок за наявними розрахунковими рахунками через які здійснювалися операції по договорам підряду з ОСББ; документів що свідчать про наявність спеціальної техніки, яка наявна на балансі підприємства та залучалась для виконання робіт по договорам; договорів про надання транспортно експедиторських послуг; документів що підтверджують вартість і обсяги робіт виконаних машинами та механізмами, в т.ч. підрядними чи субпідрядними організаціями; документів щодо кількості найманих працівників, які виконували роботи по договорам; документів що свідчать про кваліфікацію, рівень освіти та досвід роботи працівників підприємства, актів виконаних робіт форми КБ-2в за умовами договору - з можливістю вилучення їх оригіналів, які знаходяться у володінні ПП «Престиж Буд Сервіс» (код ЄДРПОУ 39674290), яке розташоване за юридичною адресою: вул. Мироносицька, буд. 10, ЛІТ.А-5, К.2-1 м. Харків.

22 лютого 2016 року оголошено та надано під особистий підпис копію ухвали слідчого судді Харківського районного суду Харківської області ОСОБА_1 від 16.02.2016 року головному бухгалтеру «Престиж Буд Сервіс» (код ЄДРПОУ 39674290) гр. ОСОБА_5

22 лютого 2016 року допитано в якості свідка головного бухгалтера «Престиж Буд Сервіс» (код ЄДРПОУ 39674290) громадянку ОСОБА_5 , яка пояснила, що з 15.06.2015 року вона працює на посаді головного бухгалтера ПП «Престиж Буд Сервіс». Підприємство розташоване за юридичною адресою: вул. Мироносицька, буд.10 літ. А-5, к.2-1, м. Харків. Фактично за юридичною адресою підприємства на даний час проводяться ремонтні роботи. Директор підприємства ОСОБА_6 перебуває у тарифній відпустці до 29 лютого 2016 року. Всі документи та комп`ютерна техніка, а також печатка підприємства були передані директору підприємства. Підприємство має найманих працівників в кількості дев`яти осіб. За підприємством не обліковується автотранспорт. Для ведення діяльності на балансі підприємства наявний будівельний інструмент. Підприємство являється платником єдиного податку третьої групи. Крім цього підтвердила факт того, що підприємство виконувало роботи на замовлення ОСББ розташованих в м. Мерефа Харківського району Харківської області.

22 лютого 2016 року головному бухгалтеру ПП «Престиж Буд Сервіс» (код ЄДРПОУ 39674290) гр. ОСОБА_5 , надано дві повістки одна з яких на ім`я ОСОБА_6 , про необхідність явки 01.03.2016 на 10 годину до Харківської місцевої прокуратури №6 для участі у слідчій дії по наданню тимчасового доступу до документів згідно рішення слідчого судді Харківського районного суду, а друга на ім`я ОСОБА_5 про необхідність явки 01.03.2016 на 11 годину до Харківської місцевої прокуратури №6 для участі у додатковому допиті в якості свідка.

01.03.2016 року вказані посадові особи ПП «Престиж Буд Сервіс» (код ЄДРПОУ 39674290) за викликом до Харківської місцевої прокуратури №6 не з`явилися, про обставини своєї неявки будь яким з можливих способів не повідомили, що свідчить про наміри ухилитися від виконання ухвали суду про надання тимчасового доступу до речей та документів від 16.02.2016 року, а також вказує про можливість реальної загрози вчинення протиправних дій з їх сторони, які будуть полягати в знищенні, приховуванні або внесенні змін до вищевказаних документів, так як з моменту вручення ухвали пройшло дев`ять днів.

Вищевказані дії свідчать про бажання посадових осіб ПП «Престиж Буд Сервіс» вплинути на хід слідства та уникнути кримінальної відповідальності за вчинене кримінальне правопорушення.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно - право власності на об`єкт розташований за адресою: провулок Золотий, буд. 10 м. Харків зареєстроване в частині 50/100 за ОСОБА_11 , в частині 35/100 ОСОБА_5 , в частині 15/100 ОСОБА_12 .

Оскільки під час досудового розслідування є достатні підстави вважати, що за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитися вищевказані документи, предмети, техніка, які є важливими речовими доказами по кримінальному провадженню №12016220430000342 від 27.01.2016, а тому є необхідність у проведенні обшуку за адресою: АДРЕСА_1 в домоволодінні, де зареєстрована та мешкає громадянка ОСОБА_5 , з можливістю відшукання та вилучення вищевказаних речей та документів.

Слідчий посилається на те, що вказаний обшук необхідно провести з метою відшукання та вилучення вищевказаних документів, предметів, техніки, які є важливими речовими доказами по кримінальному провадженню.

Суд, дослідивши клопотання, вислухавши пояснення слідчого, вважає його обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Так, відповідно до ст. 234 КПК обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчим у судовому засіданні доведено, що було вчинено кримінальне правопорушення, відшукувані речі мають значення для досудового розслідування, відомості, які містяться у відшукуваних речах, можуть бути доказами під час судового розгляду, відшукувані речі знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

В наданих матеріалах міститься достатньо підстав вважати, що в домоволодінні буд. АДРЕСА_1 можуть знаходитися зазначені слідчим речі.

Керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого Харківського відділу поліції ГУ НП в Харківській області ОСОБА_3 за погодженням з прокурором Харківської місцевої прокуратури №6 ОСОБА_4 по кримінальному провадженню № 12016220430000342 про проведення обшуку задовольнити.

Надати слідчому Харківського відділу поліції ГУ НП в Харківській області дозвіл на проведення обшуку за місцем реєстрації та фактичного мешкання головного бухгалтера ПП «Престиж Буд Сервіс» (код ЄДРПОУ 39674290) громадянки ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , який на праві власності належить в частині 50/100 ОСОБА_11 , в частині 35/100 ОСОБА_5 , в частині 15/100 ОСОБА_12 з метою відшукування та подальшого вилучення свідоцтва про реєстрацію підприємства, виписки з єдиного реєстру юридичних та фізичних осіб підприємців, статуту підприємства, свідоцтва платника податків, свідоцтва платника податку на додану вартість, довідки про сплату єдиного податку, звітної документації, договорів підряду з ОСББ, банківських /платіжних/ карток, чекових книжок, касових книг, круглої печатки, кутового штампу, ліцензії пов`язаної із створенням (ремонтом) об`єктів архітектури, дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки, договорів оренди офісних приміщень та складських приміщень, документів щодо придбання матеріалів для виконання умов договорів підрядів між ОСББ «Дивограй» та ПП «Престиж Буд Сервіс», між ОСББ «Мерефа - Центральна» та ПП «Престиж Буд Сервіс», між ОСББ «Мрія» та ПП «Престиж Буд Сервіс», між ОСББ «Бджілка» та ПП «Престиж Буд Сервіс» (видаткових та податкових накладних, платіжних доручень, рахунків-фактур, договорів поставки), банківських виписок за наявними розрахунковими рахунками через які здійснювалися операції по договорам підряду з ОСББ; документів що свідчать про наявність спеціальної техніки, яка наявна на балансі підприємства та залучалась для виконання робіт по договорам; договорів про надання транспортно експедиторських послуг; документів що підтверджують вартість і обсяги робіт виконаних машинами та механізмами, в т.ч. підрядними чи субпідрядними організаціями; документів щодо кількості найманих працівників, які виконували роботи по договорам; документів що свідчать про кваліфікацію, рівень освіти та досвід роботи працівників підприємства, актів виконаних робіт форми КБ-2в за умовами вищевказаних договорів що були забрані представником ПП «Престиж Буд Сервіс» у голів ОСББ з метою уникнення відповідальності, обладнання та техніки для їх виготовлення /комп`ютерної техніки, принтерів, бланків, електронних накопичувачів інформації, чорнових записів, інших документів та предметів, з метою їх відшукування та подальшого вилучення.

Ухвала надає право слідчому проникнути до житла лише один раз.

Ухвала може бути виконана до 02 квітня 2016 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.03.2016
Оприлюднено10.03.2023
Номер документу56209554
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —635/2138/16-к

Ухвала від 02.03.2016

Кримінальне

Харківський районний суд Харківської області

Назаренко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні