Постанова
від 13.04.2007 по справі 14/662
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

14/662

   

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський,3/65

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Від "13" квітня 2007 р.                                                     Справа № 14/662

Господарський суд Житомирської області у складі:

Судді Костриці О.О.

при секретарі Ткач М.М.

за участю представників сторін

від позивача Котик О.В. дов. №21 від 11.01.2007р.

від відповідача не з'явився

 

Розглянув у відкритому судовому засіданні справу за позовом Виконавчої дирекції Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Чуднівської міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (смт. Чуднів)  

до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю                       ім. Задорожньої (с.Березівка Любарського району)

про стягнення 1821,21 грн.

Позивачем пред'явлено позов про стягнення на його користь з відповідача                1821,21 грн. заборгованості по сплаті  страхових внесків до Фонду.

Представник позивача в судовому засіданні 13.04.2007р. позовні вимоги підтримав у повному обсязі.

Відповідач заперечень на позов не надав, свого представника в засідання суду не направив, хоча про час та місце розгляду справи був належним чином повідомлений.

Заслухавши представника позивача, дослідивши матеріали справи, господарський суд,-

ВСТАНОВИВ:

Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю                     ім. Задорожньої зареєстроване у позивача як платник страхових внесків до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (а.с. 3).

Відповідно до Положення про районні (міжрайонні), міські виконавчі дирекції відділень Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, на робочий орган відділення Фонду покладено обов'язок здійснювати контроль за правильним нарахуванням, своєчасною та повною сплатою страхувальником страхових внесків, а також обґрунтованістю проведених ним витрат страхових коштів, за достовірністю поданих страхувальниками та застрахованими особами відомостей.

Згідно ст. 23 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням" від 18.01.01 р. № 2240-ІІІ (далі Закон), страхувальники-роботодавці сплачують до Фонду різницю  між нарахованими  для роботодавців  і найманих працівників страховими внесками  та  витратами, пов'язаними  з  наданням матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам, один раз на місяць - у день встановлений для одержання в установах банку коштів на оплату праці за відповідний період.

Відповідно до п.2 ч.2 ст. 27 Закону, страхувальник зобов'язаний нараховувати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Внаслідок неналежного виконання відповідачем свого обов'язку, станом на день вирішення спору, утворилась заборгованість по сплаті страхових внесків до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в сумі 1821,21 грн., що підтверджується звітом про нараховані внески, перерахування та витрати, пов'язані з загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності (а.с.6), актом звірки взаєморозрахунків, підписаним компетентними представниками сторін та скріпленим печатками (а.с.7).

Відповідач позов не оспорив, доказів сплати боргу перед позивачем, суду не надав.

Враховуючи викладене, господарський суд вважає позовні вимоги такими, що підлягають задоволенню в повному обсязі на суму 1821,21 грн. заборгованості по сплаті  страхових внесків до Фонду.

Відповідно до ч.4 ст.94 КАС України, судові витрати з відповідача стягненню не підлягають.

На підставі Закону України  "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням" від 18.01.2001 р. № 2240-ІІІ, керуючись ст.ст. 94, 158-163, 167, 254, п.6 Прикінцевих та перехідних положень КАС України, господарський суд,-

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю                               ім. Задорожньої, Любарський район, с.Березівка, ідентифікаційний код 03744847 на користь  Виконавчої дирекції Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Чуднівської міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, смт.Чуднів, вул.Леніна,107, ідентифікаційний код 26091796 - 1821,21 грн. заборгованості по сплаті  страхових внесків до Фонду.

Згідно ст.ст. 185, 186 КАСУ сторони та інші особи, які беруть участь у справі мають право оскаржувати постанову в апеляційному порядку повністю або частково. Заява про апеляційне оскарження постанови подається протягом 10 днів з дня її проголошення, апеляційна скарга на постанову подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Дані заяви подаються до Житомирського апеляційного господарського суду через суд першої інстанції.

Згідно ст. 254 КАСУ, постанова, якщо інше не встановлено КАСУ набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                                       Костриця О.О.  

 

Дата ухвалення рішення13.04.2007
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу562838
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/662

Ухвала від 06.04.2009

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 15.11.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Миропольський С.О.

Ухвала від 09.10.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Миропольський С.О.

Постанова від 13.04.2007

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Рішення від 16.10.2006

Господарське

Господарський суд Сумської області

Миропольський С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні