Ухвала
від 18.02.2016 по справі 757/7151/16-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/7151/16-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 лютого 2016 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , погоджене прокурором другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 , про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

В провадження слідчого судді надійшло вказане клопотання про проведення обшуку.

Обґрунтовуючи клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Генеральною прокуратурою України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №22015000000000065, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 23.02.2015, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що впродовж 2012 року Комітетом з конкурсних торгів Управління магістральних газопроводів «Черкаситрансгаз» проведено конкурсні торги по закупівлі робіт з капітального ремонту систем підготовки циклового повітря ГПА ГТК-10-4Б в кількості 4 штук на компресорних станціях «Кіровоградська» та «Південнобузька». При цьому, службові особи Управління магістральних газопроводів «Черкаситрансгаз», з метою заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах вступили в попередню змову із керівниками ТОВ «БК «Будінвест-Проект» та ТОВ «БК «Перша Черноморська» вчинили розкрадання державних коштів, шляхом організації закупівель товарів, робіт та послуг у заздалегідь вибраних підприємств за значно завищеними цінами.

З метою привласнення державних коштів в особливо великих розмірах, службові особи УМГ «Черкаситрансгаз», діючи умисно та за попередньою змовою із службовими особами ТОВ «БК «Будінвест - Проект», всупереч вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель» умисно не проводили належного маркетингового дослідження ціни об`єкту закупівлі та аналізу очікуваної вартості її предмету під час підготовки та проведення державних закупівель заходи щодо максимальної економії державних коштів та ефективності їх використання не вживались, інформація щодо вартості необхідного обладнання у офіційних дилерів (представників) заводів виробників, імпортерів цього обладнання чи оптових постачальників не опрацьовувалась та до уваги не приймалась.

В подальшому, службові особи ТОВ «БК «Будінвест-Проект» за попередньою змовою із службовими особами УМГ «Черкаситрансгаз» упродовж 2012-2013 років легалізували незаконно отримані грошові кошти за поставлене обладнання у сумі 18 944 520 грн., шляхом перерахунку грошових коштів з рахунків ТОВ «БК «Будінвест-Проект» на рахунки підконтрольних підприємств та підприємств з ознаками фіктивності: ТОВ «Юрай» (код ЄДРПОУ 22886866), ТОВ «Мелькор +» (код ЄДРПОУ 38173281), ТОВ «Амон-сул» (код ЄДРПОУ 37286087), ТОВ «Алекс кепітал» (код ЄДРПОУ 37106853) та переведення з безготівкової форми в готівку.

Розкрадання даних коштів стало можливим шляхом попередньої змови між службовими особами УМГ «Черкаситрансгаз» та керівниками ТОВ «Будівельна компанія «Перша Черноморська» (код ЄДРПОУ 35693571), ТОВ «Будівельна компанія «Будінвест- Проект» (код ЄДРПОУ 37312698), які штучно створювали конкуренцію один одному під час участі у державних закупівлях.

Відповідно до документації з конкурсних торгів поданої ТОВ «БК «Перша Чорноморська» до філії УМГ «Черкаситрансгаз» ДК «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз України» керівником даного підприємства значиться ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_1 .

З метою збирання доказів у кримінальному провадженні, встановлення всіх осіб, які причетні до вчинення кримінальних правопорушень, у слідства виникла необхідність в проведенні обшуку за місцем проживання ОСОБА_6 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи та на долучені до матеріалів клопотання документи.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, надходжу до висновку про наявність підстав для часткового задоволення клопотання, оскільки слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення, дані про яке містяться у витягу з ЄРДР, що відшукувані речі мають значення для досудового розслідування та відомості, які в них містяться, можуть бути доказами під час судового розгляду, а також, можуть знаходитися у вказаному слідчим приміщенні.

Разом з цим, слідчий суддя не знаходить підстав для задоволення клопотання в частині надання дозволу на обшук з метою відшукання і вилучення у вказаному приміщенні цінних паперів, здобутих злочинним шляхом, які будуть доказами під час судового розгляду кримінального правопорушення та на які в подальшому можливо звернути стягнення в рахунок забезпечення позовів, які неможливо отримати іншим способом, оскільки виходячи з фабули кримінального правопорушення та викладеного в клопотанні, не вбачається, що такі речі можуть знаходитися у вказаному приміщенні.

Крім того, слідчий суддя вважає необґрунтованим клопотання в частині відшукання і вилучення у вказаному приміщенні документів щодо придбання у власність та передачі права власності на рухоме та нерухоме майно, оскільки слідчим не доведено, що відшукувані речі мають значення для досудового розслідування та відомості, які в них містяться, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Керуючись ст. ст. 108, 166, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати старшому слідчому в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , слідчим групи слідчих Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_6 , за адресою: АДРЕСА_1 , що належить на праві власності ОСОБА_10 , з метою відшукання та вилучення печаток ТОВ «Будівельна компанія «Перша Черноморська» (код ЄДРПОУ 35693571), ТОВ «Будівельна компанія «Будінвест- Проект» (код ЄДРПОУ 37312698), ТОВ «Юрай» (код ЄДРПОУ 22886866), ТОВ «Мелькор +» (код ЄДРПОУ 38173281), ТОВ «Амон-сул» (код ЄДРПОУ 37286087), ТОВ «Алекс кепітал» (код ЄДРПОУ 37106853), реєстраційних документів підприємств (статутів, установчих документів), фінансово-господарських документів підприємств задіяних у розкраданні державних коштів, оригіналів та копій документів щодо взаємовідносин ТОВ «Будівельна компанія «Перша Черноморська» (код ЄДРПОУ 35693571) із ТОВ «Будівельна компанія «Будінвест- Проект» (код ЄДРПОУ 37312698), ТОВ «Глобал Технолоджес» (код ЄДРПОУ 35537756); ТОВ «Радеус» (код ЄДРПОУ 37488879); ТОВ «Східенергопостач -2» (код ЄДРПОУ 37131848), а також документів, що містять відомості щодо взаємовідносин ОСОБА_6 та членів його родини з службовими особами НАК «Нафтогаз України», ДК «Укртрансгаз» та філії УМГ «Черкаситрансгаз», а також керівниками та засновниками даних підприємств, розписок, доручень, нотаріально посвідчених документів, документів на відкриття банківських рахунків та банківських карток, матеріальних носіїв, на яких може знаходитися така інформація: комп`ютерна техніка, магнітні та електронні, цифрові носії інформації, засоби мобільного та Інтернет зв`язку, чорнові записи, записні книги в яких можуть міститись відомості про фактичних організаторів та виконавців злочинних дій, грошових коштів, здобутих за викладених в фабулі клопотання обставинах.

В іншій частині клопотання залишити без задоволення.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження №757/7151/16-к.

Примірник 2 та завірену копію ухвали надано старшому слідчому в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України ОСОБА_4

Виконавець: ОСОБА_1 .

18.02.2016

Дата ухвалення рішення18.02.2016
Оприлюднено10.03.2023
Номер документу56289374
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/7151/16-к

Ухвала від 18.02.2016

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні